Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στρατιωτική θητεία: «Κλείδωσε» η αύξηση από 9 σε 12 μήνες – Θα ισχύσει από τον Μάιο

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κλείδωσε» η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες να ισχύσει από τον ερχόμενο Μάιο, όπως είχε αναφέρει προ ημερών το newsbeast. Αυτές τις ημέρες γίνονται οι τελευταίες διευθετήσεις προκειμένου οι κληρωτοί και των τριών όπλων να υπηρετούν την πατρίδα ακριβώς για έναν χρόνο.

Θυμίζουμε ότι σήμερα η θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό είναι 9 μήνες για όσους υπηρετούν σε πλοία και 12 για όσους έχουν τοποθετηθεί σε υπηρεσίες στεριάς. Από την ΕΣΣΟ (Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών) του Μαΐου όμως, άπαντες στο Π.Ν. θα υπηρετούν δωδεκάμηνη θητεία, ανεξάρτητα εάν βρίσκονται σε πλοίο ή όχι.

Όσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία η θητεία σήμερα είναι 12μηνη και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Όσοι υπηρετούν στον Στρατό Ξηράς σήμερα η θητεία είναι εννεάμηνη και με τις νέες αποφάσεις θα αυξηθεί για τους νέους που θα παρουσιαστούν από τις αρχές Μαΐου και μετά, στους 12 μήνες.

Η μειωμένη θητείας για όσους επιλέξουν τα σύνορα και τα ακριτικά νησιά

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχει και πρόβλεψη για μειωμένη θητεία 9 μηνών για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν το στρατιωτικό τους στα σύνορα, ήτοι στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να επανδρωθεί επαρκώς η συνοριογραμμή μας που τα τελευταία χρόνια καταγράφει αδυναμίες ως προς τον αριθμό των οπλιτών λόγω υπογεννητικότητας.

Η επιδίωξη είναι να αυξηθεί στον στρατό ξηράς ο αριθμός των μάχιμων στελεχών και των κληρωτών από 68.300 που είναι σήμερα, σε 93.500 σε λίγο καιρό που θεωρείται και ένας επαρκής αριθμός για μια χώρα σαν την Ελλάδα.

Κίνητρα για τους ανυπότακτους

Τέλος, προωθείται ρύθμιση και για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους. Αναφερόμαστε στους χιλιάδες νέους που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και φοβούνται να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να μην κριθούν ανυπότακτοι και αναγκαστούν να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια χρονική συγκυρία που ενδεχομένως δεν θα επιθυμούσαν.

Με τη νέα ρύθμιση που προωθείται να τους δίνονται κίνητρα έτσι ώστε να επιστρέψουν και να κάνουν το στρατιωτικό τους.


Ροή ειδήσεων

Advertisement