Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μπακόπουλος: Από Δευτέρα η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς

Published

on

Ο συντονιστής του ΕΟΔΥ Αχαΐας και Ηλείας Χαράλαμπος Μπακόπουλος σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε πως από την ερχόμενη Δευτέρα οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει να το δηλώσουν δίνοντας το ΑΜΚΑ τους, ώστε να γίνει έγκαιρα σωστός προγραμματισμός των ραντεβού.

«Από τις 20 Ιανουαρίου 2021 θα δεχόμαστε τον γενικό πληθυσμό στα εμβολιαστικά κέντρα. Θα ξεκινήσουμε με τις ηλικιακές ομάδες άνω των 85 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα και συγχρόνως θα εμβολιάζονται άτομα με χρόνια νοσήματα όπως καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, όσοι πρόκειται να κάνουν μεταμόσχευση ανεξαρτήτως ηλικίας», ανέφερε ο κ. Μπακόπουλος.

Ο προγραμματισμός θα ξεκινήσει με όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι 1 εκατ. ασφαλισμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν σ’ ενα SMS εαν δεχονται ή όχι τον εμβολιασμό. Εάν δεν απαντήσουν στο SMS θα τους σταλλεί και ένα δεύτερο, αν δεν απαντήσουν και σε αυτό δεν θα ενταχθούν στην λίστα.

Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό της γειτονιάς τους ή στα ΚΕΠ για να κάνουν όλη την διαδικασία, προκειμένου να ενημερωθούν για τον χρόνο και τον τόπο.
Ο κ. Μπακόπουλος ανέφερε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθούν δώσεις. Θα έχουμε λίστα αναμονής για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και να μην στερηθεί κανείς πολίτης που επιθυμεί να θωρακιστεί από την πανδημία».
Τελος, τόνισε πως ο κορωνοϊός, είναι «δύσκολος αντίπαλος» και πως το εμβόλιο είναι η μοναδική ελπίδα για την επιστροφή στην καθημερινότητα και την ελευθερία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement