Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Γ. Γιούπης: «Η πολιτεία οφείλει να ενδιαφερθεί»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πολιτεία θα πρέπει να ενδιαφερθεί πραγματικά για το ζήτημα που αφορά τους 1.800 και πλέον αθλητές μπάσκετ που πλαισιώνουν τις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών (πλην της Basket league) οι οποίοι το τελευταίο δίμηνο βρίσκονται εκτός δράσης.

Ο προπονητής του Ήφαιστου/Αχιλλέα Γ. Γιούπης τονίζει ότι δεν είναι εφικτή η παράταση της αγωνιστικής περιόδου ούτε τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι καθώς τα κλειστά γυμναστήρια σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν την διεξαγωγή αγώνων σε μεγάλες θερμοκρασίες.
Αναλυτικά η τοποθέτησή του: «Να οδηγηθούμε στο σημείο να παίζουμε μέσα στο καλοκαίρι είναι μία κουβέντα. Μπορώ να το κατανοήσω αν μιλάμε για την αρχή του καλοκαιριού και μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Από εκεί και πέρα δεν είναι δυνατόν να αγωνίζεσαι σε 35 και 40 βαθμούς θερμοκρασία. Είναι εξοντωτικό για όλους. Δεν μπορείς να αμείβεσαι αν δεν εργάζεσαι και πολύ περισσότερο σε αυτές τις κατηγορίες που οι διοικήσεις των συλλόγων ξέρουμε ότι δεν είναι εύρωστες οικονομικά και δεν έχουν έσοδα από χορηγίες και άλλες δραστηριότητες. Σίγουρα υπάρχουν προπονητές και αθλητές και στη Γ΄ Εθνική που ζουν αποκλειστικά από το μπάσκετ, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, είναι ανέφικτο για τις ομάδες. Θα πρέπει να μεριμνήσει το κράτος όπως γίνεται και σε άλλους κλάδους εργαζομένων. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και η πανδημία που ταλαιπωρεί όλη την ανθρωπότητα να αποτελέσει σύντομα παρελθόν».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement