Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλάβρυτα: Αγωνία για τα 170 μοριακά τεστ σε στενές επαφές των νοσούντων

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

Eν αναμονή της έκδοσης των πρώτων μοριακών τεστ στους συγγενείς (στενές επαφές) των 13 εργαζομένων στο Καλλιμανοπούλειο στα Καλάβρυτα που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό αλλά και των επαναληπτικών τεστ στους 70 τρόφιμους στις δομές του Ιδρύματος -Γηροκομείο καιΜονάδα Χρονίως Πασχόντων- βρίσκεται η Περιφέρεια και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επαφής αργά το βράδυ της Δευτέρας, τόσο ο Δήμαρχος Αθ. Παπαδόπουλος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαρ. Μπονάνος (και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων), ενημέρωσαν τον υφυπουργό για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, διαχωρισμός θετικών κρουσμάτων στο χώρο της δομής για Χρόνια Πάσχοντες και ιχνηλάτηση επαφών.
Εκ μέρους του κ.Χαρδαλιά τονίστηκε η αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης των μέτρων ενώ αναμένεται και πιθανή επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, εφόσον απαιτηθεί, στα Καλάβρυτα.

Όσον αφορά τα μοριακά τεστ τα αποτελέσματα των οποίων αναμένει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία για να λάβει τις αποφάσεις της (στενές επαφές και τα επαναληπτικά σε εργαζόμενους και πάσχοντες) είναι συνολικά 170 και θεωρείται δείγμα επαρκές για να υπάρχουν οριστικές εκτιμήσεις για την διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Προς το παρόν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι στενές επαφές τους (σε Καλάβρυτα, Κλειτορία, Βλασία αλλά και Αθήνα – Πάτρα) παραμένουν σε κατ οίκον απομόνωση.

ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ – ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΓΝΠ

Στο μεταξύ, χθες Τρίτη διεκομίσθηκαν στο Νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” Πάτρας τρεις τρόφιμοι του ιδρύματος, με ελαφρά συμπτώματα, για καλύτερη παρακολούθηση, ενώ από προχθές νοσηλεύεται ένας ακόμα τρόφιμος στο ΠΓΝΠ με ήπια συμπτώματα.

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ 262 ΤΕΣΤ

Αρνητικά βρέθηκαν τα 262 δείγματα που ελήφθησαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στους δρόμους και σε κεντρικά σημεία των Καλαβρύτων, που πραγματοποιήθηκαν προχθές κατόπιν επικοινωνίας του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και του δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε διασπορά του ιού από το Καλλιμανοπούλειο στην τοπική κοινότητα. Ο συντονιστής του ΕΟΔΥ Αχαΐας και Ηλείας Χαράλαμπος Μπακόπουλος σε χθεσινές δηλώσεις του ανέφερε πως «ελέγξαμε το επιδημιολογικό φορτίο για να θωρακίσουμε τα Καλάβρυτα. Τα 262 δείγματα από τα rapid test που ελήφθησαν ήταν αρνητικά και αναμένουμε τα αποτελέσματα από τα δείγματα των μοριακών τεστ».

Ροή ειδήσεων

Advertisement