Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γώγος: Lockdown τύπου Μαρτίου αν δεν υπάρξει βελτίωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αττική «φλέγεται», η Βοιωτία μπήκε σε σκληρό lockdown και την παράταση της καραντίνας πολλοί τη βλέπουν να… έρχεται. «Το θέμα δεν είναι να υπάρχει lockdown αλλά και να τηρείται» είπε ο Χαράλαμπος Γώγος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να… γυρίσουμε στον Μάρτιο! Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τη Γ’ Λυκείου.

Γι’ αυτό και η παράταση μοιάζει όλο και πιο πιθανή. Το είπε και ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας το πρωί της Τρίτης (12.01.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: πως ένα αυστηρότερο lockdown, ανάλογο με εκείνο του Μαρτίου, είναι στο τραπέζι.

«Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει ή έχουμε αύξηση κρουσμάτων, εξετάζεται ακόμα και το σενάριο του απαγορευτικού, του lockdown του Μαρτίου, το οποίο πρέπει να τηρηθεί», είπε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμονών.

Πρόσθεσε όμως ότι «το στοίχημα δεν είναι μόνο να υπάρχει το lockdown, αλλά και να εφαρμόζεται. Γιατί και τώρα είναι αυστηρό, αλλά δεν τηρείται. Στο πρώτο κύμα υπήρχε σοκ και δέος. Τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα», τόνισε και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, υπάρχουν αρνητές του κορονοϊού!

Ροή ειδήσεων

Advertisement