Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Τα ύποπτα «σημάδια» που προδίδουν ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάθε φορά που ένας παθογόνος μικροοργανισμός εισβάλει στον οργανισμό μας, το ανοσοποιητικό σύστημα μπαίνει απευθείας σε λειτουργία με σκοπό να τον εξουδετερώσει και να επαναφέρει την ισορροπία στο εσωτερικό του οργανισμού.

Τι γίνεται όμως, όταν το ανοσοποιητικό μας είναι τόσο εξασθενημένο, που δεν έχει τη δυνατότητα να επιτελέσει αποτελεσματικά τη λειτουργία του; Η αλήθεια είναι πως, όταν πλέον έχουμε προσβληθεί από κάποιον ιό ή κάποιο βακτήριο, είναι κάπως αργά να μιλάμε για εξασθενημένο ανοσοποιητικό. Σημασία έχει, να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έγκαιρα, πότε το ανοσοποιητικό μας έχει εξασθενήσει, ώστε να προχωρήσουμε και άμεσα στα βήματα που θα ισχυροποιήσουν ξανά τους μηχανισμούς του.

Μία δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού μπορεί να «κρύβει» πολλές αιτίες από πίσω, χωρίς να είναι όλες εξίσου σοβαρές ή «αθώες». Για παράδειγμα, ένα χρόνιο ή αυτοάνοσο νόσημα, ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής ή ένας χρόνιος ψυχολογικός παράγοντας όπως το στρες, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που καθιστούν την άμυνά μας ανίσχυρη. Συνεπώς, είναι σημαντικό να μπορούμε να μεταφράζουμε τα «σημάδια» που μας στέλνει το ανοσοποιητικό, για να μας προειδοποιήσει πως χρειάζεται τη βοήθειά μας.

Εάν αναρωτιέστε ποια είναι αυτά, έχουμε συγκεντρώσει τα πέντε πιο κοινά συμπτώματα, τα οποία προδίδουν πως η φυσική μας άμυνα χρειάζεται άμεσα… ενισχύσεις!

Ροή ειδήσεων

Advertisement