Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Lockdown: Πότε και πώς ανοίγουν τα καταστήματα-Τι ισχύει για τα κομμωτήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την επαναλειτουργία του click away αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου και όσες επιχειρήσεις έκλεισαν, προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού εν όψει και της επανεκκίνησης της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία, που επίσης έκλεισαν για την εβδομάδα που διανύουμε. Έτσι, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου επαναλειτουργεί η μέθοδος του click away ενώ υπολογίζεται ότι μία εβδομάδα μετά θα ξεκινήσει και τη λειτουργία του το click in shop, δηλαδή η επίσκεψη σε κατάστημα με προκαθορισμένο ραντεβού. Όλα ωστόσο θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ethnos.gr, έχει ληφθεί η απόφαση στις 15 Ιανουαρίου να ανοίξει συνολικά το λιανεμπόριο με φυσική παρουσία των πελατών, αλλά μόνο με προκαθορισμένη επίσκεψη και υπό τους αυστηρούς περιορισμούς της τήρησης φυσικών αποστάσεων.

Και στην περίπτωση του click in shop θα ισχύει η υποχρέωση αποστολής μηνύματος στο 13033 με την ένδειξη 2 προκειμένου να μπορέσει να μεταβεί στο κατάστημα ο καταναλωτής.

Σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα, με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Στις μεγαλύτερες αλυσίδες και στις επιχειρήσεις shop in a shop ο αριθμός των ατόμων θα επιτυγχάνεται μέσω της κοινής διεύθυνσης των καταστημάτων προκειμένου να μην εισέρχονται περισσότεροι πελάτες από όσους επιτρέπεται. Σε πολλά μικρά συνοικιακά καταστήματα, η αναλογία πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα μόνο ενός πελάτη τη φορά

Πηγή: www.lifo.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement