Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το σχέδιο για άνοιγμα της αγοράς-Όλες οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

Δημοσιεύθηκε

στις

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου, από την Δευτέρα 18 του μήνα, φαίνεται όλο και πιο πιθανό, μετά και το σήμα που έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεοπτική συνέντευξή του, στον ΑΝΤ-1.

Όλες οι προτάσεις, είναι στο τραπέζι και τις εξετάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, με την συνεδρίαση της Παρασκευής να θεωρείται κρίσιμη για τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;
Το άνοιγμα της αγοράς, βρίσκει σύμφωνους αρκετούς επιστήμονες, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδευτεί και από μέτρα για τον περιορισμό της κινητικότητας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, περιλαμβάνει και την μέθοδο του click away και του click inside, για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας.
Οι κλάδοι αυτοί, επιλέχθηκαν να λειτουργήσουν με παράδοση εντός του καταστήματος, λόγω της φύσης των προϊόντων – χρειάζονται δοκιμή – αλλά και του μεγάλου πλήγματος που έχουν δεχθεί.
Το άνοιγμα της αγοράς, βρίσκει σύμφωνους αρκετούς επιστήμονες που τονίζουν ωστόσο ότι χρειάζεται να γίνει με πολύ προσοχή και με αυστηρή τήρηση των μέτρων.
Δεν αποκλείεται εξάλλου αυτό να συνοδευτεί και από μέτρα για τον περιορισμό της κινητικότητας.
«Αν χρειαστεί θα υπάρξουν και μέτρα για την κινητικότητα», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λέγοντας ότι πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα για να στηριχθεί η μεσσαία τάξη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement