Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: «Ζεστό» χρήμα για 1.100 επιχειρήσεις Δυτική Ελλάδα-Το Μάρτιο οι πρώτες εκταμιεύσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αντίστροφη μέτρηση για τις χίλιες περίπου επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από την πανδημία του Covid -19 το 2020 και θα πάρουν μια γενναία «ανάσα» μέσα από το πρόγραμμα στήριξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον κουμπαρά των 30 εκατ. ευρώ, πλησιάζει.

Η αγωνία είναι μεγάλη για τα αποτελέσματα καθώς έχουν υποβληθεί 7.500 αιτήσεις και τα χρήματα μόλις και μετά βίας θα καλύψουν τις 1.000- 1.100 επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις και τους όρους για ένταξη στο πρόγραμμα.

GOODYS

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» μέχρι το τέλος της εβδομάδας η επιτροπή της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος θα έχει εκδώσει την απόφασή της και θα σταλεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Η απόφαση αφορά στην βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις μετά τη διαδικασία της αξιολόγησης με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει, τα οποία έχουν ελεγχθεί και πλέον τα αποτελέσματα θα σταλούν στην Περιφέρεια.

Το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί ήταν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα υπάρχουν τα τελικά αποτελέσματα προκειμένου σταδιακά η Περιφέρεια και μέχρι το τέλος του Μαρτίου να εκταμιεύσει τα χρήματα στις πληττόμενες επιχειρήσεις, αφού προηγηθεί η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών που προβλέπονται

Το πρόγραμμα αυτό έχει μεγάλη σημασία για τις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, ιδίως όσες απασχολούν μεγάλο αριθμό προσωπικού.

Σε δεύτερη φάση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, όπως έχει ανακοινώσει, θα ενισχυθούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες επίσης πλήγηκαν από τον κορωνοϊό και χρειάζονται στήριξη, γι’ αυτό εξασφάλισε ένα επιπρόσθετο κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Για την επιχειρηματικότητα που έχει πληγεί σημαντικά εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, για τις ενέργειες που υλοποιεί η περιφέρεια για τη στήριξή τους, καθώς και για το επενδυτικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει η Δυτική Ελλάδα μίλησε προ ημερών, στον Alpha 98,9, o περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Πήραμε την απόφαση στο περιφερειακό μας συμβούλιο για να προχωρήσουμε στην έκδοση νέου προγράμματος το α’ δίμηνο του 2021, το οποίο θα αφορά τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.

Γιατί να μην ξεχνάμε, ναι, στην πρώτη φάση βοηθήσαμε αυτούς οι οποίοι απασχολούν πολύ κόσμο (είμαστε η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα, άρα είναι λογικό ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε το προσωπικό αυτών των επιχειρήσεων.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε θέσεις εργασίας, αντιθέτως θέλουμε καινούργιες θέσεις εργασίας) και σε δεύτερη φάση θα στηρίξουμε όχι μόνο τον οικονομικό ιστό μέσω της εργασίας, αλλά και τον κοινωνικό ιστό, που είναι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρές επιχειρήσεις, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι η ραχοκοκαλιά, είναι και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο. Γι’ αυτό τον λόγο προβαίνουμε σε δεύτερο πρόγραμμα 20 εκατ. ευρώ, όπου η λογική θα είναι “περισσότεροι, λιγότερα”».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

Αναφερόμενος στο πρώτο πρόγραμμα, το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των 7.500 επιχειρήσεων, ο κ. Φαρμάκης, ανέφερε πως «είχαμε την καινοτομία να έχουμε τρεις διαφορετικούς κουμπαράδες. Ο πρώτος αφορούσε τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, ο άλλος αφορούσε τις υπηρεσίες και το λιανεμπόριο και ο άλλος αφορούσε την εστίαση και τον τουρισμό, ακριβώς για να μην διαγκωνίζεται ο ένας κλάδος με τον άλλο, απλά όλοι οι κλάδοι να παίρνουν από 10 εκατ. ευρώ. Αυτό μας έδειξε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις, ήταν περίπου 7.500 οι αιτήσεις».
Επεσήμανε, ότι σε ό,τι αφορά στο πρώτο πρόγραμμα «είμαστε ακόμη στο στάδιο της αξιολόγησης, δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα αποτελέσματα, εντός των ημερών θα υπάρξουν. Σίγουρα μιλάμε για πάνω από 1.000-1.100 επιχειρήσεις, οι οποίες σε πρώτη φάση θα ενισχυθούν με ποσά περίπου κατά μέσο όρο 30.000 ευρώ».

«ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ»

Σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως η Δυτική Ελλάδα έχει προοπτικές για επιχειρηματική ανάπτυξη και ήδη παρά την πανδημία μπαίνει δυνατά στον χάρτη.
«H πανδημία ναι μεν αποτέλεσε ένα “φρένο” στην παγκόσμια οικονομία, από την άλλη όμως το κέρδος και οι επενδύσεις δεν έχουν time out. Πρόσφατα να υπενθυμίσω ότι πέρασαν από τη Διυπουργική Επιτροπή δύο ενδεχόμενες επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ στον τουρισμό, μία στην Αιτωλοακαρνανία και μία στην Ηλεία. Μπαίνουμε δυνατά στον χάρτη του τουρισμού και των logistics και όλων αυτών των επενδυτικών σεναρίων τα οποία χρόνια τώρα ακούγονται, νομίζω, όμως, ότι ήρθε τώρα η ώρα πλέον να υλοποιηθούν», κατέληξε.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο «Αρίσταρχος» πρώτος επίγειος σταθμός-Το τηλεσκόπιο αποκτά κομβικό ρόλο στο «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ως ο πρώτος επίγειος σταθμός του «ευρυζωνικού δικτύου του Διαστήματος» επελέγη το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» στο Χελμό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, αποκτώντας, πλέον κομβικό ρόλο στην επανάσταση που συντελείται στις νέες τεχνολογίες των επικοινωνιών.

«Είναι ένα παράθυρο στο μέλλον, μέσω του Τηλεσκοπίου ‘Αρίσταρχος’, του δεύτερου
μεγαλύτερου Τηλεσκοπίου στην Ευρώπη και του μεγαλύτερου στα Βαλκάνια», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Όλα τα γνωστά δορυφορικά συστήματα μπαίνουν, πλέον, μέσω του προγράμματος
SkyLight, σε τροχιά διασύνδεσης με τον ίδιο τρόπο που διασυνδέονται σήμερα τα επίγεια -γνωστά μας- δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών.
Στον «Αρίσταρχο» βρίσκονται ήδη επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας οι οποίοι διεξάγουν πειράματα με το Τηλεσκόπιο και τον γεωστατικό δορυφόρο AlphaSAT.
Παράλληλα, αύριο στις 11 το πρωί, στο «Πέτρινο» κτίριο, στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, μετά την παρουσίαση της έκθεσης Ντελακρουά, θα γίνει και η παρουσίαση του προγράμματος SkyLight, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Δρ. Αθανάσιου Στάβερη.
Στην παρουσίαση θα υπάρξουν χαιρετισμοί και ομιλίες από τους:
-Θανάση Παπαδόπουλο, Δήμαρχο Καλαβρύτων.
-Καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, Διευθυντή και Πρόεδρο ΔΣ ΕΑΑ.
-Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, Διευθυντή ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και ΕΥ Scylight.
-Δρ. Αθανάσιο Στάβερη, Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
-Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα, Σύμβουλο ΓΓΤΤ.
-Harald Haushshield, Scylight Project Manager, Director of Telecommunications and
Integrated Applications, European Space Agency.
Μετά την εκδήλωση θ’ ακολουθήσει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Χελμού, όπου
θα γίνει παρουσίαση του εξοπλισμού από τους ερευνητές του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και το
τεχνικό κλιμάκιο της ESA, παρατήρηση από τον «Αρίσταρχο» του δορυφόρου Alphasat και για πρώτη φορά πιθανή σύζευξη μεταξύ του «Αρίσταρχου» και του δορυφόρου AlpaSat.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SKYLIGHT ΚΑΙ Ο «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ»
Η τεχνολογία οπτικών επικοινωνιών με τη χρήση laser είναι η επόμενη επανάσταση
στις δορυφορικές επικοινωνίες, φέρνοντας πρωτοφανείς ρυθμούς μετάδοσης, και
υψηλή ασφάλεια δεδομένων για την κάλυψη αναγκών την επόμενη δεκαετία.
Σήμερα, η μετάδοση δεδομένων από δορυφόρους αξιοποιεί κυρίως την τεχνολογία των ραδιοκυμάτων. Ο «Αρίσταρχος» θα επικοινωνεί απευθείας με έναν Γεωστατικό δορυφόρο και θα κατεβάζει τα δεδομένα σε πάρα πολύ μεγάλες ταχύτητες με τη χρήση του laser στη γη. Για πρώτη φορά θα έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους δορυφόρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Θα είναι ο πρώτος επίγειος σταθμός στη γη που θα κατεβάσει δεδομένα με τη
τεχνολογία αυτή. Λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων που συλλέγουν οι δορυφόροι
θα δημιουργηθούν σε τελικό στάδιο 10 επίγειοι σταθμοί σαν τον «Αρίσταρχο» σε όλο
τον κόσμο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκίνησε με την πράξη του!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

GOODYS

Μηνύματα ανθρωπιάς και ελπίδας βγαίνουν συχνά μέσα από τις στάχτες και αποκαΐδια. Συγκίνηση προκάλεσε και η πράξη ενός πυροσβέστη,  του Γιώργου Καριώτη, μέλους του Πυροσβεστικού Σώματος Πατρών και δάσκαλου πολεμικών τεχνών, ο οποίος πλαίσιο της δύσκολης μάχης με τις φλόγες στο μέτωπο της Ελεκίστρας,  σταμάτησε να δώσει λίγο νερό σ’ ένα μικρό σκυλάκι, που ήταν έξω από κατοικία που υπέστη ζημιές. Μια πράξη με μεγαλείο ψυχής και αγάπης για τα ζώα!

Οι πυροσβέστες απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως μάχονται για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες αλλά και ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο από φυσικές καταστροφές.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται το Σάββατο (31/7)

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται το Σάββατο (31/7).

Την πολυαγαπημένη μας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ (χήρα) ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

(ΕΤΩΝ 92)

Κηδεύουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Τα παιδιά της: Δημήτρης και Ελένη, Άννα. Τα εγγόνια της: Παύλος και Κατερίνα, Μεγακλής. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΔΗΜΗΤΡΑ (χήρα) ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 91)

Κηδεύουμε το  Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 12μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 11:30 π.μ.

Τα τέκνα: Κατερίνα και Κίμων. Ο εγγονός: Παύλος. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. Κάτω Αχαΐα: Πατρών-Πύργου 62, τηλ.: 26930-24.793. Βάρδα: Πατρών-Πύργου 50, τηλ.: 26230-71.760. Κιν.: 6978-074.598. (Διανυκτερεύει).

 

 

 

Τον λατρευτό μας αδελφό και θείο

ΑΡΓΥΡΙΟ ΑΘΑΝ. ΚΑΦΟΥΣΙΑ

(ΕΤΩΝ 51)

Κηδεύουμε το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 10:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος (Κοιμητήριο) Κάτω Αχαΐας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό ώρα 10:00 π.μ.

Τα αδέλφια: Βασιλική και Κωνσταντίνος Μπενοβιας, Ελένη (χήρα) Ιωαν. Καλογερή, Ευτέρπη και Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720.

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΜΑΡΟΥΣΩ ΙΩΑΝ. ΤΕΡΖΗ

(ΕΤΩΝ 50)

Κηδεύουμε το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 12:30 μ.μ. από τον Ιερό Νάο Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Τα ανίψια: Κώστας, Ελένη. Οι λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠ. ΒΕΡΙΚΙΟ

(ΕΤΩΝ 86)

Κηδεύουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Η σύζυγος: Βασιλική. Τα παιδιά του: Άκης και Ντίνα Βερύκιου, Βασίλης και Τζένη Βερύκιου, Νίκος Κονταξής. Τα εγγόνια του: Δημήτρης, Σπύρος, Σπύρος, Κωνσταντίνος, Ειρήνη, Άγγελος. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

Περισσότερα
GOODYS
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα