Connect with us

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ και το Σάββατο κάνει πρεμιέρα με Τρίκαλα

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Πάει και ο τελευταίος «σκόπελος» για την ομάδα της Παναχαϊκής. Χθες πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ και έτσι φουλάρει για την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ 2 που θα γίνει τελικά το Σάββατο (14.45), κόντρα στα Τρίκαλα.

Η πατρινή ΠΑΕ κατέθεσε χθες ένα ποσό γύρω στα 20.000 ευρώ, αναπλήρωσε την εγγυητική επιστολή και έτσι δεν είχε κανένα πρόβλημα, έστειλε το απαραίτητο έγγραφο στην ΕΕΑ, η οποία χθες το μεσημέρι με συνοπτικές διαδικασίες, χορήγησε πιστοποιητικό.
Ο εκ των νομικών συμβουλών της ομάδας, Χάρης Γρηγορίου έκανε πάλι τα «μαγικά» του και με τον τρόπο του πίεσε ώστε να γίνει άμεσα η συνεδρίαση της ΕΕΑ. Λίγο μετά τη 1 εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΕΑ.
Από εκεί και πέρα με 12 ομάδες θα εκκινήσει το πρωτάθλημα αφού η Δόξα Δράμας παρότι δεν έχει πάρει ακόμα πιστοποιητικό συμμετοχής θα είναι στις πρώτες αγωνιστικές. Η δραμινή ΠΑΕ έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο διοικητικό εφετείο, που θα συζητηθούν 21 Ιανουαρίου οπότε θα μπει στο πρωτάθλημα, μόλις συζητηθεί, τότε θα εξεταστεί ο φάκελος της από την ΕΕΑ και ο χρόνος θα δείξει αν θα παραμείνει ή αν θα αποβληθεί.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΣΤΗΝ TV Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ-ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΠΛΕΪ-ΟΦ
Στο μεταξύ, κατά την διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. έγινε ανατροπή στις… καθυστερήσεις για την Παναχαϊκή η οποία θα παίξει το Σάββατο με τα Τρίκαλα για την 1η αγωνιστική. Μάλιστα το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ αντί για Κυριακή που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της διοργανώτριας.
Η αιτία της αλλαγής ήταν πως ο Ιωνικός δεν έβρισκε εισιτήρια ώστε να πετάξει την Παρασκευή για την Κρήτη και έτσι μετά από συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή, ζήτησε το παιχνίδι του να γίνει την Κυριακή.
Το αίτημα έγινε δεκτό από τα Τρίκαλα και την Παναχαϊκή την οποία βολεύει άλλωστε καθώς θα έχει μια μέρα περισσότερη ξεκούραση για να προετοιμαστεί για το παιχνίδι με την Ρόδο.
Από εκεί και πέρα στο Δ.Σ. εγκρίθηκε το αγωνιστικό προσχέδιο, που περιλαμβάνει με ελάχιστες εξαιρέσεις συνεχόμενους αγώνες Σαββατοκύριακο και Τετάρτες, δηλαδή δύο αγωνιστικές κάθε εβδομάδα.
Η διοίκηση της SL2 μιλώντας με την ΕΡΤ κατάφερε να αποφύγει το «ψαλίδι» στα τηλεοπτικά λόγω των μονών πλέι οφ και πλέι άουτ, όπως ενημέρωσε τις ΠΑΕ ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος στο Δ.Σ., ενώ η σύμβαση θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Επίσης μια ακόμα σημαντική είδηση είναι ότι πάρθηκε απόφαση, αν συμβεί κάτι απρόοπτο –π.χ. πολλές αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων η «σκληρού» lockdown- και δεν μπορεί το πρωτάθλημα να τελειώσει στις 19 Μαΐου, τότε να μην διεξαχθούν πλέι-οφ και πλέι-άουτ.
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη εάν μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής στις 28 Μαρτίου, διαπιστωθεί ότι το πρωτάθλημα δεν δύναται να ολοκληρωθεί κανονικά, η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει Δ.Σ. και να αποφασίσει ότι το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με την συμπλήρωση 22 αγωνιστικών.
Να σημειωθεί τέλος ότι τα τηλεοπτικά ματς θα ξεκινούν πάντα 14.45 με μία μετάδοση Σάββατο, μια Κυριακή και ένα ματς την Τετάρτη στις μεσοβδόμαδες αγωνιστικές.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
Επίσης χθες έγινε γνωστό το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Super League 2 που είναι το εξής:
Σάββατο 16 Ιανουαρίου
Καραϊσκάκης Άρτας – Λεβαδειακός (14.45)
ΟΦ Ιεράπετρας – Διαγόρας (14.45)
Χανιά -Δόξα Δράμας (14.45)
Παναχαϊκή -Τρίκαλα (14.45 ΕΡΤ3)
Κυριακή 17 Ιανουαρίου
Εργοτέλης -Ιωνικός (14.00)
Απόλλων Λάρισας -Ξάνθη (14.45 ΕΡΤ3)
Στο αγωνιστικό μέρος, η προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε χθες με πρωινή προπόνηση στο γήπεδο της Αγυιάς με τον Νίκο Παπαδόπουλο να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement