Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έσβησε ξαφνικά…- Εξαίρετος άνθρωπος και αγαπητός καθηγητής ο Κωνσταντίνος Τσιμάς

Συγκίνηση στην Πάτρα και τον Δήμο Ερυμάνθου για την απώλεια του Λυκειάρχη Φαρρών

Published

on

Κεραυνός εν αιθρία αποτέλεσε το άκουσμα του ξαφνικού θανάτου ενός αξιαγάπητου λειτουργού της εκπαίδευσης αλλά και εξαίρετου ανθρώπου, του διευθυντή του Λυκείου Φαρρών, Κωνσταντίνου Τσιμά.

Η αναγγελία του θανάτου του επί σειρά ετών Λυκειάρχη αλλά και καθηγητή Μαθηματικών που είχε θητεύσει σε πολλά σχολεία της Πάτρας σκόρπισε θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αχαΐας, στον Δήμο Ερυμάνθου αλλά και στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Ο Κώστας Τσιμάς άφησε απρόσμενα την τελευταία του πνοή, προχθές αργά το βράδυ, σε ηλικία 65 ετών, προδωμένος από την καρδιά του.

Αν και του προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, δυστυχώς ήταν αργά…

Ο Λυκειάρχης με την ζεστή καρδιά και το διάπλατο χαμόγελο έμελλε να «φύγει» νωρίς…

Η απώλεια τεράστια για τη σύζυγό του Γεωργία και τα δύο τους παιδιά, την Ανθή- δικηγόρο (στο δικηγορικού γραφείου του Παναγιώτη Κοραντζόπουλου) και τον Δημοσθένη πτυχιούχο Μηχανικό Η/Υ, τα αδέλφια του, τους στενούς συγγενείς και τους αμέτρητους φίλους, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν το απροσδόκητο γεγονός.

Ο εκλιπών ήταν ένας πολύ αγαπητός εκπαιδευτικός στους συναδέλφους του, στους μαθητές του και σε όλους όσοι τον γνώριζαν, οι οποίοι κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με ευγένεια, ήθος, δοτικότητα, δραστήριος και με εθελοντική προσφορά.

Σ’ όλη την εκπαιδευτική του διαδρομή άφησε το αποτύπωμά του, ως ένας εκπαιδευτικός που έβλεπε τους μαθητές του, όπως τα δικά του παιδιά και εκτός από γνώσεις τους δίδαξε αξίες.

«Υπήρξε σπουδαίος καθηγητής αλλά και αξιόλογος άνθρωπος που έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης και αγάπης από την κοινωνία. Προσωπικά μας συνέδεαν δεσμοί φιλίας και αλληλοεκτίμησης. Ο Κώστας ήταν ένας άνθρωπος που τον διέκρινε η ευγένεια, η εντιμότητα, η σοβαρότητα, το ήθος. Ήταν πάντα με το χαμόγελο, ευδιάθετος και δραστήριος, ενεργό μέλος της κοινωνίας και με εθελοντική προσφορά», δήλωσε στην «Γ» ο πρώην δ/ντής του ΚΥ Χαλανδρίτσας, ιατρός Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του εκλιπόντος Γεωργία Τσιμά, επί σειρά ετών είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του ΚΥ Χαλανδρίτσας (γενικός γραμματέας, και ταμίας) προσφέροντας μαζί με τον σύζυγό της αθόρυβα κοινωνικό έργο.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΗΔΕΙΑ

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πετρωτού και η ταφή του στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement