Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 4,9 και 4,7 Ρίχτερ στη Ναύπακτο λίγο μετά τα μεσάνυχτα- Συνεχείς οι μετασεισμοί – Αναστάτωση σε Αχαΐα, Αιτωλ/νία και Φωκίδα

Καταγράφονται πολλοι μετασεισμοί

Published

on

Διπλός σεισμός μεγέθους 4,9 και 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:09 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Ναυπάκτου, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα και σε πολλές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 9 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα σημειώθηκε ο δεύτερος, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με ελαφρώς μετατοπισμένο επίκεντρο.

 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο.

Επιπλέον, λίγο μετά τις 00:30 σημειώθηκε μετασεισμός 4,2 ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο μετασεισμός εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.

O σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα, ενώ ταρακούνησε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και των Ιόνιων Νησιών.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Iσχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης 4,6 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αγρινίου.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο τον καταγράφει με ένταση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αρκετοί είναι οι μετασεισμοί που καταγράφονται.

Ο σεισμός, έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement