Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ασφάλεια για 680 αδέσποτα

AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πατρέων στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ευαίσθητου κοινωνικού ζητήματος των αδέσποτων ζώων, την τελευταία χρονιά -από το Δεκέμβριο 2019 έως και σήμερα- έχει διαχειριστεί 349 αδέσποτα ζώα, με τις δύο τελευταίες συμβάσεις με κτηνίατρο της πόλης. Στη διαχείριση περιλαμβάνονται κυρίως περισυλλογή, στειρώσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των ζώων. Επίσης συμπεριλαμβάνονται πολυτραυματίες, επείγουσες θεραπείες και επεμβάσεις.

Αρκετά από τα ζώα αυτά υιοθετήθηκαν σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, και κάποια επανεντάχθηκαν ως ο νόμος ορίζει.

Από το 2018 έως σήμερα ο αριθμός των ζώων που διαχειριστήκαμε στα πλαίσια των ανωτέρω είναι περί τα 680 αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Στον απολογισμό δράσης του Δήμου για τα αδέσποτα αναφέρεται πως «μέσα στην όλη προσπάθεια έχουμε κινήσεις αλληλεγγύης και άξιες συγχαρητηρίων, που συμβάλλουν αφενός στην υποστήριξη αδύναμων πλασμάτων που διαβιούν δίπλα μας, αλλά και στο έργο το δικό μας.

Ακριβώς γι αυτό εκφράζουμε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τους κτηνιάτρους που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για 100 επί πλέον στειρώσεις, σημάνσεις και εμβολιασμούς αδέσποτων ζώων δωρεάν.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε για το πολύτιμο έργο τους κτηνιάτρους:

Γκέλυ Νάκου, Ευδοκία Κοντορεπανίδου, Ελένη Μπουρδάκου, Δάφνη Κουτροπούλου, Βάσια Παναγοπούλου, Αλέξανδρο Βανταράκη.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας και τον Πρόεδρο του  Ανδρέα Σοφιανόπουλο, για τα αναλώσιμα και αντιβιώσεις που προσφέρθηκαν δωρεάν για τις ιατρικές πράξεις.

Τα λοιπά φάρμακα που χρειάστηκαν για το έργο αυτό αγοράστηκαν από το Δήμο Πατρέων.

Συνολικά με βάση τα παραπάνω στοιχεία διαχειρίστηκαν 449 αδέσποτα σκυλιά και γάτες.

Ξεχωριστά θα θέλαμε να αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές και το πολύτιμο έργο τους, οι οποίοι είναι είτε μέλη φιλοζωικών οργανώσεων είτε μεμονωμένοι και μάχονται καθημερινά για την προστασία των άστεγων ζώων, και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Ο Δήμος στήριξε το έργο αυτό  παρέχοντας εκτός των άλλων, 24 τόνους τροφή για τα αδέσποτα που ταΐζονται καθημερινά από τους εθελοντές(κυρίως σκυλοτροφή και κάποιες  για γάτες).

Σε ένα τέτοιο τεράστιο ζήτημα όμως δεν αρκεί η αντιμετώπιση των υπαρχόντων περιστατικών που έτσι αλλιώς μοιάζει ανέφικτη στο σύνολο των αναγκών.

Σημαντικότερο όλων είναι η προσπάθεια για πρόληψη. Με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος μας έχει στρέψει το βλέμμα στην Παιδεία παρουσιάζοντας σε χιλιάδες παιδιά Α/βάθμιας και Β/βάθμιας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας [ΠΦΠΟ], με στόχευση στην καλλιέργεια ενσυναίσθησης και σεβασμού προς τα ζώα και το περιβάλλον, ενώ έχει τρέξει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών με φυλλάδια, πινακίδες και τηλεοπτικά σποτ, και όλα θα συνεχιστούν ανανεωμένα με καινούργιες ιδέες, και το 2021.

Το θέμα των αδέσποτων ζώων, είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο και ευαίσθητο ζήτημα και απαιτούνται πολύ περισσότερα και διαφορετικά σε εθνικό επίπεδο για την αποτελεσματική και με σεβασμό αντιμετώπιση.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα (συντροφιάς και μη) να έχουν αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

Γνωρίζουμε πως τόσο εμείς, όσο και εκατοντάδες εθελοντές δουλεύουμε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, με ελάχιστους πόρους από το κράτος, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια.

Δεν απογοητευόμαστε, το 2021, θα συνεχίσουμε με νέα ορμή και αποφασιστικότητα, τόσο με νέες δράσεις και δομές του Δήμου Πατρέων , όσο και με τη αναντικατάστατη βοήθεια και στήριξη των φιλόζωων συμπολιτών μας».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Μπλόκο” σε δύο και πλέον κιλά μεθαμφεταμίνης στο λιμάνι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης μετέφερε ένας 39χρονος οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, ο οποίος συνελήφθη στο νότιο λιμάνι της Πάτρας, λίγη ώρα πριν εισέλθει σε πλοίο με προορισμό λιμάνι του εξωτερικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε στο αυτοκίνητο από στελέχη της περιφερειακής ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν κρυμμένες σε διάφορα σημεία του οχήματος 12 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν τη ναρκωτική ουσία κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 2 κιλών 347 γραμμαρίων, καθώς και μία πλαστική συσκευασία που περιείχε λευκή σκόνη, πιθανόν κεταμίνη ή αμφεταμίνη, συνολικού βάρους 15 γραμμαρίων.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/patra-synelifthi-39hronos-sto-limani-meth

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κλειστό λόγω κρούσματος κορωνοϊού κεντρικό κατάστημα κινητής

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατεβασμένα ρολά αντίκρισαν όσοι επισκέφθηκαν το κατάστημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ρήγα Φεραίου, ενώ στην είσοδο υπήρχε ένα σημείωμα το οποίο και ενημέρωνε για το λόγο που ήταν κλειστό.

Όπως αναγράφει και η ανακοίνωση, το κατάστημα παραμένει κλειστό εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού.
Δείτε το

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα Πέμπτη 21/01/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 509 κρούσματα τα 234 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 58.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, διψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται σε άλλες 8 περιφέρειες της Ελλάδας.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με την κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια:

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα