Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Τα αδέρφια Γκραντ μπαίνουν στην “εξίσωση” και μαζί με τον Μίλερ ανεβάζουν επίπεδο τον Προμηθέα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Στην «εξίσωση» του νέου Προμηθέα φαίνεται πως μπαίνουν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, ο Τζέριαν και ο Τζεράι Γκραντ, οι οποίοι ήταν από τους πρωταγωνιστές της επιβλητικής νίκης κόντρα στον Ηρακλή.
Οι δυο Αμερικανοί αν και έχουν λίγες μέρες προετοιμασίας στην ομάδα, φαίνεται πως σιγά-σιγά έχουν μπει στη φιλοσοφία του συλλόγου και προϊόντος του χρόνου θα είναι ακόμα πιο έτοιμοι.

Παράλληλα αμφότεροι μέσα από τις προπονήσεις θα έχουν ανεβάσει και την φυσική τους κατάσταση ώστε να είναι έτοιμοι να αντέξουν και στα συνεχόμενα παιχνίδια που έρχονται.
Τα αδέλφια Γκαρντ μαζί με τον αναγεννημένο Ίαν Μίλερ που στα τελευταία ματς έχει βρει τον καλό του εαυτό, είναι οι παίκτες που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την πατρινή ομάδα ώστε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να κατακτήσει το Κύπελλο όπως άλλωστε δήλωσε προχθές και ο Μάκης Γιατράς.
Όχι πως ο Γιάννης Αθηναίου δεν μπορεί να βοηθήσει, ίσα-ίσα που μπορεί και οργανωτικά και στο σκοράρισμα όμως για να επιτευχθούν οι στόχοι πρέπει να ανεβάσουν στροφές και οι ξένοι της ομάδας.
Ο Ίαν Μίλερ έγραψε ιστορία στο πρόσφατο ματς με τον Ηρακλή καθώς είχε δύο επιδόσεις που κατατάσσονται ψηλά στις ιστορικές λίστες της αχαϊκής ομάδας στη Βasket League. Ήταν στα κερδισμένα φάουλ και τα λάθη.
Ο Αμερικανός γκαρντ φόρτωσε με εννιά φάουλ τους αντιπάλους του, πλησιάζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση που είναι τα 10, την οποία κέρδισε ο Βασίλης Καββαδάς στο παιχνίδι του Ηρακλή με την ΑΕΚ. Πρόκειται παράλληλα και για τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.
Από εκεί και πέρα ο Προμηθέας δεν είχε ξεπεράσει τα 16 λάθη στα πρώτα επτά παιχνίδια του, είχε συνολικά 15 λάθη στα δύο προηγούμενα με το Μεσολόγγι Baxi και τη Λάρισα Bread Factory αλλά προχθές έκανε 21. Τα οκτώ από αυτά έκανε ο Ίαν Μίλερ ισοφαρίζοντας την αρνητική επίδοση της φετινής Basket League και αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην πενταετή ιστορία του Προμηθέα στη Basket League. Μέχρι σήμερα τα περισσότερα τα είχε κάνει ο Μίροσλαβ Τόντιτς στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2016-17.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΕΚ
Στο μεταξύ, χθες ήταν μέρα ξεκούρασης για την πατρινή ομάδα η οποία σήμερα το πρωί θα πιάσει δουλειά ενόψει του σαββατιάτικου εξ αναβολής αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Δεν χρειάζεται να πούμε πως το παιχνίδι είναι δύσκολο, η Ένωση έχει ισχυρή ομάδα όμως το συγκρότημα του Γιατρά θέλει να δείξει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και να πάρει τη νίκη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement