Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακατανόητη και επικίνδυνη-Η Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. κατά της δημοτικής Αρχής της Πάτρας για το Φράγμα Πείρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακατανόητη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει τη στάση της δημοτικής Αρχής της Πάτρας για τον φορέα του Φράγματος Πείρου, η Ν.Ε. Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής η οποία εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως «η Ν.Ε. Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής παρακολουθεί με εντεινόμενη ανησυχία τη στάση στης Δημοτικής Αρχής της Πάτρας που το τελευταίο χρονικό διάστημα διολισθαίνει σε ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι οποίες συμβολικά αλλά και ουσιαστικά φαλκιδεύουν τη δημοκρατική βούληση των πολιτών.

Η διακηρυγμένη στάση της Δημοτικής Αρχής να μην εφαρμόσει την ψηφισμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση διαδημοτικού φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του νερού από το φράγμα Πείρου- Παραπείρου, είναι όχι μόνο ακατανόητη αλλά και επικίνδυνη.
Παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ο Δήμος Πατρέων να γίνει συμμέτοχος στον υπό σύσταση Διαδημοτικό Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας και να συμμετέχει στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για άφθονο, ποιοτικά καλύτερο και φθηνότερο νερό για τους Δημότες, με την πλειοψηφία του φορέα να ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση Ά βαθμού, να μην συμμετέχει ιδιώτης και να μην είναι Α.Ε., η Δημοτική Αρχή αρνείται αντιδημοκρατικά και παράνομα να υλοποιήσει και να προασπίσει την απόφαση αυτή.
Η στάση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, ουσιαστικά καταδικάζει όχι μόνο τους δημότες της Πάτρας αλλά τους δημότες της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου να χάσουν τη διαχείριση του φράγματος που θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε ιδιώτη, με αποκλειστικά υπεύθυνη τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας.
Μακροπρόθεσμα, η στάση αυτή διδάσκει δυστυχώς κάτι επικίνδυνο. Πως με την επίκληση αορίστως του «λαϊκού συμφέροντος», καταργούνται οι δημοκρατικές δικλείδες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανατρέπονται επικίνδυνα βασικοί κανόνες γνήσιας και δημοκρατικής αντιπροσώπευσης των πολιτών.
Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη και τη Δημοτική αρχή της Πάτρας, να αναλογιστεί τις συνέπειες της στάσης αυτής και να επανέλθει στο δρόμο της δημοκρατίας και της υπεράσπισης των συμφερόντων των πολιτών, όπως έχει στοιχειώδη υποχρέωση».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μειωμένος ήταν ο αριθμός κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην Αχαϊα το Σάββατο.  51 νέες περιπτώσεις του ιού καταγράφηκαν.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η συνάντηση του Σπύρου Σκιαδαρέση με τη Μαρίνα Μαρτίνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την Μαρίνα Μαρτίνου, συναντήθηκε την Παρασκευή στα Καλάβρυτα ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Σκιαδαρέσης.

GOODYS

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρει:

“Στην χθεσινή εκδήλωση στα Καλάβρυτα, είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε με την Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου, κυρία Μαρίνα Μαρτίνου. Μας συνδέει οικογενειακή φιλία ετών με την ιδία και τον σύζυγό της κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, από την εποχή που ο μακαριστός θείος μας κυρός Παύλος ήταν Μητροπολίτης Γλυφάδας. Το μνημείο Πεσόντων Αγωνιστών του 1821 στα Καλάβρυτα ανακαινίσθηκε προσφάτως εκ βάθρων από την οικογένεια Μαρτίνου”

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” η Μυρσίνη Ιντζέ

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από τη ζωή η 57χρονη Μυρσίνη Ιντζέ από την Πάτρα. Η γυναίκα το πρωί του Σαββάτου έπαθε πνευμονική εμβολή και κατέληξε.

Η απώλειά της έχει σοκάρει το σύζυγό της Ιωσήφ και στα παιδιά της Απόστολο και Γιάννη.

GOODYS

Η 57χρονη συνταξιούχος είχε υποβληθεί σε θεραπεία με το CyberKnife , το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα ακτινοχειρουργικής που σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση όγκων και άλλων παθολογικών καταστάσεων με ενδείξεις καλοήθειας ή κακοήθειας σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος με ακρίβεια κάτω του χιλιοστού, χωρίς την εφαρμογή του αιματηρού μεταλλικού πλαισίου ακινητοποίησης.

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα