Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στην… άμυνα και ο “Αγ. Ανδρέας”- Τι δήλωσαν γιατροί μετά τον εμβολιασμό τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ογδόντα υγιειονομικούς να θωρακίζονται από τον κορωνοϊό εγκαινιάστηκε χθες η έναρξη της εμβολιαστικής διαδικασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Από τις 9 το πρωί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Επείγοντα του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» γιατροί και νοσηλευτές έκαναν το εμβόλιο για να προστατευθούν από την πανδημία, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλους, υγειονομικούς και πολίτες.

Ο διοικητής του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος τόνισε πως «ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο υγιειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου, είμαστε πανέτοιμοι για να εφαρμόσουμε την διαδικασία που έχει προγραμματιστεί», τονίζοντας πως πρωτίστως εμβολιάστηκε το προσωπικό της πρώτης γραμμής.

Γιατροί και νοσηλευτές που εμβολιάστηκαν στον «Άγιο Ανδρέα» δίνουν το δικό τους στίγμα για την αξία της άμυνας απέναντι στην πανδημία που μας ταλανίζει εδώ και μήνες.

 

Παναγιώτης Δημόπουλος:

«Πράξη αλτρουισμού

και ευγνωμοσύνης»

Από τους πρώτους υγειονομικούς που εμβολιάστηκαν στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» ήταν ο αναπληρωτής διοικητής του Ιδρύματος, ιατρός, Παναγιώτης Δημόπουλος. «Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου μας με τη συμμετοχή 80 συναδέλφων. Είναι μια πράξη αλτρουισμού προς τους συνανθρώπους μας και μια πράξη έμπρακτης ευγνωμοσύνης προς το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα δώσει φτερά να συνεχίσει το έργο του. Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι ακίνδυνο, χωρίς παρενέργειες και πρέπει όλοι να αποφασίσουν να το κάνουν για να ελευθερωθούμε από την πανδημία που μας κατατρέχει» είναι το μήνυμα που έστειλε μιλώντας στην «Γ».

 

Ράνια Πατρώνη:

«Να σπάσουμε την

αλυσίδα της μετάδοσης»

«Έχοντας απόλυτη γνώση της προστασίας του εμβολίου το έκανα από τους πρώτους. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης. Τα εμβόλια έχουν σώσει πάρα πολύ κόσμο, διαφορετικά θα είμαστε όλοι με πολιομυελίτιδα και με άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Αισθάνομαι πολύ καλά και θεωρώ ότι είμαι ευλογημένη που το έκανα από τους πρώτους» δήλωσε στην «Γ» η διευθύντρια Αναισθησιολογίας του ΓΝΠ, Ράνια Πατρώνη.

 

Ανδρέας Μαζαράκης:

«Αγκαλιά με την ελπίδα»

Ο διευθυντής Καρδιολογίας του ΓΝΠ Ανδρέας Μαζαράκης μας είπε: «Περίμενα με αγωνία να εμβολιαστώ από τους πρώτους για να θωρακίσω τον εαυτό μου αλλά και τους δικούς μου ανθρώπους αλλά προπαντώς τους ασθενείς μου. Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει απείρως τις λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με άλλα όπως π.χ. της γρίπης. Εάν κανείς ενημερωθεί σωστά θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος. Οσοι έχουμε κάνει το εμβόλιο είμαστε σφιχταγκαλιασμένοι με την ελπίδα».

 


Απόστολος Δεληγάκης:

«Δίνουμε πρώτοι

το παράδειγμα»

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Λοιμώξεων του ΓΝΠ, νοσηλευτής Απόστολος Δεληγάκης  επεσήμανε: «Είναι ένα «σημαντικό βήμα που κάνουμε στον «Άγιο Ανδρέα» με τον εμβολιασμό προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία που μας έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ μέχρι τώρα. Δίνουμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα ώστε όλο το υγειονομικό προσωπικό αλλά και οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. Υπάρχει διάθεση και μεγάλη συνεργασία από όλους τους συναδέλφους. Η διαδικασία κυλάει ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα».

 

Χαράλαμπος Λεβέντης

«Η απόφαση ήταν εύκολη»

Ο Χαράλαμπος Λεβέντης, γενικός γραμματέας του Γ’ Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) υπογράμμισε: «Αισθάνομαι ότι έπραξα αυτό που έπρεπε, το αυτονόητο. Είναι γεγονός ότι υπάρχει φόβος ακόμα και στους υγειονομικούς – ως ένα σημείο είναι εύλογος- αλλά εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και γι’ αυτό η απόφαση είναι εύκολη».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement