Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ελλάδα: Εμβόλια για 750.000 άτομα μέχρι τέλος Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ακόμα και με 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα (όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός), στην Ελλάδα θα γίνονται περί τους 200.000 – 250.000 εμβολιασμούς κάθε μήνα.

Πρόκειται για ένα νούμερο που υπολείπεται κατά πολύ από το σύνολο των 2 εκατ. εμβολιασμών ανά μήνα (σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης) και η αιτία είναι – προφανώς – ο αριθμός των διαθέσιμων εμβολίων. Και αυτό αφενός γιατί η παραγωγή της Pfizer μοιράζεται σε όλο τον κόσμο ενώ το εμβόλιο της Moderna είναι μόλις το δεύτερο που εγκρίθηκε στην Ευρώπη και αναμένεται να αρχίσει να διανέμεται το επόμενο διάστημα. Επίσης, το τρίτο εμβόλιο θα είναι μάλλον της Astrazeneca, το οποίο αναμένεται να πάρει έγκριση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Με τρία εγκεκριμένα εμβόλια μέχρι τότε, η πεποίθηση πολλών είναι ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη θα είναι σε πλήρη «ανάπτυξη» περί τα μέσα του έτους. Να προσθέσουμε ότι όπως είχε πει ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι τέλος Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 1.255.800 δόσεις από την Pfizer και 240.000 δόσεις από τη Moderna. Δηλαδή, εμβόλια για περίπου 750.000 άτομα.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement