Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Γενέθλια Michael Schumacher-Παγωμένος στον χρόνο 7 ολόκληρα χρόνια…

Δημοσιεύθηκε

στις

Γενέθλια σήμερα για τον Michael Schumacher που κλείνει τα 52 έτη, επτά χρόνια μετά το ατύχημα του στις γαλλικές Άλπεις, που πάγωσε τον κόσμο…

Δεν αρκεί ο ορθός και καθαρός λόγος για να προσεγγίσει κανείς τί ακριβώς συνέβη στις 11:07’ το πρωί στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 στις χιονισμένες Άλπεις, εφτά χρόνια νωρίτερα.

Η φαινομενικά ασήμαντη πτώση που στέρησε την δύναμη του κραταιου άνδρα, το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο της ταχύτητας και της τόλμης με την οποία «απογείωνε» το αυτοκίνητό του, υπερβαίνει τον ανθρώπινο νου και αφυπνίζει μία μυστικιστική διάθεση.

Η… Ferrari των ήχων!
Επαναφέρει την παντοδυναμία της μοίρας και που υποτίθεται ότι καθορίζει την τύχη του ανθρώπου ή για την ακρίβεια ορίζει το πότε αυτή θα στερέψει. Αν ανατρέξει κανείς στους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, εντοπίζει το άτεγκτο της μοίρας που διέπει τον κόσμο και όλα τα δεινά του.

Όταν ξύπνησε εκείνο το ειδυλλιακό χριστουγεννιάτικο πρωινό στο θέρετρο Μεριμπέλ, ο Schumacher είχε τον κόσμο στα πόδια του. Η σύζυγος και τα παιδιά του ήταν στο πλευρό του, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους και το αγαπημένο τους χόμπι: το σκι. Η περιουσία του δυσθεώρητη, η φήμη και οι θαυμαστές του αμέτρητοι υποκλίνονταν στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και 91 φορές νικητή Grand Prix.

Η θητεία του στην Ferrari και το χρυσό συμβόλαιο του εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των πιο καλοπληρωμένων αθλητών στην ιστορία. Είχε κατακτήσει τον κόσμο, διανύοντας μία τεράστια απόσταση: από τα παιδικά κάρτ, με πατέρα οικοδόμο και μητέρα σερβιτόρα, στην απόλυτη κορυφή της F1. Έγινε ο απόλυτος σταρ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Michael Schumacher, όμως, δεν πέρασε στην αιωνιότητα, όπως ο αντίπαλός του Ayrton Senna, μετά το ατύχημα της τραγικής Πρωτομαγιάς του 1993 στην πίστα της Ίμολα. Δεν έφυγε, αλλά ούτε είναι και εδώ. Έμεινε παγωμένος στον χρόνο εφτά ολόκληρα χρόνια.

Κατά πολλούς, η κατάστασή του είναι ακόμα σκληρότερη από το τέλος του Senna, του οποίου –αν μη τί άλλο– η ευχή πραγματοποιήθηκε. «Αν τύχει ποτέ και έχω ένα ατύχημα που μπορεί να μου κοστίσει τη ζωή, καλύτερα να είναι μία κι έξω. Δεν θέλω να ζήσω σε αναπηρική πολυθρόνα. Ούτε θέλω να μπω στο νοσοκομείο υποφέροντας από σοβαρά τραύματα», είχε δηλώσει λίγους μήνες πριν το τέλος.

Ο Schumacher δεν είχε ποτέ πει κάτι ανάλογο. Και γιατί άλλωστε; Είχε όλη την ζωή μπροστά του. Δεν ζούσε τη ζωή ροκ σταρ, ούτε η ζωή άρχιζε και σταματούσε στις πίστες, τις οποίες, άλλωστε, είχε εγκαταλείψει. Απολάμβανε ένα καλό πούρο και κρασί, ενώ σχεδίαζε να δημιουργήσει και τους δικούς του αμπελώνες.

Και, όμως, κάνοντας το συνηθισμένο του σκι, παρεξέκλινε της αρχικής του πορείας με τα χιονοπέδιλα, προκειμένου να σώσει το παιδί ενός φίλου του. Αν και φορούσε προστατευτικό κράνος, μία πτώση και ένα άτσαλο χτύπημα σε βράχο του προκάλεσε κρανιογκεφαλικές κακώσεις. Έπεσε σε κώμα, διασωληνωμένος στην εντατική του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να καταφέρουν να τον κρατήσουν στην ζωή, μια και είχε υποστεί πολλαπλές εγκεφαλικές κακώσεις. Έκτοτε, η σύζυγός του ανέλαβε την αποθεραπεία του, αποφασισμένη να κρατήσει την εικόνα που είχε ο κόσμος για τον Schumi αναλλοίωτη. Μετά τη νοσηλεία του στην Γκρενόμπλ, μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική στην Ελβετία και στη συνέχεια στην οικία του.

Η βίλα του Schumacher στη Μαγιόρκα

Πλέον, αυτός η οικογένεια και το πολυπληθές νοσηλευτικό προσωπικό μετακόμισαν στη Μαγιόρκα, σε μία βίλα αξίας 26 εκατομμυρίων. Αν και πληροφορίες για την υγεία του βγαίνουν με το σταγονόμετρο, έχει γίνει γνωστό ότι δεν μπορεί να περπατήσει. Πάσχει από μυική ατροφία και η επικοινωνία του γίνεται κυρίως με τα μάτια.

Η οικογένειά του έχει δαπανήσει τουλάχιστον 14 εκατομμύρια δολάρια σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Η σύζυγός του Corinna Schumacher είχε προσφέρει μία αχτίδα ελπίδας με την σπάνια δήλωσή της: «τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα. Πολλά μικρά πετραδάκια σχηματίζουν ένα μεγάλο μωσαϊκό. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Schimacher λαμβάνει μία καινοτόμα θεραπεία που ίσως του επιτρέψει μεταξύ άλλων να θαυμάσει τον γιό του, ο οποίος και ακολουθεί τα βήματά του στις πίστες. Μέχρι τότε παραμένει ο Σούμι στις καρδιές των εκατομμυρίων θαυμαστών του.

www.newsauto.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement