Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Το 2021 ας… φέρει την ΕΛΠΙΔΑ-Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το τέλος του 2020 και σε συνδυασμό με την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοίου σε λίγες ώρες φθάνουμε με ελπίδα και αισιοδοξία στο νέο χρόνο 2021! Μία χρονιά που περιμένουμε να είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη και σιγά σιγά και με σοβαρότητα να αφήσουμε πίσω μας την φονική περίοδο της πανδημίας.

Η χώρα μετά τους εμβολιασμούς της πολιτειακης και πολιτικής ηγεσίας και των χιλιάδων υγειονομικών κάνει το πρώτο βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότατα και όλο αυτό το εγχείρημα το οφείλουμε στις χιλιάδες των επιστημόνων που δούλεψαν σκληρά αυτό το διάστημα για να βρουν το ασφαλές εμβόλιο και μάλιστα μέσα σε ελάχιστους μήνες.
Μπορεί να περάσαμε δύσκολες στιγμές με θανάτους, με τον εγκλεισμό χάσαμε χρήματα από την καραντίνα και κάποιοι που έχουν επιχειρήσεις να ζουν με την ιδέα ότι δεν θα ξανανοίξουν και κάποιοι άλλοι να περιμένουν την απόλυτη στήριξη από την κυβέρνηση και τις τράπεζες για να επιβιώσουν.
Θα έλεγα ότι κάνεις από εμάς δεν δικαιούται αυτή την ώρα να διαμαρτυρεται εφόσον είμαστε ζωντανοί εμείς τα αδέρφια μας οι συγγενείς και οι φίλοι μας.
Γιατί υπάρχουν συνάνθρωποι μας που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από τον φονικό ιό.
Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές οι “πρωταγωνιστές” που τους αποκαλούμε οι “ήρωες του ΕΣΎ” που με κίνδυνο της ΖΩΗΣ τους δίνουν καθημερινά την μάχη να κρατήσουν στην ζωή ανθρώπους που είναι διασωληνωμενοι στις ΜΕΘ.
Εκείνο που ενοχλεί είναι ότι ορισμένοι με αβάσταχτη ελαφρότητα αρνούνται και σήμερα να τηρήσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας άλλοι οχυρωμενοι πίσω από το νεαρό της ηλικίας και άλλοι “ψεκασμενοι” ή αντιρρησίες στήνουν μπροστά μας συνομοσιες.
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοι σε όλους αυτούς που ποντάρουν στην καταστροφή για να έχουν οικονομικά πολιτικά οφέλη από τα λάθη και τις παραλείψεις όσων πολέμησαν για να νικήσουν τον ιό.
Τα συμπεράσματα είναι ολοφάνερα γιατί φάνηκε ξεκάθαρα πόσο ανίσχυροι είμαστε μπροστά στην φύση, αφού πρέπει να επαναξιολογησουμε τις αξίες και τις προτεραιότητες στην ζωή μας.
Ας ευχηθούμε λοιπόν στο νέο χρόνο 2021 που έρχεται ότι θα είναι μια ιδιαίτερη χρόνια γεμάτη Αγάπη, Ελπίδα, Αισιοδοξία και Χαμόγελο για να ξαναζησουμε και πάλι την ζωή όπως την ξέραμε!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement