Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Πάτρα αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί αύριο, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στο πλαίσιο περιοδειών του σε διάφορες περιοχές της χώρας, αναμένεται να έχει συναντήσεις με φορείς της περιοχής.

Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στην Αχαΐα (της οποίας τυπικά είναι και βουλευτής) μετά από 15 μήνες, (η τελευταία του επίσκεψη ήταν στα μέσα Οκτωβρίου 2019, στα πλαίσια της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ) και με στόχο να ενισχύσει το πολιτικό στίγμα του κόμματος στην περιοχή, αλλά και να μεταφέρει μήνυμα πολιτικής αλλαγής, καθώς πολλοί είναι αυτοί στην Κουμουνδούρου που εκτιμούν ότι το 2021 μπορεί να είναι εκλογικό έτος.

Αν και το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα δεν είχε οριστικοποιηθεί μέχρι χθες, εντούτοις η «σπονδυλική στήλη» του προγράμματός του, θα ακολουθήσει το «μοτίβο» όλων των τελευταίων επισκέψεων.

Δηλαδή, αναμένεται να μεταβεί σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα – κατά πάσα πιθανότητα στο ΠΓΝΠ – και στη συνέχεια να έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς της περιοχής, μεταξύ των οποίων το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον ΣΚΕΑΝΑ, κλπ.

ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί πως ο στόχος των περιοδειών που έχει ξεκινήσει και αναμένεται να πυκνώσει το επόμενο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός είναι διπλός.
Από την μία πλευρά, η ενίσχυση (αλλά και «αφύπνιση) του κομματικού μηχανισμού μπροστά στο ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού εντός του έτους και αφετέρου, η συνέχιση της διεύρυνσης του κόμματος, η οποία ανακόπηκε λόγω της πανδημίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας πως η κυβέρνηση «σωρεύει φθορά», εκτιμούν πως είναι η επιβεβλημένη στιγμή να «ανεβάσουν στροφές». Προς αυτή την κατεύθυνση, αφενός ενισχύεται ο αντιπολιτευτικός λόγος του κόμματος και αφετέρου αναζητούνται πρωτοβουλίες και ιδέες που θα βοηθήσουν το κόμμα να δημιουργήσει μία νέα κυ6βερνητική πρόταση. Επιπλέον, πολλαπλασιάζονται οι επισκέψεις του προέδρου του κόμματος ανά την χώρα με στόχο την άνοδο της συσπείρωσης και να καταφέρει να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμική κυβερνητικής επαναφοράς.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” ο Λευτέρης Αυτιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκίνηση σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του λογιστή Λευτέρη Αυτιά.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα φίλων και γνωστών.
Επί σειρά ετών είχε συνεργασία με γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία η οποία δραστηριοποιείτο στο λιμάνι της Πάτρας.
Βαρύ πένθος για την οικογένειά του αλλά και συγγενείς και φίλους, που καλούνται να διαχειριστούν την απώλειά του.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν. Μοίραλης: Να δοθεί λύση για το Δημοτικό Σχολείο Ακταίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Σχολείο Ακταίο εξαιτίας των ελλιπών κτιριακών υποδομών αναδεικνύει ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μοίραλης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η Τοπική Κοινότητα Ακταίου τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σημαντικά.

Αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού είναι και η αύξηση του αριθμού των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο το οποίο μετατράπηκε σε 6 θεσιο προκειμένου να καλύψει τις νέες ανάγκες. Η μεταφορά του νηπιαγωγείου σε γειτονικό χώρο και η εγκατάσταση λυόμενου στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, έδωσαν μια πρόχειρη λύση για την κάλυψη των αναγκών στο σχολικό συγκρότημα.

Παρόλα αυτά προκύπτει η ανάγκη επέκτασης των υφισταμένων εγκαταστάσεων, διότι έχουν ανακύψει τα εξής σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου:
1) Δεν υφίσταται Γραφείο Δασκάλων.
2) Δεν υφίσταται Αίθουσα Πληροφορικής.
3) Οι υπάρχουσες αίθουσες είναι πολύ μικρές και χωράνε περιορισμένο αριθμό θρανίων.

Το Τοπικό Συμβούλιο Ακταίου μετά από διαβούλευση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνωναλλά και τους εκπαιδευτικούς, προτείνουν ως βέλτιστη και εφικτή λύση, την επέκταση της σχολικής μονάδας στο γειτονικό οικόπεδο.

Για αυτό και ζητούν από το Δήμο Πατρέων την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επέκταση, με την ελπίδα ότι το δίκαιο αίτημά τους θα εισακουστεί».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημειώνεται ότι σε ένα 24ωρο διενεργήθηκαν 32.437 τεστ κορωνοϊού στη χώρα μας από αυτά τα 12.579 ήταν μοριακά και τα 19.858 rapid test.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα