Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρέμβαση του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου:«Όχι άλλα παραμύθια για το Φράγμα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δική του εκδοχή για το Φράγμα Πείρου Παραπείρου και το νερό που θα φθάσει στην Πάτρα δίνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος αναφέροντας σε παρέμβασή του πως «

1) Ο Διαδημοτικός φορέας που προτείναμε, ποτέ δεν είπαμε να είναι ανώνυμη εταιρεία, θα είναι ένωση φυσικών προσώπων ως εκπροσώπων των Δήμων, με συμβολικές οικονομικά μερίδες που θα ανήκουν στους Δήμους, στην Περιφέρεια και στο κράτος.
2) Τα 8,6 εκ ευρώ που διαθέτει συνολικά το κράτος από τον προϋπολογισμό του, στον διαγωνισμό για την συντήρηση του φράγματος επί 5 χρόνια, δεν έχουν καμία αντιστοίχηση με τα 4 εκ ετησίως φανταστικό κόστος συντήρησης που ψευδώς δήλωσε ο κ Πελετίδης. Με την έκπτωση του εργολάβου το πραγματικό κόστος θα φτάσει στα 800-900 χιλ ευρώ ετησίως. Αφήνοντας του και κέρδη!
3) Η ετήσια πώληση άνω των 6 εκ κυβικών νερού στην ΒΙΠΕ από τον φορέα διαχείρισης, θα δίνει 1 εκ ευρώ περίπου στο ταμείο του φορέα διαχείρισης, ποσό που θα καλύψει το ετήσιο λειτουργικό κόστος και την συντήρηση.
4) Η ενοικίαση χώρων αναψυχής, η εμφιάλωση νερού και τα ευρωπαϊκά προγράμματα θα καταστήσουν βιώσιμη και κερδοφόρα την διαχείριση του νερού του φράγματος, με επιπλέον έσοδα.
5) Ανεξάρτητα αν ο διαγωνισμός τρέχει και ο εργολάβος θα αναλάβει το φθινόπωρο του 2021, προλαβαίνουμε να συστήσουμε τον φορέα και να βάλουμε στο ταμείο του τα 4 εκ ευρώ που θα προκύψουν, ως πλεόνασμα από το διαγωνισμό.
6) Τα οφέλη του Δήμου Πατρέων σε ηλεκτρικό ρεύμα, σε κόστη συντήρησης γεωτρήσεων κλπ φθάνουν αποδεδειγμένα τα 4 εκ ετησίως!
7)Η λογιστικού τύπου διάθεση του νερού στους δήμους, δεν θα τους επιβαρύνει οικονομικά. Αντίθετα θα κατέχουν οριστικά τον έλεγχο του νερού στην πηγή.
8) Η άρνηση του Δημάρχου Πατρέων να μειώσει αναλογικά τα τιμολόγια του νερού για αρχή 10% είναι αδικαιολόγητη.
9) Και κάτι χαριτολογώντας στις υστερικές αντιδράσει της δημοτικής αρχής. «Η μόνη λύση για να επαναφερθεί ο κ Πελετίδης στην κοινή λογική και να πάψει να κάνει πλάτες στους κερδοσκόπους εργολάβους, είναι το αντισκωριακό στην μονολιθική πολιτική γραμμή του κόμματος του»!».

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement