Τρίτη 11 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Από τους 2.500 εκπαιδευτικούς συνολικά της Αχαΐας έκαναν το τεστ 522

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Απογοητευτική ήταν η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας στο κάλεσμα για προληπτικό έλεγχο καθώς μόνο το 1/5 προσήλθε για να υποβληθεί σε τεστ ενόψει της αυριανής επαναλειτουργίας των σχολείων.

Χθες, δεύτερη μέρα πραγματοποίησης του προληπτικού ελέγχου κατά του κορωνοϊού μέσω rapid test, προσήλθαν 308 εκπαιδευτικοί ενώ προχθές άλλοι 214, δηλαδή 522 στο σύνολο των 2.500 εκπαιδευτικών. Στην Ηλεία προσήλθαν 318 στους 1.200 εκπαιδευτικούς. Ολα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

 

Μάλιστα ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στην περιοχή Χαράλαμπος Μπακόπουλος σχολιάζοντας το γεγονός σημείωσε στην «Φ» πως «ο καθένας φέρει την ευθύνη του απέναντι στον εαυτό του και την κοινωνία. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουμε όλους. Περιμέναμε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σήμερα θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test στους οδηγούς στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, αύριο θα γίνουν τεστ στο χώρο του ΚΕΤχ και μεθαύριο στο προσωπικό της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες για να υπάρξει θωράκιση της κοινωνίας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ”

Ολοκληρώθηκε χθες η εμβολιαστική διαδικασία στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Θεοδωρόπουλο, η διαδικασία κυλά ομαλά και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στον «Αγ. Ανδρέα» ολοκληρώθηκαν χθες οι  400 εμβολιασμοί από την έναρξη της διαδικασίας στον Άγιο Ανδρέα και αύριο θα παραλάβουν άλλα 165 εμβόλια τα οποία θα γίνουν σε 2 ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη. Στον Άγιο Ανδρέα, εκτός από το προσωπικό του Νοσοκομείου, εμβολιάζεται και το προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας (Βορείου Τομέα και Άνω Πόλης) και από τα Κέντρα Υγείας του Δήμου Ερυμάνθου. Συγχρόνως εκπαιδεύεται το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (γιατροί και νοσηλευτές) για να ξεκινήσουν τα εμβόλια για τον γενικό πληθυσμό στο Κέντρο Υγείας, από τις 20 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 108 από από τα 155 άτομα προσωπικό στο ΚΥ Βορείου Τομέα. Το προσεχές διάστημα θα εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι έχουν δηλώσει πως επιθυμούν να θωρακιστούν από την πανδημία με το ποσοστό να φθάνει το 80%.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υπεγράφη η σύμβαση για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τη σύμβαση του έργου «Αντιμετώπιση Απρόβλεπτων Προβλημάτων Οδικής Ασφάλειας στο Εθνικό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την τριετία 2019-2021» υπέγραψαν, την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά εργασίες που θα εκτελεστούν στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα αφορά τις εργασίες άμεσης αποκατάστασης βλαβών και προβλημάτων που θα προκληθούν στο εθνικό οδικό δίκτυο λόγω φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών όπως έντονα καιρικά φαινόμενα, τροχαία συμβάντα,  κλπ ή και απρόβλεπτα προβλήματα όπως φθορές στο οδόστρωμα, στα τεχνικά έργα των οδών, στον ηλεκτροφωτισμό, στη φωτεινή σήμανση και στην σήμανση – ασφάλεια .

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται χωματουργικές εργασίες (άρση καταπτώσεων πρανών και βράχων, καθαρισμός επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων, διάνοιξη τάφρων κλπ), τεχνικά έργα, (αποκατάσταση υφιστάμενων ή κατασκευή νέων τεχνικών, κατασκευή στραγγιστηρίων, συρματοκιβωτίων, κλπ), εργασίες οδοστρωσίας (τοπικές εξυγιάνσεις οδροστρωμάτων, κατασκευή επιχωμάτων και ερισμάτων), ασφαλτικές (αποκατάσταση φθαρμένου ασφαλτοτάπητα με απόξεση ασφαλτοσκυροδέματος, ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις, επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα, κλπ), σήμανσης και ασφάλειας (αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης), ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απεργία με… άδεια!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Απεργία στα δημοτικά συνεργεία εργαζομένων την περασμένη Πέμπτη για να τιμήσουν την Πρωτομαγιά και κάποιοι …»έξυπνοι» για να αποφύγουν να χάσουν το μεροκάματο την επόμενη ημέρα προσερχόμενοι στην υπηρεσία κατέθεσαν δήλωση για χρήση άδειας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σπύρος Σκιαδαρέσης: Έψαλλε στους Πετσάκους

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στους Πετσάκους έψαλλε την Κυριακή του Θωμά ο Λαμπαδάριος του νέου Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών και Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας, Σπύρος Σκιαδαρέσης. Ο Ναός του Αγ. Νικολάου υπoδέχθηκε για πρώτη φορά τον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο όπου και χοροστάτησε έχοντας συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Χρήστο Μπίρμπα και τον Προϊστάμενο του Ναού π. Άγγελο Κατσικανταή. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων,  επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ναού για το έργο του αλλά και τον κ. Σκιαδαρέση για την απόδοση των ύμνων, κάνοντας αναφορά για την επί εικοσαετία γνωριμία τους από την περίοδο της συνύπαρξής τους στην Ιερά Μονή Πετράκη ως Γραμματεύς ο κ. Σκιαδαρέσης και στα Γραφεία της Συνόδου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα