Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Λοιμωξιολόγοι για σχολεία: Να ανοίξουν μόνο δημοτικά και νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο άνοιγμα μόνο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, αλλά με αυστηρά μέτρα, συναίνεσε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως τη δημοσιότητας την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τεθεί υπό συζήτηση το θέμα για άνοιγμα της 3ης Λυκείου. Στο επόμενο διάστημα και με βάση τις εξελίξεις θα εξεταστεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων και της 1ης και 2ας Λυκείου.

τα μέτρα στα σχολεία θα είναι αυστηρότερα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Επίσης υπάρχει η σκέψη να εφαρμοστεί κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Αναμένεται η απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την πρόταση αλλά μέχρι τώρα δεν ε΄χει κάνει κάτι διαφορετικό από τι; εισηγήσεις που δέχεται. Είναι πάντως δεδομένο ότι τα μέτρα στα σχολεία θα είναι αυστηρότερα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Μάλιστα υπάρχει η σκέψη να εφαρμοστεί κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

eleftherostypos.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement