Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Βόλεϊ

Έρχεται τηλεδιάσκεψη για preleague και Α2 Εθνική βολεϊ

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα χρόνου είναι οι εξελίξεις για το μέλλον των υπολοίπων κατηγόριων στο βόλεϊ από την στιγμή που ξεκινά η volley league ανδρών ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η volley league γυναικών.

Οι πληροφορίες λένε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ΕΟΠΕ και τα σωματεία που αγωνίζονται στην preleague ανδρών και γυναικών ώστε να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης αλλά και το κομβικό θέμα των τεστ.
Κάτι αντίστοιχο ενδέχεται να γίνει το επόμενο διάστημα και στην Α2 Εθνική, όπου υπάρχει και συμμετοχή τριών πατρινών ομάδων.
Το βασικό θέμα βέβαια της συνάντησης θα είναι να κατατεθούν προτάσεις και αν υπάρχει η διάθεση από τα σωματεία να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα με ό,τι προβλήματα φέρει η χρονική επιμήκυνση που είναι δεδομένη λόγω covid-19.
Βεβαία το μεγαλύτερο ρόλο θα παίξουν η πορεία του ιού και οι συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί τον επόμενο μήνα όμως η ΕΟΠΕ θέλει και την άποψη των σωματείων για να πάρει οριστικές αποφάσεις.
Η ΕΣΠΕΠ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ
Σε ό,τι αφορά τα πιο δικά μας, δηλαδή τα πρωταθλήματα της Β΄ Εθνικής ανδρών-γυναικών που διεξάγονται υπό την σκέπη της ΕΣΠΕΠ, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με την pre league και την Α2 Εθνική.
Πάντως οι άνθρωποι της ΕΣΕΠ λένε πως θα εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια για να επαναρχίσουν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέχρι τον Ιούνιο.
Εξελίξεις θα πρέπει να περιμένουν τον Φεβρουάριο όταν θα είναι και πιο ξεκάθαρη η εικόνα.
Π.Κ.

Αθλητισμός

Λουκέτο στην Ομοσπονδία Βόλεϊ, λόγω των χρεών στην Παιανία, αποχωρούν οι Εθνικές ομάδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοκ στην ομοσπονδία πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) στην οποία επισήμως από την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 μπήκε λουκέτο.

Mπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί της για χρέος 300.000 Ευρώ προς την εταιρεία σεκιούριτι FALCON που είχε αναλάβει τη φύλαξη της Ολυμπιακής Εγκατάστασης “Σπίτι του Στίβου και Βόλεϊ” στην Παιανία.

Τώρα για να βρούμε τη σχέση που μπορεί να έχει η Ε.Ο.ΠΕ. με την εταιρεία σεκιούριτι μιας Ολυμπιακής Εγκατάστασης θα πρέπει να ανατρέξουμε στα “αμαρτωλά” χρόνια της κατασκευής και συντήρησης των Ολυμπιακών Εργών το διάστημα 2000-2010, τα οποία με εντολή των τότε κυβερνήσεων η κατασκευή και η συντήρηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης της Παιανίας πέρασε μέσα από την Ε.Ο.ΠΕ.

Το χειρότερο όμως ήταν πως το Ελληνικό Δημόσιο παρότι ανέθεσε την εντολή στην τότε διοίκηση ΕΟΠΕ τη φύλαξη των εγκαταστάσεων, ξαφνικά και χωρίς καμία αιτιολογία σταμάτησε να πληρώνει τα χρήματα που όφειλε προς τη FALCON για τη φύλαξη της εγκατάστασης και δεν ανακάλεσε την εντολή του προς την ΕΟΠΕ για τη φύλαξη.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε και στην εγκατάλειψη της πανέμορφης και πανάκριβης Ολυμπιακής Εγκατάστασης, η οποία τα επόμενα χρόνια λεηλατήθηκε με αποτέλεσμα να ρημάξει και να καταστραφεί. Το μόνο ελπιδοφόρο και το θετικό είναι πως η παρούσα κυβέρνηση και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατάφεραν να συμμαζέψουν την κατάσταση και η Ολυμπιακή Εγκατάσταση να προστατευτεί και σε λίγους μήνες να είναι έτοιμη και πάλι προς χρήση, ωστόσο, η ΕΟΠΕ έχει μείνει να παλεύει με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Αρχικά το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε οφειλή της ΕΟΠΕ ύψους 208.000 Ευρώ με το νόμιμο τόκο. Μετά από πολλές αναβολές η απόφαση, που δικαίωνε τη FALCON, εκδόθηκε το 2017 και με τόκους περίπου 60.000 Ευρώ. Σε αυτή την απόφαση η ΕΟΠΕ άσκησε έφεση και τελικά το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε την Εταιρεία και η Ε.Ο.ΠΕ. βρέθηκε ανάμεσα σε συμπληγάδες.

Η Ε.Ο.ΠΕ. χωρίς να έχει καμία εμπλοκή και ευθύνη για τη λειτουργία και τη φύλαξη της Ολυμπιακής Εγκατάστασης στην Παιανία καλείται να ανταποκριθεί σε ένα τεράστιο ποσό που δεν διαθέτει. Μετά την κατάσχεση στην οποία προχώρησε η εταιρία FALCON SECURITY ΕΠΕ, η κατάσταση είναι δραματική. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. είναι έτοιμος να παραδώσει τα κλειδιά της ομοσπονδίας και να παραιτηθεί ενώ έχει συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο όπου θα κάνει δραματικές ανακοινώσεις και θα θέσει και την παραίτηση του.

Το πιο δραματικό για το βόλεϊ αλλά και το μπιτς βόλεϊ είναι πως βρίσκονται στο ζενίθ της αγωνιστικής δράσης χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης ούτε των βασικών εξόδων. Μάλιστα ενημερώθηκε ο τεχνικός διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος αλλά και ο υπεύθυνος του μπιτς βόλεϊ Αλέκος Παρασκευόπουλους για άμεση αναστολή και ματαίωση όλων των δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων οι προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενώ τίθεται ζήτημα ακόμα και αποχώρησης από την προκριματική διαδικασία με όλες τις ολέθριες συνέπειες για το άθλημα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στον Άγιο Νικόλαο στα τέλη Ιουλίου.

Φυσικά η Ε.Ο.ΠΕ. δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μισθοδοσίες και πάγιες υποχρεώσεις. Το χειρότερο είναι πως θα διακοπούν και οι πληρωμές προς τους διακανονισμούς των χρεών των προηγούμενων διοικήσεων που η διοίκηση Καραμπέτσου κληρονόμησε και κατάφερε να πραγματοποιήσει με κόπο και θυσίες όλα αυτά τα χρόνια.

Να σημειωθεί πως η διοίκηση του Γιώργου Καραμπέτσου που ανέλαβε την ΕΟΠΕ το 2017 κληρονόμησε χρέος περίπου 7.000.000 Ευρώ που αντιστοιχούσε σε 500 πιστωτές από την κακοδιαχείριση τριών διοικήσεων και σήμερα οφείλει το ποσό περίπου 1.300.000 Ευρώ.

Και όλα αυτά μέσα από στερήσεις για τα δύο Ολυμπιακά αθλήματα, περικοπές, ηρωικές προσπάθειες, διακανονισμούς και νικηφόρες νομικές μάχες αλλά και την υποστήριξη του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αφού προηγήθηκαν ενδελεχείς οικονομικοί έλεγχοι.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος και τα μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και είναι ζήτημα ημερών αν όχι ωρών η παραίτησή τους καθώς εξάντλησαν όλα τα νόμιμα και ανθρώπινα μέσα για να κλείσουν το χρέος που δεν δημιούργησε το ελληνικό βόλεϊ αλλά το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο.

Διάχυτο είναι επίσης και το παράπονό τους επειδή όλες οι κυβερνήσεις από το 2000 και μετά δεν έδωσαν ποτέ ξεκάθαρες λύσεις με την κατασκευή και συντήρηση των Ολυμπιακών Ακινήτων και έμπλεξαν την Ε.Ο.ΠΕ. σε άγνωστα μονοπάτια και μεγάλες περιπέτειες.

Παράπονο υπάρχει και για τις διοικήσεις της ΕΟΠΕ που όλα αυτά τα χρόνια δεν φρόντισαν να κάνουν διακανονισμούς και να αποπληρώσουν μέρος των χρεών και τα φόρτωναν όλα στους επόμενους κερδίζοντας χρόνο με αναβολές και εφέσεις.

Η μοναδική διοίκηση που ασχολήθηκε σοβαρά και επισταμένα για να κλείσουν χρόνιες υποθέσεις είναι η διοίκηση του Γιώργου Καραμπέτσου και αυτό του το αναγνωρίζει όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι ίδιοι οι πιστωτές που εξοφλήθηκαν.

Άπαντες όμως βλέπουν πως η ομοσπονδία και το ελληνικό βόλεϊ έφτασαν πάλι στο “μηδέν”. Υπάρχει απογοήτευση και το άθλημα οδεύει σε καταστροφή χωρίς πραγματικά να ευθύνεται για αυτά τα χρέη ούτε και να έχει ποτέ εμπλοκή στην ιδιοκτησία και στη συντήρηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Τις επόμενες ημέρες και ώρες ζητείται “σωτήρας” και γενναία βούληση από κάποιον κυβερνητικό παράγοντα που θα απαγκιστρώσει το άθλημα από τα χρέη του Δημοσίου και θα επαναφέρει την κοινότητα του βόλεϊ στην ηρεμία και στην ανάπτυξη.

Πηγή: www.fosonline.gr

Περισσότερα

Αθλητισμός

Beach Volley: Πρωτιά με ανατροπή για την Πατρινή Έλενα Χαντζή με την Διονυσία Μάτιου στη Σύρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια σπουδαία διοργάνωση έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο (28-29 Μάϊου) στην Σύρο, καθώς φιλοξένησε τους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος «Syros Major 2022» στην παραλία  Γαλησσά Σύρου.

Στις γυναίκες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν η Πατρινή  Έλενα Χατζή και η Διονυσία Μάτιου που νίκησαν επίσης 2-0 τις Βάσω Ματιάδη και Ιωάννα Παρισάκη.

Στον τελικό των γυναικών, στο πρώτο σετ Ματιάδη και Παρισάκη είχαν συνεχώς το προβάδισμα, έφτασαν να έχουν δύο σετ μπολ (20-18), όμως με τα σερβίς της Μάτιου γύρισε το σετ και με ένα σερί 4-0 η ομάδα της γύρισε το παιχνίδι για το 22-20. Στο δεύτερο σετ, Μάτιου και Χαντζή είχαν από την αρχή τον έλεγχό του, με την Χαντζή να διαμορφώνει το τελικό 21-14 με άσσο.

Μια νίκη που ήταν αποτέλεσμα μιας κοπιαστικής προσπάθειας που τις έφερε στην 4η θέση της Πανελλήνιας κατάταξης και  της έδωσαν  το εισιτήριο  για το κυρίως ταμπλό του 1ου φετινού μάστερς  που θα φιλοξενηθεί από την Παρασκευή έως και την προσεχή Κυριακή στο   Σύνταγμα.

Η Πατρινή αθλήτρια Έλενα Χατζή μιλώντας στο gnomip.gr  τόνισε: «Παρά την κούραση από τα πολλά παιχνίδια  κατακτήσαμε την 1η θέση στην κατηγορία γυναικών που μας δίνει σημαντικό προβάδισμα για την συνέχεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley».

ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΟΙ ΚΑΝΕΛΛΟΣ-ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ

Νικητές στους Άνδρες οι Ιάσωνας Κανέλλος και Άγγελος Μανδηλάρης που επικράτησαν στον τελικό 2-0 (22-20, 21-18) του Δημήτρη Χατζηνικολάου και Στέλιου Τζιουμάκα.

Αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης ακολούθησαν πολλές τιμητικές βραβεύσεις και δώρα στους νικητές της διοργάνωσης, που στήριξαν χορηγικά πολλές επιχειρήσεις.

*Οι δύο αθλήτριες Έλενα Χατζή και Διονυσία Μάτιου ποζάρουν στη φωτό.

Σταύρος Παναγόπουλος

Περισσότερα

Βόλεϊ

Θρήνος στον Ολυμπιακό: Νεκρός σε τροχαίο ο Βαγγέλης Ρούσσος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε βαθιά θλίψη έχουν πέσει άπαντες στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, μετά το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Βαγγέλη Ρούσσου… Ο επί σειρά ετών φροντιστής της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού έφυγε από την ζωή χθες (01/05), μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Η μηχανή του συγκρούστηκε με μια νταλίκα, επί της Πειραιώς, στο ύψος της «Shell». Με αποτέλεσμα ο ίδιος να πεθάνει ακαριαία, ενώ η σύζυγός του, που επίσης επέβαινε στην μηχανή, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:
“Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Ελληνικού βόλεϊ και του Ολυμπιακού, με το χαμό του Βαγγέλη Ρούσου.

Ο Βαγγέλης Ρούσος που υπήρξε επί σειρά ετών φροντιστής του γυναικείου βόλεϊ του Ολυμπιακού, έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Κυριακής μετά από τροχαίο που ενεπλάκη μαζί με την γυναίκα του, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στη σύζυγό του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…”

Συλλυπητήρια δήλωση των ερυθρόλευκων
Οι «ερυθρόλευκοι» εξέδωσαν και συλλυπητήρια ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν: «Όλου του κόσμου οι λέξεις είναι φτωχές να περιγράψουν τα συναισθήματά μας, για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Ρούσσου. Του καλοκάγαθου γίγαντα και επί σειρά ετών ακούραστου εργάτη του Ολυμπιακού μας. Που όσο τον αγάπησε, τόσο αγαπήθηκε.

Με ανείπωτη θλίψη και βυθισμένοι στο πένθος, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του Βαγγέλη μας και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στη σύζυγό του. Καλό ταξίδι Βαγγέλη μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα