Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η επιμονή στον κρατικό φορέα μας οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση – Του Δημήτρη Αβραμίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η διαμάχη για τη διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου προϋπήρχε αλλά τώρα φαίνεται να μπαίνει στην τελική της φάση.

Τα στρατόπεδα, εκ πρώτης όψεως, είναι δύο. Η δημοτική αρχή, υπό τον Κ. Πελετίδη, που ζητούν να παραμείνει στο κράτος η διαχείριση του φράγματος και οι ωφελούμενοι Δήμοι (Πατρέων, Δυτικής Αχαϊας και Ερυμάνθου) να παίρνουν νερό δωρεάν.

Η δεύτερη επιλογή είναι η σύσταση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης από τους τρεις Δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο φορέας θα αναλάβει τη λειτουργία του φράγματος και θα χρεώνει στους Δήμους το νερό με βάση την κάλυψη του λειτουργικού του κόστους. Την επιλογη αυτή την υποστηρίζουν σχεδόν όλες οι παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης, οι δύο γειτονικοί Δήμοι και η Περιφέρεια.

Στην πραγματικότητα υπάρχει και τρίτη επιλογή. Το κράτος δημοπρατεί το φράγμα και το αναλαμβάνουν ιδιώτες που φροντίζουν για τη λειτουργία του. Σε αυτό το σενάριο στην τιμή πώλησης του νερού προς τους Δήμους, δεν θα βρίσκονται μόνο οι λειτουργικές του δαπάνες αλλά και το κέρδος του επιχειρηματία. Οι επιχειρηματίες εργάζονται για το κέρδος τους, δεν κάνουν ψυχικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement