Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Διεθνή

Αυστρία: Σχεδόν το 20% των κατοίκων της χώρας έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο σύνολο των σχεδόν 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστρίας, πάνω από 1,7 εκατομμύρια (1.765.000), δηλαδή ποσοστό 19,8%, έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό –ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι την αυστριακή υπηκοότητα– όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Αυστριακού Ταμείου Ενσωμάτωσης, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 

Από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, στη Βιέννη το ποσοστό των κατοίκων της που γεννήθηκαν στο εξωτερικό ανέρχεται σε 36,7%, με τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων που δεν γεννήθηκαν στην Αυστρία να είναι στο Φόραλμπεργκ σε ποσοστό 21,3%. Ακολουθούν με 19,6 % το Σάλτσμπουργκ, το Τιρόλο με 18,9%, η ‘Ανω Αυστρία με 15,9% και η Στυρία με 13,2%, ενώ στην Κάτω Αυστρία το ποσοστό των “ξένων” ανέρχεται σε 13%, στην Καρινθία 12,8% και στο Μπούργκενλαντ 11,6%.

Σύμφωνα με την Έκθεση, οι τρεις πρώτες χώρες καταγωγής των μη γεννημένων στην Αυστρία κατοίκων της παρέμειναν, μετά το 2015 οι ίδιες σε σχεδόν όλα τα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια. Σχεδόν 237.800 άνθρωποι που γεννήθηκαν στη Γερμανία αποτελούσαν το 2020 τη μεγαλύτερη ομάδα, ακολουθούμενη από εκείνους που γεννήθηκαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (170.500) και στην Τουρκία (159.600). Η ισχυρότερη αύξηση, από τις αρχές του 2015, προσώπων γεννημένων στο εξωτερικό σημειώθηκε στη Στυρία με συν 22,4%, ακολουθούμενη από την ‘Ανω Αυστρία (συν 21,0%) και το Τιρόλο (συν 19,6%), ενώ η μικρότερη αύξηση καταγράφηκε στην Καρινθία με συν 17,1%,
Οι ξένοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να επηρεάζονται περισσότερο από την ανεργία από ό, τι οι Αυστριακοί, και, σε σύγκριση με τα επί μέρους κρατίδια, το 2019 το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των αλλοδαπών ήταν υψηλότερο στη Βιέννη, στο 16,8%, ακολουθούμενο από την Καρινθία (11,8%) και τη Στυρία (9,2%), ενώ το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με την έκθεση του Αυστριακού Ταμείου Ενσωμάτωσης, ο μέσος όρος του ποσοστού ανεργίας των Αυστριακών ήταν 7,4%.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/aystria-20-katoikon-horas-gennithei-exoteriko

Διεθνή

Αφρική: Σε συζητήσεις με την Ρωσία για τη διάθεση του εμβολίου Sputnik-V

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ρωσία επικροτεί τον διάλογο με την Αφρικανική Ένωση στα ζητήματα που αφορούν την διάθεση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, του Sputnik-V, στην αφρικανική ήπειρο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνεται ότι σχετικές συνομιλίες έγιναν στις 12 Ιανουαρίου, μεταξύ του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF και της Αφρικανικής Ένωσης.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται επίσης ότι η Αφρικανική Ένωση σχεδιάζει να εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού της ηπείρου, που είναι περίπου 760 εκατομμύρια άνθρωποι.

Περισσότερα

Διεθνή

ΠΟΥ για μετάλλαξη κορονοϊού: Σε 70 χώρες εντοπίζεται η βρετανική παραλλαγή

Δημοσιεύθηκε

στις

O αριθμός των χωρών και εδαφών όπου έχει εντοπιστεί η βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού ανέρχονταν σε 70 έως τις 25 Ιανουαρίου, δέκα περισσότερες από τις 12 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του ιού, η οποία, όπως και η βρετανική, είναι πολύ πιο μεταδοτική από ό,τι το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2, συνέχισε επίσης να εξαπλώνεται και πλέον εντοπίζεται σε 31 χώρες και εδάφη, (8 χώρες παραπάνω), ανέφερε ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική ανασκόπηση.

Περισσότερα

Διεθνή

Το Boeing 737 MAX πήρε και πάλι έγκριση για πτήσεις στην Ευρώπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (EASA) ανακοίνωσε σήμερα πως έδωσε επισήμως το πράσινο φως για να πετάξει και πάλι στους ευρωπαϊκούς ουρανούς το επιβατικό αεροπλάνο Boeing 737 MAX, που είχε καθηλωθεί στο έδαφος εδώ και 22 μήνες έπειτα από δύο πολύνεκρα δυστυχήματα, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Έπειτα από μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της EASA, ορίσαμε πως το 737 MAX μπορεί να επιστρέψει με πλήρη ασφάλεια σε υπηρεσία. Η αξιολόγηση αυτή πραγματοποιήθηκε με πλήρη ανεξαρτησία έναντι της Boeing και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (σ.σ.: της αμερικανικής FAA) και χωρίς καμιά οικονομική ούτε πολιτική πίεση», τονίζει σε ανακοίνωση ο εκτελεστικός διευθυντής της EASA Πάτρικ Κάι.

Το αεροπλάνο είχε καθηλωθεί στο έδαφος τον Μάρτιο 2019 έπειτα από δύο δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους, της Lion Air στην Ινδονησία τον Οκτώβριο 2018 (189 νεκροί) και της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο 2019 στην Αιθιοπία (157 νεκροί).

Στα αεροπλάνα θα πρέπει να γίνει μια τροποποίηση του λογισμικού εντολών πτήσεων MCAS. Άλλα λογισμικά πρέπει επίσης να αλλάξουν και ορισμένα καλώδια να επανατοποθετηθούν, ενώ οι πιλότοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν μια νέα εκπαίδευση, σύμφωνα με την EASA.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως το αεροπλάνο είναι ασφαλές, κάτι που αποτελεί την προϋπόθεση για να δώσουμε τη σύμφωνη γνώμη μας. Όμως θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις επιχειρήσεις του 737 MAX όταν το αεροπλάνο επανέλθει σε υπηρεσία», λέει ο Κάι.

«Κατόπιν επιμονής μας, η Boeing δεσμεύθηκε επίσης να εργασθεί για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το αεροπλάνο μεσοπρόθεσμα, ώστε να φθάσει σ’ ένα ακόμη πιο υψηλό επίπεδο ασφαλείας», προσθέτει.

Η αμερικανική FAA είχε δώσει το πράσινο φως για την επανάληψη των πτήσεων του 737 MAX στις 18 Νοεμβρίου και είχαν ακολουθήσει οι αρχές της Βραζιλίας.

Ο Καναδάς έδωσε την έγκρισή το την περασμένη εβδομάδα. Εξακολουθεί να εκκρεμεί η απόφαση της Κίνας, στην οποία έχουν πωληθεί πολλά 737 MAX.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα