Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακατανόητη και επικίνδυνη-Η Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. κατά της δημοτικής Αρχής της Πάτρας για το Φράγμα Πείρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακατανόητη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει τη στάση της δημοτικής Αρχής της Πάτρας για τον φορέα του Φράγματος Πείρου, η Ν.Ε. Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής η οποία εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως «η Ν.Ε. Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής παρακολουθεί με εντεινόμενη ανησυχία τη στάση στης Δημοτικής Αρχής της Πάτρας που το τελευταίο χρονικό διάστημα διολισθαίνει σε ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι οποίες συμβολικά αλλά και ουσιαστικά φαλκιδεύουν τη δημοκρατική βούληση των πολιτών.

Η διακηρυγμένη στάση της Δημοτικής Αρχής να μην εφαρμόσει την ψηφισμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση διαδημοτικού φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του νερού από το φράγμα Πείρου- Παραπείρου, είναι όχι μόνο ακατανόητη αλλά και επικίνδυνη.
Παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ο Δήμος Πατρέων να γίνει συμμέτοχος στον υπό σύσταση Διαδημοτικό Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας και να συμμετέχει στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για άφθονο, ποιοτικά καλύτερο και φθηνότερο νερό για τους Δημότες, με την πλειοψηφία του φορέα να ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση Ά βαθμού, να μην συμμετέχει ιδιώτης και να μην είναι Α.Ε., η Δημοτική Αρχή αρνείται αντιδημοκρατικά και παράνομα να υλοποιήσει και να προασπίσει την απόφαση αυτή.
Η στάση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, ουσιαστικά καταδικάζει όχι μόνο τους δημότες της Πάτρας αλλά τους δημότες της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου να χάσουν τη διαχείριση του φράγματος που θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε ιδιώτη, με αποκλειστικά υπεύθυνη τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας.
Μακροπρόθεσμα, η στάση αυτή διδάσκει δυστυχώς κάτι επικίνδυνο. Πως με την επίκληση αορίστως του «λαϊκού συμφέροντος», καταργούνται οι δημοκρατικές δικλείδες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανατρέπονται επικίνδυνα βασικοί κανόνες γνήσιας και δημοκρατικής αντιπροσώπευσης των πολιτών.
Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη και τη Δημοτική αρχή της Πάτρας, να αναλογιστεί τις συνέπειες της στάσης αυτής και να επανέλθει στο δρόμο της δημοκρατίας και της υπεράσπισης των συμφερόντων των πολιτών, όπως έχει στοιχειώδη υποχρέωση».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Παραχώρησαν το σπίτι τους για καραντίνα και έμειναν άναυδοι όταν επέστρεψαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέβη και αυτό!

Οικογένεια παραχώρησε το εξοχικό της σπίτι στο Ακταίο, προκειμένου να περάσει την καραντίνα φιλικό της πρόσωπο. Μόλις τους παρέδωσε τα κλειδιά και αυτοί επισκέφθηκαν το σπίτι έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι απουσίαζαν εργαλεία κήπου καθώς και η ραντιστική μηχανή. Έμειναν άναυδοι…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Η καταγγελία για το μνημόσυνο και ο πρώην Μητροπολίτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Της… διασταλτικής (απόπειρας) εφαρμογής των μέτρων θύμα έπεσε γνωστός Αιγιώτης που εξιστόρησε στη «Γ» το πρόσφατο περιστατικό.

Θέλησε λοιπόν να κάνει, σε πολύ στενό κύκλο, το οικογενειακό μνημόσυνο. Λόγω της γνωριμίας τους στον Ναό όπου προγραμμάτισε να το τελέσει, σε περιοχή έξω από το Αίγιο, βρέθηκε ως συλλειτουργός ο πρώην Μητροπολίτης. Στον χώρο εμφανίστηκε όμως και η αστυνομία μετά από καταγγελία περιοίκου.

Ανάστατοι οι ελάχιστοι συγγενείς φοβήθηκαν το χειρότερο! Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο καταγγέλλων την παράβαση των περιοριστικών μέτρων δεν είχε υπόψη του την οικογένεια. Απλά είχε κάποιο δικό του, οικογενειακό, λόγο να στοχοποιήσει τον πρώην Μητροπολίτη, με αποτέλεσμα να στραφεί -αδίκως και χωρίς λόγο- κατά των συγγενών. Τους πανικόβαλε χωρίς λόγο και χωρίς να υπολογίζει μάλιστα τη θλίψη τους για την πρόσφατη απώλεια!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει κατάστημα εστίασης στην πρωτεύουσα γνωστός Πατρινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο επιχειρηματικό βήμα για γνωστό Πατρινό, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα καταστήματος εστίασης στην πρωτεύουσα.

Γνώστης του κλάδου, με μακρά πορεία τόσο στην Πάτρα όσο και στο εξωτερικό, μετακομίζει στην Αθήνα. Αυτές τις ημέρες οι εργασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου το εστιατόριο να είναι έτοιμο μόλις δοθεί το “πράσινο” φως από την Πολιτεία.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα