Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύο νεκροί, δύο σοβαρά και 31 ελαφρά τραυματίες εν μέσω lockdown

Ο απολογισμός στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2020

 

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντική μείωση στα θανατηφόρα τροχαία και στον αριθμό των θυμάτων της ασφάλτου μαρτυρούν τα στοιχεία της Τροχαίας τον τελευταίο μήνα του 2020 στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας. Ωστοσο, οι ανθρωποθυσίες συνεχίζονται στην άσφαλτο καθώς τον Δεκέμβριο θρηνήσαμε  δύο νερκούς, ενώ είχαμε άλλους δύο σοβαρά τραυματίες και άλλους 31 ελαφρά, παρά το γεγονός ότι διανύαμε περίοδο locdown με περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας αναφορικά με τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2020, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας προκύπτει ότι είχαμε λιγότερα θανατηφόρα, σοβαρά αλλά και ελαφρά τροχαία.

Πιο συγκεκριμένα, τα μηνιαία στοιχεία του Δεκεμβρίου 2020 που συνοδευονται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα έχουν ως εξής:

Α. Τροχαία ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σημειώθηκαν 18 τροχαία ατυχήματα έναντι 35 που είχαν συμβεί τον Δεκέμβριο του έτους 2019. Ειδικότερα σημειώθηκαν :

  • 2 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 5 τον Δεκέμβριο του έτους 2019,
  • 1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 3 τον Δεκέμβριο του έτους 2019,
  • 15 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 27 τον Δεκέμβριο του έτους 2019.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρειά μας  καταγράφηκαν συνολικά 25 παθόντες έναντι 46 τον Δεκέμβριο του έτους 2019:

Ειδικότερα καταγράφηκαν :

  • 2 νεκροί έναντι 6 τον Δεκέμβριο του έτους 2019,
  • 2 σοβαρά τραυματίας έναντι 5 τον Δεκέμβριο του έτους 2019,
  • 21 ελαφρά τραυματίες έναντι 35 τον Δεκέμβριο του έτους 2019.
TA AITIA ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν :

  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
  • Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς

 

1.365 επικίνδυνες παραβάσεις σ’ ένα μήνα!

Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι της Τροχαίας το μήνα Δεκέμβριο καθώς συγκροτήθηκαν 159 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 1.586 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 32 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 1.365 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν :

418      για υπερβολική ταχύτητα

312      για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

221      για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

39        για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

38        για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

9          για παραβίαση προτεραιότητας

80        για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

42        για αντικανονικό προσπέρασμα

8          για μη χρήση παιδικών καθισμάτων

105      για Κ.Τ.Ε.Ο.

71        για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά

22        για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το θαύμα της ζωής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια συγκινητική ανάρτηση προχώρησε ο διασώστης του ΕΚΑΒ Πάτρας Τάκης Μικές, ο οποίος έκανε τεράστιο αγώνα για να ενισχυθεί ο στόλος της Υπηρεσίας με μια δίκυκλη μοτοσικλέτα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

«Και ναι λοιπόν ιδού το θαύμα!!! O φίλος μου Αγγελος όρθιος! Ανάταξη ανακοπής! Για να δεις το θαύμα πρέπει να πιστέψεις σε αυτό, να μένεις πιστός στις αρχές στις αξίες και σε ότι έχεις εκπαιδευτεί και ορκιστεί να υπηρετείς. Δεν μπορούμε πάντα να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα… αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα παρατάμε…», έγραψε σε ανάρτησή του. Ευχαρίστησε όλους τους διαδικτυακούς φίλους για τις ευχές τους και δεν παρέλειψε να πει ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στον συνάδερφο και εκπαιδευτή του Παναγιώτη Κουκόπουλο, για τον δικό του αγώνα. Ο Τάκης Μικές μαζί με τον Χρύσανθο Φωτόπουλο βρίσκονται πάνω στους δύο τροχούς της μηχανής του ΕΚΑΒ και φθάνοντας πολλές φορές πρώτοι στα περιστατικά προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες και πάντα σε συνεργασία με τους έμπειρους διασώστες των πληρωμάτων των ασθενοφόρων και των γιατρών του ΕΚΑΒ είναι στην πρώτη γραμμή για να σώσουν ζωές…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα (21/1)

Δημοσιεύθηκε

στις

Toπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και πιθανές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, προβλέπονται για σήμερα.

 

Πάντως στην Πάτρα, αναμένονται νεφώσεις, με μικρό ενδεχόμενο για τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7ο-15ο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι, 2-3 μποφόρ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης για δράσεις πολιτισμού και τουρισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, θέτοντας στο επίκεντρο τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας διαδικτυακής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 με τη πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν επίσης, η ΔΗΚΕΚ (Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Σπηλαίου Λιμνών Καστριών) και η Aναπτυξιακή Εταιρεία (ΑΧΕΠΑΝ) του Επιμελητηρίου Αχαΐας και σε αυτή, εκτός του κ. Φαρμάκη, συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ, Κωνσταντίνος Κούκιος, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Ξένια Καλδάρα, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κούστας, ο υπεύθυνος επιχειρησιακού σχεδιασμού του Ιδρύματος, Δημήτρης Γιολάσσης, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος, Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη, Γιάννης Μάκκας και ο σύμβουλος και συντονιστής του θερινού σχολείου της ΔΗΚΕΚ, Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Οι κινηματογραφικές παραγωγές και οι δυνατότητες συνεργασιών με διεθνείς φορείς του κινηματογράφου στην Δυτική Ελλάδα, η δημιουργία και λειτουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Μύθου (βασίζεται σε εισήγηση των κ.κ. Γιολάσση και Αναγνωστόπουλου με αφορμή τον μύθο του σπηλαίου των Λιμνών Καστριών), καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του 2ου Θερινού Σχολείου της ΔΗΚΕΚ, το οποίο εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή μαθητών από όλη τη Δυτική Ελλάδα, που ειδικά για φέτος θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, με τίτλο «Μύθος Ήρωες Επανάσταση 1821-2021», συζητήθηκαν εκτενώς.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, εξέφρασε τη χαρά και την υποστήριξη του για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις, ενώ αποφάσισε τη σύσταση ομάδας εργασίας προκειμένου να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα, αφού όπως ανέφερε, αποτελούν ένα ισχυρό «όπλο» για την πολιτιστική, τουριστική, επιχειρηματική και κοινωνική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της ΠΔΕ, σε πείσμα των καιρών λόγω της πανδημίας. 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα