Connect with us

Παναχαϊκή

Οι λοιμωξιολόγοι άναψαν χθες πράσινο φως, η Σούπερ Λιγκ 2 ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μετά από μια απίστευτη και πολύμηνη ταλαιπωρία, επιτέλους δράση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 καθώς χθες στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι τελευταίοι άναψαν το πράσινο φως και το επόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινά το πρωτάθλημα όπου θα συμμετάσχει και η Παναχαϊκή.

Το «ψήσιμο» γινόταν αρκετές μέρες τώρα και ήδη η «Γ» είχε γράψει από την Τρίτη πως υπήρχε θετική τάση στα μέλη της επιτροπής των ειδικών. Όμως σημαντικό ρόλο έπαιξε και η χθεσινή τηλεδιάσκεψη που έγινε με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και τους λοιμωξιολόγους.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής, Γιώργος Μαυρωτάς.
Στη συνεδρίαση έγιναν ερωτήσεις από τους γιατρούς, δόθηκαν όλες οι εξηγήσεις στις απορίες και έπαιξε σημαντικό ρόλο πως δεν υπήρχε καμία εκκρεμότητα.
Αυτά άλλωστε που υπογραμμίστηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού είναι η πειθαρχία και ο έλεγχος που χαρακτηρίζουν τους αθλητές, στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν απρόσκοπτα στην επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, πάντα υπό την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενώ είναι ενδεικτικό πως όλο το προηγούμενο διάστημα που γίνονται οι ομαδικές προπονήσεις δεν έχει υπάρξει κρούσμα.
Μετά την τηλεδιάσκεψη, συνεχίστηκε η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων και λίγο πριν από τις 5 έγινε γνωστή η θετική εισήγηση για σέντρα το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Σούπερ Λιγκ 2.
Μάλιστα χθες το απόγευμα έγινε και επίσημα η ανακοίνωση από την πολιτεία στη δημόσια ενημέρωση του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Έτσι μετά το ok, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Λεωνίδας Λεουτσάκος ενημέρωσε τις ΠΑΕ πως το πρωτάθλημα ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο και σύντομα θα γίνει Δ.Σ. για να βγει το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών.
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επαφή και με την διοίκηση της ΕΡΤ προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ώστε η δημόσια τηλεόραση να δείξει παιχνίδια από την 1η αγωνιστική.
Φυσικά η εξέλιξη χαροποίει τους ανθρώπους της Παναχαϊκής οι οποίοι τόσο καιρό περίμεναν πώς και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πλέον μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος.
Η πατρινή ομάδα έχει κτίσει ένα πολύ καλό ρόστερ από το περασμένο καλοκαίρι και αναμένεται να διεκδικήσει τον στόχο της ανόδου στο φετινό πρωτάθλημα που αναμένεται να είναι συναρπαστικό.
Έτσι αν όλα πάνε καλά η πατρινή ομάδα το επόμενο Σαββατοκύριακο θα υποδεχτεί τα Τρίκαλα στο γήπεδο της Αγυιάς, φυσικά κεκλεισμένων των θυρών και τηρώντας απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο.
ΕΓΙΝΑΝ ΝΕΑ ΤΕΣΤ COVID-19
Στο μεταξύ πριν από την έναρξη της προπόνησης οι παίκτες της Παναχαϊκής υποβλήθηκαν στα καθιερωμένα εβδομαδιαία τεστ covid-19. Με την στήριξη του προέδρου της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη συνεργείο του ΕΟΔΥ βρέθηκε χθες στο γήπεδο της Αγυιάς και διενέργησε τα τεστ covid-19 σε όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα ή αύριο ώστε να πιστοποιηθεί πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμία απουσία και από πλευράς προπονητή.
Στο αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε χθες με προπόνηση στο γήπεδο της Αγυιάς και τον Νίκο Παπαδόπουλο να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και να δουλεύει σε όλους τους τομείς.
Οι κοκκινόμαυροι θα προπονηθούν σήμερα στο γήπεδο «Αλ. Σπανός», στην Οβρυά και αύριο θα υπάρχει ρεπό για να ξεκουραστούν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement