Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Lifestyle

Τζιάνι Βερσάτσε: Τι όπλισε το χέρι του δολοφόνου του διάσημου μόδιστρου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα» λέει το παλιό ρητό που σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται τόσο μα τόσο αληθινό.

Πώς τα λάθη των γονιών σου, ο τρόπος που διάλεξαν να σε μεγαλώσουν, αυτά που εκείνοι προσδοκούσαν από εσένα, ακόμα και το δικό τους, προσωπικό παρελθόν ή η σχέση που επέλεξαν να έχουν μαζί σου, μπορεί να αποδειχθεί ο καταλύτης για το τι άνθρωπος θα γίνεις στο μέλλον. Από την άλλη, μία τελείως διαφορετική, πολύ πιο σύγχρονη αλλά εξίσου ρεαλιστική φράση υποστηρίζει μία καθ’ όλα πικρή αλήθεια. Ότι «από μία ηλικία και μετά είσαι εσύ ο ίδιος υπεύθυνος ακόμα και για την φάτσα σου». Σκληρή πραγματικότητα η οποία θα μας ενοχλεί πάντα, υπενθυμίζοντας μας όλα εκείνα-μικρά και μεγάλα- τα οποία δεν μας αρέσουν, αλλά δυσκολευόμαστε πολύ να αλλάξουμε.

Ίσως κάπως έτσι να μπορούσε να αρχίσει η ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου Andrew Cunanan, αν είχε επιβιώσει για να την αφηγηθεί ο ίδιος, και δεν είχε επιλέξει να βάλει τέλος στη ζωή του, χρησιμοποιώντας το ίδιο περίστροφο με το οποίο σκότωσε τον Gianni Versace λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, στις 15 Ιουλίου του 1997. Ο Cunanan θεωρήθηκε από την αρχή ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία του κορυφαίου σχεδιαστή, καθώς αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το κόκκινο βανάκι που είχε κλέψει πριν από μερικά εικοσιτετράωρο από το τέταρτο θύμα του, έναν 45χρονο επιστάτη από το Νιού Τζέρσεϊ με το όνομα William Reese. Πριν από αυτό, είχε ήδη σκοτώσει τον καλό του φίλο Jeff Trail, τον πρώην εραστή του David Madson και τον διάσημο και βαθύπλουτο πολιτικό μηχανικό Lee Miglin, με τον οποίο διατηρούσε περισταστιακά ερωτικές επαφές.

Ο Cunanan σε πάρτι με φίλους το 1994.

Τα μέλη της αστυνομίας της Φλόριντα που ερεύνησαν την υπόθεση του Gianni Versace, και κατ’ επέκταση των τεσσάρων δολοφονιώύν που προηγήθηκαν, σε μία προσπάθεια να ενώσουν τα κομμάτια αυτού του παράλογου, αιματοβαμμένου παζλ που ξεκίνησε τον Μάιο του 1997 και διήρκεσε μέχρι τις 23 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς, δήλωσαν αργότερα ότι σε αυτή την περίπλοκη υπόθεση ήταν αρχικά πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιο στέρεο, χειροπιαστό κίνητρο. Εκτός, φυσικά, από το αυταπόδεικτο. Μία ακραίου βαθμού σχιζοφρένεια που μοιάζει να χτίστηκε σταδιακά μέσα στην ψυχή και το μυαλό του προβληματικού αυτού άντρα, ο οποίος υπήρξε ιδιαίτερα χαρισματικός και έξυπνος, «ένα παιδί που αν το έβλεπες μία φορά δεν το ξεχνούσες ποτέ,» σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες των ίδιων των συμμαθητών του στο ιδιωτικό σχολείο The Bishop του Σαν Ντιέγκο. Ένα πανάκριβο σχολείο όπου φοιτούσαν μόνο τα πιο έξυπνα και ικανά παιδιά των πιο πλούσιων οικογενειών της Καλιφόρνια. Ο Cunanan βρέθηκε εκεί μετά από επιμονή του πατέρα του, ο οποίος του είχε παθολογική αδυναμία (παρά το γεγονός ότι ο Andrew είχε άλλα τρία αδέλφια) και πίστευε ότι ο γιος του είναι πραγματικά «ξεχωριστός».

Ροή ειδήσεων

Advertisement