Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανεξίτηλο σύμβολο κοινωνικών αγώνων-Σήμερα η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα

Published

on

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα και η μνήμη του θα τιμηθεί φέτος με συγκέντρωση, αλλά και διαδικτυακή εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, στις 6 το απόγευμα στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα θα γίνει συγκέντρωση με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού, την οποία διοργανώνει το ΕΑΜ με τη συμμετοχή κι άλλων φορέων, όπως η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α.

Αντίστοιχα, η «Ενωτική Κίνηση» Δυτικής Ελλάδος καλεί σε διαδικτυακή εκδήλωση αύριο στις 8.30 μ.μ. στον σύνδεσμο https://us05web.zoom.us/j/9292376279?pwd=SEdXZWVlMEVLenB2dVF3ZTU5dFhWQT09 με μαρτυρίες πρωταγωνιστών εκείνης της βραδιάς και τις ανάγκες του σήμερα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας τονίζει «η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα είναι ιδιαίτερη για ουσιαστικούς πολιτικούς και συμβολικούς λόγους. Είναι ιδιαίτερη, όχι μόνο γιατί έχουν συμπληρωθεί 30 χρόνια από εκείνη τη νύχτα, αλλά και γιατί ο Γραμματέας του ΕΑΜ ο αγωνιστής Μιχάλης Βασιλάκης δεν είναι πια ανάμεσα μας. Η 9η Γενάρη του 2021 είναι ένας φάρος αγώνα για την προστασία της δημόσιας παιδείας που τόσο πλήττεται τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένα σημείο καμπής για τους αγώνες της νεολαίας, του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος που βλέπουν το Υπουργείο Παιδείας να εργαλοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να ξηλώσει κεκτημένα στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης υπηρετώντας αυστηρά και μόνο επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι ιδιαίτερη η φετινή επέτειος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας θα είναι παρούσα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «η τιμή, η υπεράσπιση της μνήμης και της αγωνιστικής στάσης ζωής του Ν. Τεμπονέρα δεν είναι υπόθεση ξεκομμένη από το σήμερα. Είναι πολιτική ανάγκη και καθήκον. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τη συγκέντρωση τιμής στο Ν. Τεμπονέρα που καλούν οι μαζικοί φορείς στην Πάτρα ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ- κεφάλαιο σήμερα στις 6.00 μ.μ, στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα» (Βουδ) με όλα με μέσα ατομικής προστασίας».
Αντίστοιχα, οι οργανώσεις Πάτρας του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση αναφέρει «ο Ν. Τεμπονέρας δεν είναι απλά ορόσημο περηφάνιας για το μαχόμενο λαϊκό κίνημα, για κάθε ελεύθερο και αγωνιζόμενο άνθρωπο. Είναι δύναμη έμπνευσης στους αγώνες του σήμερα, ενάντια στη κυβέρνηση και την αντιεκπαιδευτική της πολιτική, ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή. Δεν ξεχνάμε! Συνεχίζουμε στο δρόμο του Ν. Τεμπονέρα, που ζει στους καθημερινούς αγώνες που συνεχίζουν τη δική του πάλη για Δουλειά, Ειρήνη, Παιδεία, Ελευθερία. Για μια παιδεία, αλλά και μια κοινωνία αντάξια των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, χωρίς πολέμους, φτώχεια, αυταρχισμό και εκμετάλλευση. Για την κομμουνιστική απελευθέρωση!».

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΕΛ.ΑΣ.

Εξ άλλου η τοπική ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται σήμερα σε επιφυλακή στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς λόγω και της καραντίνας απαγορεύονται πορείες και μαζικές συγκεντρώσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement