Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλάβρυτα: Τεστ σε όλους τους τρόφιμους και εργαζόμενους και στα δύο ιδρύματα

11 θετικοί στον κορωνοΪο 7 τρόφιμοι και 4 άτομα από το προσωπίκο

Published

on

Επτά τρόφιμοι και τέσσερα άτομα από το προσωπικό εντόπισαν κατ αρχήν θετικούς στον κορωνοϊό, τα στελέχη του ΕΟΔΥ και υπεύθυνοι του Δήμου Καλαβρύτων κατά τη διάρκεια προληπτικών τακτικών ελέγχων, μέσω rapid τεστ, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε δομή της τοπικής εκκλησίας με βαρέως πάσχοντες. Η δομή είναι το ΚΕΔΙΚ Καλαβρύτων και λειτουργεί ως ανεξάρτητη ενότητα μαζί με το Καλλιμανοπούλειο Γηροκομείο.

Με απόφαση του Δήμου, του ΕΟΔΥ αλλά και της Περιφέρειας, και οι 70 τρόφιμοι και εργαζόμενοι στα δύο ιδρύματα, τέθηκαν σε καραντίνα παρά το γεγονός ότι οι έλεγχοι στο λοιπό προσωπικό και φιλοξενούμενους ήταν αρνητικοί.

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει αυτή την ώρα στην περιοχή για να προχωρήσει σε μαζικούς μοριακούς ελέγχους, μέσω δειγμάτων, συνοδεία και κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαϊας προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες λειτουργίας και τα μέτρα προστασίας των λοιπών τροφίμων και του προσωπικού. Πληροφορίες αναφέρει ότι υπάρχει σχεδιασμός μεταφοράς τους στην Πάτρα, στο ΠΓΝΠ.

 

Κατά τη διάρκεια των εορτών στο χώρο του ιδρύματος είχαμε μετακινήσεις, και εκτός γι αυτό και ο ΕΟΔΥ αλλά και Δήμος έσπευσαν χθες να κάνουν τα rapid τεστ στη δομή, στα πλαίσια βέβαια των προληπτικών ελέγχων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

 

Πηγές της Γνώμης υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει ανησυχία, τουλάχιστο έως ότου επιβεβαιωθούν τα αρχικά τεστ. Σε κάθε περίπτωση έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών των τριών εργαζομένων, νοσηλευτών-νοσηλευτριών. Ατομο που βρέθηκε θετικό κινείτο στην Πάτρα, άλλη εργαζόμενη φαίνεται ότι μετακινήθηκε εκτός νομού και άλλο ένα άτομο αναφέρεται ότι ήρθε και σε επαφή με εργαζομένους σε Νοσοκομείο.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μιλούν και για κρούσμα, επαφή εργαζομένου του ιδρύματος χρονίως πασχόντων, στην Πάτρα.

ρεπορτάζ: Π. Σακελλαρόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement