Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Την Πέμπτη ξεκινούν οι προπονήσεις για την γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ μετρούν αντίστροφα για να πέσουν στο νερό μετά τη δίμηνη αποχή λόγω του Covid-19. Όλο το τιμ της γυναικείας ομάδας υποβλήθηκε πρόσφατα κανονικά σε τεστ Covid -19 στο ΠΓΝ Ρίου, του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται να γνωστοποιηθούν σήμερα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει από το «Αν. Πεπανός» πιστεύεται ότι την προσεχή Πέμπτη το αργότερο θα έχει δοθεί το πράσινο φως για την δυνατότητα χρήσης της πισίνας που θα έχει ικανοποιητικό βαθμό θερμοκρασίας του νερού. Ήδη τα κορίτσια με τις οδηγίες του Κώστα Σακκαλή έχουν ξεκινήσει γυμναστική, ώστε να είναι έτοιμες όταν δοθεί έγκριση να πέσουν στο νερό.
Πάντως την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματισθεί τηλεδιάσκεψη στα γραφεία της ΚΟΕ οπότε αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τα πρωταθλήματα Α1 Εθνικής Πόλο Ανδρών και Α Εθνικής Γυναικών όποτε και θα καθορισθούν τα οριστικά χρονοδιαγράμματα για την επανέναρξη των παραπάνω πρωταθλημάτων με δεδομένο και τις υποχρεώσεις των αντίστοιχων προολυμπιακών τουρνουά. Το θετικό για την γυναικεία ομάδα πόλο της ΝΕΠ είναι ότι προπονείται μόνη της στο «Α. Πεπανός» αλλά με βάση την σχετική απόφαση της ΓΓΑ επιτρέπεται μόνο μια προπόνηση κάθε ημέρα!
Ο προπονητής της ΝΕΠ Κώστας Σακαλής επισημαίνει: «Ξεκινάμε σιγά-σιγά ώστε να μπούμε ομαλά στο νερό μιας και ήταν αρκετά μεγάλο το διάστημα της δίμηνης αποχής, ακολουθώντας πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πιστεύουμε ότι μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα έχουμε ξεκινήσει να κολυμπάμε στο «Αν. Πεπανός».
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΕ
Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί μέσω τηλεδιάσκεψης σύγκληση του Δ.Σ. της ΚΟΕ με την παρουσία του Πατρινού μέλους Χρήστου Μανέτα οπότε και αναμένεται να γίνουν περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές.
ΣΤΗΝ 15ΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Ο ΧΡ. ΚΟΛΟΜΒΟΣ
Στο μεταξύ, ο Πατρινός διεθνής Χριστόδουλος Κολόμβος που αγωνίζεται στην ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης συμπεριλήφθηκε στη 15άδα που θα ταξιδεύσει στο Ντεμπρέτσεν της Ουγγαρίας, μεθαύριο Τετάρτη όπου θα διεξαχθούν τα προκριματικά του World League (8-10 Ιανουαρίου 2021). Ακόμη επιλέχθηκαν οι Μουρίκης, Γενηδουνιάς, Καπότσης, Δερβίσης, Σκουμπάκης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Ζερδεβάς (Ολυμπιακού), Γκιουβέτσης, Καλογερόπουλος, Γούβης (Βουλιαγμένης), Γαλανίδης (Απόλλων Σμύρνης), Φουντούλης (Φερεντσβάρος), Βλαχόπουλος (Μπρέσια) και Παπαναστασίου (Γιουγκ).

 

Λοιπά Αθλήματα

ΙΟΠ: «Κάθε μορφή παρενόχλησης, δεν είναι ανεκτή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέση για τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση, πήρε το Δ.Σ. του ΙΟΠ το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως καμία μορφή κακοποίησης δεν είναι ανεκτή.

Η ανακοίνωση του ΙΟΠ: «Όλοι εμείς που έχουμε επενδύσει σε αυτό το άθλημα, που λέγεται ιστιοπλοΐα, δεν αγωνιζόμαστε μόνο για την αθλητική και κοινωνική καταξίωσή του στην περιοχή μας αλλά και για ένα άθλημα ελεύθερο από διακρίσεις και κάθε μορφής κακοποίηση, σεξουαλικής ή άλλης.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών στέκεται απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και στηρίζει με κάθε τρόπο τα πρόσωπα που έχουν πέσει θύματα τέτοιας συμπεριφοράς. Κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού, όπως και σε όλους τους χώρους, δεν είναι ανεκτές.
Η πρόληψη τέτοιων πράξεων αλλά και η προστασία των αθλητών και αθλητριών, όταν καταγγέλλουν τέτοια γεγονότα, πρέπει να αποτελεί μέλημα όλων μας.
Σε αυτό το πνεύμα, ενθαρρύνουμε την αποκάλυψη τέτοιων καταγγελιών, ώστε να καθαρίσουμε το άθλημα. Επιθυμούμε τη δρομολόγηση άμεσα των διαδικασιών απόδοσης της δικαιοσύνης μέσω των θεσμικών οργάνων που η Πολιτεία διαθέτει.
Από το Δ.Σ. του Ι.Ο. Πατρών».

