Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Στηρίζουν τους σπουδαστές

Επιστολή του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του Διευθυντή Σπουδών για την Δραματική Σχολή

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Να δώσει απάντηση και λύση στα αιτήματα των σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης καλεί το Υπουργείο το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος του θεάτρου και ο διευθυντής σπουδών με επιστολή τους προς τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής συμπαραστέκονται στον αγώνα τους.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή των κυρίων Βάη και Μουστάκη αναφέρεται πως «η Διοίκηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και η Διεύθυνση της Δραματικής Σχολής του, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των σπουδαστών της Σχολής μας και στα δίκαια αιτήματά τους για σωστή καλλιτεχνική εκπαίδευση, υγειονομικά μέτρα και οικονομική ανακούφιση, όπως κατατέθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού από τον Σύλλογό των Σπουδαστών.

Η εμπειρία Μαρτίου – Μαΐου, με το κλείσιμο των Δραματικών Σχολών και όλων των δομών της εκπαίδευσης, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για την οργάνωση, μπροστά στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αποσπασματικά, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, που να προβλέπει την κάλυψη των χαμένων μαθημάτων, τη διασφάλιση ολοκληρωμένης κατάρτισης σε κάθε δομή, την έγκαιρη προμήθεια των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με υγειονομικό υλικό, την οικονομική στήριξη των σπουδαστών και τη θωράκιση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας που θα διασφαλίσει την υποστήριξη της υγείας του κάθε απλού πολίτη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement