Connect with us

Πολιτισμός

Επιστολή του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του Διευθυντή Σπουδών για την Δραματική Σχολή

Published

on

Να δώσει απάντηση και λύση στα αιτήματα των σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης καλεί το Υπουργείο το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος του θεάτρου και ο διευθυντής σπουδών με επιστολή τους προς τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή των κυρίων Βάη και Μουστάκη αναφέρεται πως «η Διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και η Διεύθυνση της Δραματικής Σχολής του, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των σπουδαστών της Σχολής μας και στα δίκαια αιτήματά τους για σωστή καλλιτεχνική εκπαίδευση, υγειονομικά μέτρα και οικονομική ανακούφιση, όπως κατατέθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού από τον Σύλλογό των Σπουδαστών.

Η εμπειρία Μαρτίου – Μαΐου, με το κλείσιμο των Δραματικών Σχολών και όλων των δομών της εκπαίδευσης, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για την οργάνωση, μπροστά στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αποσπασματικά, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, που να προβλέπει την κάλυψη των χαμένων μαθημάτων, τη διασφάλιση ολοκληρωμένης κατάρτισης σε κάθε δομή, την έγκαιρη προμήθεια των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με υγειονομικό υλικό, την οικονομική στήριξη των σπουδαστών και τη θωράκιση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας που θα διασφαλίσει την υποστήριξη της υγείας του κάθε απλού πολίτη.
Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από τον Μάρτιο, με τη στήριξη του Δήμου Πατρέων, μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, οργανώθηκε έγκαιρα, πήρε όλα τα υγειονομικά μέτρα, απάλλαξε τους σπουδαστές από τα δίδακτρα τριών μηνών, αν και μέρος αυτών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και παράτεινε τα μαθήματα ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις και να γίνουν οι εξετάσεις με μεγάλη επιτυχία, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της Σχολής και της κατάρτισης των σπουδαστών.
Η ζωντανή διδασκαλία και επικοινωνία είναι αναντικατάστατες, ιδιαίτερα για τα μαθήματα, Υποκριτικής-Αυτοσχεδιασμού, Αγωγής Προφορικού Λόγου, Κίνησης-Χορού, Μουσικής- Τραγουδιού καθώς και όλων των τεχνικών μαθημάτων που έχει προσθέσει στο πρόγραμμα της η Σχολή. Ωστόσο, εξ αιτίας του υποχρεωτικού κλεισίματος των Σχολών, το ΔΗΠΕΘΕ και η Διεύθυνση της Σχολής, με την αφοσιωμένη διδασκαλία των καθηγητών, προετοίμασαν έγκαιρα πλήρες πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων για να κρατηθούν ζωντανές η επικοινωνία και η μάθηση. Όπως και πέρυσι, θα προγραμματιστεί η κάλυψη της ύλης των μαθημάτων και των τριών ετών και ιδιαίτερα των τελειόφοιτων του τρίτου έτους ώστε να αποφοιτήσουν καλά εξοπλισμένοι για τον δύσκολο στίβο της θεατρικής τέχνης.
Καλούμε το Υπουργείο να δώσει άμεσα απάντηση και λύση στα αιτήματα των Σχολών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, καλύπτοντας τις ανάγκες των σπουδαστών και δημοσιεύοντας τον πλήρη προγραμματισμό του ακαδημαϊκού έτους ώστε να ολοκληρωθούν οι σπουδές και να καλυφθούν πλήρως οι μαθησιακές ανάγκες των σπουδαστών».

Ροή ειδήσεων

Advertisement