 

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Αναβατόριο για τα Αμεα στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»-Η υποχρέωση που έγινε πράξη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η προμήθεια και η λειτουργία του ειδικού αναβατορίου πισίνας για την πρόσβαση των ΑμΕΑ στις κολυμβητικές δεξαμενές των εγκαταστάσεων του «Α. Πεπανός» είναι ήδη γεγονός χάρη στις κινήσεις του ΠΕΑΚ που το τελευταίο διάστημα έκανε τις απαραίτητες κινήσεις.

Το ΠΕΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, παρά τις δυσκολίες λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία, κατάφερε να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια του ειδικού αναβατορίου το οποίο από την περασμένη Παρασκευή λειτουργεί και εξυπηρετεί τα ΑμΕΑ που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του «Α. Πεπανός»
Ο πρόεδρος Νίκος Παπαδημάτος τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης και φυσικά το προσωπικό του ΠΕΑΚ παραβρέθηκαν στην παραλαβή του και παρακολούθησαν την λειτουργία του, η οποία μάλιστα έγινε στην διάρκεια της προπόνησης ομάδας ΑμΕΑ το πρωί της Παρασκευής.
Το αναβατόριο είναι πλέον στην διάθεση των ομάδων ΑμΕΑ που χρησιμοποιούν τις κολυμβητικές δεξαμενές ενώ η προμήθεια και λειτουργία του αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση των συνθηκών άθλησής τους, η οποία σημειωτέον επανεκκίνησε με βάση τα νέα μέτρα τα οποία ισχύουν από τις αρχές του 2021.
Με αφορμή τη λειτουργία του αναβατορίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Παπαδημάτος δήλωσε πως δεν αρκεί μόνον η βούληση, αλλά σημαντική είναι και η προσπάθεια και φυσικά τα χρήματα για να υλοποιήσεις μία απόφαση και πρόσθεσε:
«Μέχρι σήμερα δεν είχε υλοποιηθεί καθαρά για λόγους οικονομικούς. Με τον νέο προϋπολογισμό για τον οποίο πλέον εμείς έχουμε την ευθύνη της διαχείρισης και του προγραμματισμού, η προμήθεια του αναβατορίου ήταν η πρώτη μας κίνηση για το 2021.
Ήταν μία πρωτοβουλία η οποία αποτελούσε υποχρέωσή μας και στην προκειμένη περίπτωση η πρόσβαση των ΑμΕΑ στην πισίνα είχε για εμάς προτεραιότητα, αφού δίνεται η δυνατότητα πολύ πιο εύκολα από πριν να κάνουν χρήση της πισίνας όλα τα παιδιά των συνδημοτών μας. Αυτό σε κάνει σαν άνθρωπο χαρούμενο.»
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αναβατόριο που λειτουργεί στις πισίνες του «Α. Πεπανός προσφέρει και περιλαμβάνει αντίστοιχα:
– Ασφάλεια για τους χρήστες
– Ανώτερη ανυψωτική ικανότητα σε σχέση με άλλα αναβατόρια (πάνω από 25%)
– Πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα
– Εξαιρετικά εύκολη χρήση
– Χρήση ποιοτικότερων και ακριβότερων υλικών κατασκευής
– Χρήση ειδικών αντιδιαβρωτικών υλικών
– Δεν γίνεται χρήση υδραυλικού λαδιού όπως σε άλλα αναβατόρια, άρα έχει
– Την μέγιστη ασφάλεια
– Μοντέρνο σχεδιασμό.

 

 

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ξεκίνησαν με διάθεση για δουλειά στην γυμναστική

Δημοσιεύθηκε

στις

Με διάθεση για σκληρή δουλειά ξεκίνησαν την προετοιμασία τους στο Κέντρο Υψηλού αθλητισμού της Πάτρας στο αθλητικό κέντρο Λαδόπουλου τα στελέχη της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων, οι Αθανασία Μεσσήρη και Φωτεινή Λιάπη με τις οδηγίες του Ηλία Τσοπάνογλου και της χορογράφου Μαρί Παπαδοπούλου.

Οι δύο αθλήτριες έχουν χρονικό ορίζοντα το 2022 μιας και λόγω της πανδημίας η Εθνική δεν έδωσε το «παρών» το 2020.
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ Η ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ
Aπο εκεί και πέρα στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά προπονείται η ταλαντούχα γυμνάστρια του Άτλαντα Άννα-Μαρία Μιχαλάκου η οποία έχει μετακομίσει στην πρωτεύουσα.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα