Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ακατανόητη και επικίνδυνη-Η Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΙΝ.ΑΛ. κατά της δημοτικής Αρχής της Πάτρας για το Φράγμα Πείρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακατανόητη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει τη στάση της δημοτικής Αρχής της Πάτρας για τον φορέα του Φράγματος Πείρου, η Ν.Ε. Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής η οποία εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως «η Ν.Ε. Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής παρακολουθεί με εντεινόμενη ανησυχία τη στάση στης Δημοτικής Αρχής της Πάτρας που το τελευταίο χρονικό διάστημα διολισθαίνει σε ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι οποίες συμβολικά αλλά και ουσιαστικά φαλκιδεύουν τη δημοκρατική βούληση των πολιτών.

Η διακηρυγμένη στάση της Δημοτικής Αρχής να μην εφαρμόσει την ψηφισμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση διαδημοτικού φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του νερού από το φράγμα Πείρου- Παραπείρου, είναι όχι μόνο ακατανόητη αλλά και επικίνδυνη.
Παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ο Δήμος Πατρέων να γίνει συμμέτοχος στον υπό σύσταση Διαδημοτικό Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας και να συμμετέχει στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για άφθονο, ποιοτικά καλύτερο και φθηνότερο νερό για τους Δημότες, με την πλειοψηφία του φορέα να ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση Ά βαθμού, να μην συμμετέχει ιδιώτης και να μην είναι Α.Ε., η Δημοτική Αρχή αρνείται αντιδημοκρατικά και παράνομα να υλοποιήσει και να προασπίσει την απόφαση αυτή.
Η στάση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, ουσιαστικά καταδικάζει όχι μόνο τους δημότες της Πάτρας αλλά τους δημότες της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου να χάσουν τη διαχείριση του φράγματος που θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε ιδιώτη, με αποκλειστικά υπεύθυνη τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας.
Μακροπρόθεσμα, η στάση αυτή διδάσκει δυστυχώς κάτι επικίνδυνο. Πως με την επίκληση αορίστως του «λαϊκού συμφέροντος», καταργούνται οι δημοκρατικές δικλείδες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανατρέπονται επικίνδυνα βασικοί κανόνες γνήσιας και δημοκρατικής αντιπροσώπευσης των πολιτών.
Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη και τη Δημοτική αρχή της Πάτρας, να αναλογιστεί τις συνέπειες της στάσης αυτής και να επανέλθει στο δρόμο της δημοκρατίας και της υπεράσπισης των συμφερόντων των πολιτών, όπως έχει στοιχειώδη υποχρέωση».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκκληση από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών: «Αυξημένες ανάγκες για αίμα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις σε αίμα και στα νοσοκομεία της περιοχής μας, κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών επισημαίνοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΠ καλεί τους εθελοντικούς συλλόγους να προχωρήσουν στην διοργάνωση αιμοδοσιών, καθώς «οι ανάγκες για αίμα είναι πάντα διαρκείς. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών έχει περιορισθεί λόγω της πανδημίας της Covid-19, ενώ παραμένει επιτακτική η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος, προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν».

Διευκρινίζεται ότι «για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών:
• εξοπλισμός ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
• η αποστείρωση του απαραίτητου εξοπλισμού
• τηλεφωνικό ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.
Όταν ορισθεί το ραντεβού, ο ενδιαφερόμενος στέλνει ένα SMSστο 13033 που θα έχει ως εξής: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ,

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Η ανάπτυξη και στήριξη του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί αυταπόδεικτο στοιχείο αλληλεγγύης, αδελφότητας και ανθρωπισμού. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα κέντρα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ « ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» (Διεύθυνση: 26504, Ρίο, τηλ. κέντρο: 2613 603000
Τηλ. Αιμοδοσίας: 2613 603668
Ωράριο Αιμοδοσίας: (8.30-14.30 και 17.00-20.30 καθημερινές και αργίες).
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ »
Διεύθυνση: Καλαβρύτων 37, 263 35 Πάτρα
Τηλ. Κέντρο: 2613 601000
Τηλ. Αιμοδοσίας: 2613 601079, 2613 601071-078
Ωράριο Αιμοδοσίας:
(8.30-14.30 και 17.00-20.30 καθημερινές και αργίες)
Ειδικά δε αυτήν την περίοδο, που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, η ανάγκη για προσφορά αίματος είναι ακόμα μεγαλύτερη. Καλούμε τους τακτικούς ή περιστασιακούς αιμοδότες να συνδράμουν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών αυτής της περιόδου», καταλήγουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος Άννα Μαστοράκου, ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Σκρουμπής και ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Πατριαρχέας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανοικτό το Υπνωτήριο του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ), ανακοινώνεται η λειτουργία Υπνωτηρίου για την φιλοξενία αστέγων έως και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διανυκτερεύσουν σε χώρο του κτιρίου, που στεγάζεται ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πατρέων, επί της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη.
Η υποδοχή θα γίνεται από τις 7 έως τις 9 μ.μ. και η φιλοξενία των Αστέγων θα είναι δυνατή έως τις 9 π.μ. της επόμενης ημέρας.
Για την ενημέρωση του πληθυσμού των αστέγων της πόλης μας η Ομάδα Δρόμου του ΚΟΔΗ, σήμερα, από τις 6 έως τις 8 μ.μ., θα περιηγηθεί στην πόλη προκειμένου να εντοπίσει πιθανά σημεία που διαμένουν άστεγοι συμπολίτες και να τους ενημερώσει για την δυνατότητα διαμονής τους στο Υπνωτήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο εξής τηλέφωνο: 2610342995, από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναστάτωση στην αγορά από τον αποκλεισμό τοπικών επιχειρήσεων από τα δημοφιλή προϊόντα εταιρείας αθλητικών ειδών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την δικαιολογία ότι δεν καλύπτουν την νέα στρατηγική της εταιρείας, η οποία άλλαξε αφότου το δίκτυό της στην Ελλάδα «άλλαξε χέρια» γνωστή και δημοφιλής εταιρεία αθλητικών ειδ΄ψν, αποκλείει από την πώληση των προϊόντων της αρκετές τοπικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν την εκπνοή του 2020 η εταιρεία ενημέρωσε τους τοπικούς επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζεται ότι σε 17 μήνες θα διακόψει οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή μαζί τους.
Δηλαδή θα σταματήσει να τους προμηθεύει τα προϊόντα της επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να αλλάξει τα δεδομένα και στην αγορά της Πάτρας δημιουργώντας ένα μονοπωλιακό περιβάλλον και «σπρώχνοντας» τους πελάτες σε συγκεκριμένες πολυεθνικές με τις οποίες θα συνεχίσει να συνεργάζεται.
Η εταιρεία μέχρι πρότινος διατηρούσε στην Ελλάδα μακροχρόνια συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου, χονδρικής και λιανικής πώλησης.
ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Ωστόσο το νέο καθεστώς αποφάσισε αιφνιδιαστικά να διακόψει τις συμβάσεις για τα συμβόλαια εισαγωγής και διανομής των επώνυμων ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ της εταιρείας, διατηρώντας συνεργασία μόνο με καταστήματα πολυεθνικών συμφερόντων.
«ΑΔΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ»
Οι τοπικοί επιχειρηματίες που συνεργάζονταν με την εταιρεία κάνουν λόγο για άδικη απόφαση, καθώς εξαιρούνται από την πώληση των προϊόντων της, τα οποία και οι ίδιοι «ανύψωσαν» τα προηγούμενα χρόνια προωθώντας τα στην αγορά της Πάτρας. «Έχουμε κι εμείς μερίδιο στην επιτυχία της εταιρείας που τώρα μας πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Μπορεί να είναι μία νόμιμη απόφαση, δεν είναι όμως ηθική, αφού ενισχύει τον αθέτιμο ανταγωνισμό», ανέφεραν στη «Γ».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τοπικοί επιχειρηματίες που πλήττονται από την συγκεκριμένη απόφαση συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα