Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρέμβαση του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου:«Όχι άλλα παραμύθια για το Φράγμα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δική του εκδοχή για το Φράγμα Πείρου Παραπείρου και το νερό που θα φθάσει στην Πάτρα δίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος αναφέροντας σε παρέμβασή του πως «

1) Ο Διαδημοτικός φορέας που προτείναμε, ποτέ δεν είπαμε να είναι ανώνυμη εταιρεία, θα είναι ένωση φυσικών προσώπων ως εκπροσώπων των Δήμων, με συμβολικές οικονομικά μερίδες που θα ανήκουν στους Δήμους, στην Περιφέρεια και στο κράτος.
2) Τα 8,6 εκ ευρώ που διαθέτει συνολικά το κράτος από τον προϋπολογισμό του, στον διαγωνισμό για την συντήρηση του φράγματος επί 5 χρόνια, δεν έχουν καμία αντιστοίχηση με τα 4 εκ ετησίως φανταστικό κόστος συντήρησης που ψευδώς δήλωσε ο κ Πελετίδης. Με την έκπτωση του εργολάβου το πραγματικό κόστος θα φτάσει στα 800-900 χιλ ευρώ ετησίως. Αφήνοντας του και κέρδη!
3) Η ετήσια πώληση άνω των 6 εκ κυβικών νερού στην ΒΙΠΕ από τον φορέα διαχείρισης, θα δίνει 1 εκ ευρώ περίπου στο ταμείο του φορέα διαχείρισης, ποσό που θα καλύψει το ετήσιο λειτουργικό κόστος και την συντήρηση.
4) Η ενοικίαση χώρων αναψυχής, η εμφιάλωση νερού και τα ευρωπαϊκά προγράμματα θα καταστήσουν βιώσιμη και κερδοφόρα την διαχείριση του νερού του φράγματος, με επιπλέον έσοδα.
5) Ανεξάρτητα αν ο διαγωνισμός τρέχει και ο εργολάβος θα αναλάβει το φθινόπωρο του 2021, προλαβαίνουμε να συστήσουμε τον φορέα και να βάλουμε στο ταμείο του τα 4 εκ ευρώ που θα προκύψουν, ως πλεόνασμα από το διαγωνισμό.
6) Τα οφέλη του Δήμου Πατρέων σε ηλεκτρικό ρεύμα, σε κόστη συντήρησης γεωτρήσεων κλπ φθάνουν αποδεδειγμένα τα 4 εκ ετησίως!
7)Η λογιστικού τύπου διάθεση του νερού στους δήμους, δεν θα τους επιβαρύνει οικονομικά. Αντίθετα θα κατέχουν οριστικά τον έλεγχο του νερού στην πηγή.
8) Η άρνηση του Δημάρχου Πατρέων να μειώσει αναλογικά τα τιμολόγια του νερού για αρχή 10% είναι αδικαιολόγητη.
9) Και κάτι χαριτολογώντας στις υστερικές αντιδράσει της δημοτικής αρχής. «Η μόνη λύση για να επαναφερθεί ο κ Πελετίδης στην κοινή λογική και να πάψει να κάνει πλάτες στους κερδοσκόπους εργολάβους, είναι το αντισκωριακό στην μονολιθική πολιτική γραμμή του κόμματος του»!».

 

Περισσότερα
Advertisement

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από τη διάρρηξη μίνι μάρκετ στην οδό Τρικάλων

Δημοσιεύθηκε

στις

Διάρρηξη σε μίνι μάρκετ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον οδό Τρικάλων.

Ο δράστης παραβίασε την πόρτα του καταστήματος και αφού κατάφερε να εισέλθει στο εσωτερικό του, αφαίρεσε μετρητά, αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα. Οι αρχές βρίσκονται στην αναζήτησή του, ενώ το πλήγμα για τους ιδιοκτήτες του ήταν σημαντικό αν προσθέσει κανείς και τις δυσκολίες της εποχής ελέω της πανδημίας

Δείτε το βίντεο του gnomip.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 2.000 τεστ την Τετάρτη στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”-Ανησυχία για διασπορά του ιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στο εσωτερικό του ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr έχουν νοσήσει επιπλέον τέσσερις νοσηλεύτριες και ένας γιατρός ενώ την Τετάρτη αναμένεται να διενεργηθούν 2.000 τεστ σε προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς για να διαπιστωθεί σε τι επίπεδο βρίσκεται η διασπορά του ιού.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξανά διψήφια η Αχαΐα-Που εντοπίζονται τα 566 κρούσματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, 19/01/2021, ο ΕΟΔΥ, από τα 566 κρούσματα λίγο λιγότερα από τα μισά -τα 256- εντοπίζονται στην Αττική.

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 72 κρούσματα, ενώ υπάρχουν άλλες 8 περιφέρειες στις οποίες εντοπίζεται διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα οι περιφέρειες αυτές είναι:

  • Αχαΐα         17
  • Βοιωτία    16
  • Εύβοια       12
  • Ημαθία      15
  • Κοζάνη      15
  • Πρέβεζα   21
  • Σέρρες      14
  • Χαλκιδική 12

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια:

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα