Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κοντοζαμάνης: Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου, ουδέποτε μίλησα για ευθύνες γιατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ουδέποτε αναφέρθηκα σε ευθύνες γιατρών» όσον αφορά τους θανάτους ασθενών από κορονοϊό που νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» το μέλος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι παραποιήθηκε η δήλωσή του. «Πρόκειται για παραποίηση και ψεύδη και είναι ανυπόστατα και λυπάμαι που κάποιοι το αναπαράγουν» όπως είπε. Παράλληλα, εξήρε τη στάση των γιατρών «που δίνουν μεγάλη μάχη στην πρώτη γραμμή το τελευταίο διάστημα Πιστεύω ότι υπήρξε μια παρεξήγηση από έναν τίτλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανα χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά».

Όσον αφορά τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας αναφορικά με την πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει«Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «τις επόμενες μέρες θα δούμε και τα αποτελέσματα των εορτών» όσον αφορά τα κρούσματα και το εάν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν.

Τέλος, όσον αφορά το σύστημα Υγείας, ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι το ΕΣΥ άντεξε και προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εντός τρίτου κύματος. «Είδαμε τι έγινε στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, ασθενείς διακομίζονταν ακόμη και σε διαφορετικά κράτη. Εμείς αντέξαμε κανένας ασθενής δεν έμεινε χωρίς φροντίδα», όπως είπε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement