Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

H Μπάντα παιάνισε τα κάλαντα στα Ζαρουχλέικα και στο Νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Παιανίζοντας πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και γιορτινά τραγούδια, αποχαιρέτησε η μπάντα του Δήμου Πατρέων του 2020, συνεχίζοντας τις πολλαπλές δράσεις του πολιτιστικού οργανισμού για τις ημέρες των εορτών.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης – παραμονή της πρωτοχρονιάς – η μπάντα συμμετείχε μετά από σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε από κοινού με το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».  Την ώρα που άντρες της 6ης ΕΜΑΚ και του 1ου ΠΥΣ, κατέβαιναν στα μπαλκόνια των κλινικών με σχοινιά, ντυμένοι Αη Βασίληδες για να προσφέρουν δώρα, η μπάντα του Δήμου «πλημμύριζε» τους χώρους με ήχους από κάλαντα και τραγούδια. Παράλληλα ο Πολιτιστικός Οργανισμός παρέδιδε τα δικά του δώρα και βιβλία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία σε δηλώσεις της τόνισε, ότι πέρα από τα εορταστικά μηνύματα των ημερών, είναι επιβεβλημένη η εξασφάλιση από την κυβέρνηση όλων των απαιτούμενων δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού και ο δωρεάν εμβολιασμός όλων των πολιτών . Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού σημείωσε, ότι πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό όλες οι δομές της δημόσιας υγείας. Ως δήμος – σημείωσε η κ. Γεροπαναγιώτη – ενώνουμε τη φωνή μας με το κίνημα των υγειονομικών και απαιτούμε την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας υγείας, πολύ περισσότερο τώρα, που ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης της.

Η μπάντα στα Ζαρουχλέϊκα

Την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς, η Μπάντα του Δήμου, βρέθηκε στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων, όπου παιάνισε τα κάλαντα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, στο κέντρο υγείας της περιοχής, στους δρόμους της συνοικίας και στην πλατεία Π. Κοσιώνη.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement