Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα μαλακά Ιερώνυμος-Αμβρόσιος-Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος για τους δύο Ιεράρχες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα μαλακά, σε επίπεδο αναφοράς σε σχέση με κάποιοι πειθαρχικό παράπτωμα έναντι της Ιεραρχίας, έπεσε η υπόθεση με τους δύο Μητροπολίτες της Αιγιάλειας, τον νυν κ.κ.Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβρόσιο, για τον πρόσφατο Αγιασμό των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, στο παλαιό Λιμάνι του Αιγίου.

Παρά το γεγονός ότι η τελετή έγινε παρουσία 30 πιστών περίπου ενώ υπήρξαν και δύο βουτηχτές για το Σταυρό, κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου της ΔΙΣ, χθες Τετάρτη και προχθές Τρίτη, κέρδισε έδαφος η ομαλότητα στο εσωτερικό της Ιεραρχίας όπου ούτως ή άλλως το κλίμα μετά το αυστηρό lockdown της κυβέρνησης, παραμένει τεταμένο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιεραρχία, ανήμερα των Θεοφανείων, αρνήθηκε να εφαρμόσει την έκτακτη απαγόρευση πιστών στις εκκλησίες που τέθηκε σε ισχύ έως τις 10/1/20221, παραμένοντας στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμού των πιστών αλλά και των ακολουθιών παρουσία εκκλησιάσματος του τελευταίου τριμήνου.
Όπως είναι γνωστό το Λιμεναρχείο κίνησε τις διαδικασίες για να επιβάλει πρόστιμο 1.500 ευρώ έκαστος, στους δύο Ιεράρχες για παρακίνηση πιστών σε δημόσια τελετή και συνάθροιση και από 300 ευρώ στους δύο βουτηχτές του Σταυρού.
Ο σεβασμιώτατος κ.Ιερώνυμος υποστήριξε ότι η προσέλευση κατά την τελετή του αγιασμού των υδάτων ήταν τυχαία και δεν υπήρξε καμία πρόσκληση ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μικρές τελετές αγιασμού των υδάτων, απουσία πιστών έγιναν την ίδια μέρα και σε άλλες μητροπόλεις όπως στην Πάτρα και τον Πειραιά.
«Κατά την εορτή των Θεοφανείων εντός των Ιερών Ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, ενώ οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των Ιερών Ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγενθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» ανακοίνωσε σχετικά χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Δ.Ι.Σ . Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ.Αθηναγόρα.
Εκτός από το… καρότο για τους δύο μητροπολίτες, η Δ.Ι.Σ. πήρε χθες τα μαστίγιό της κατά των Μέσων Ενημέρωσης, καταγγέλλοντας τηλεοπτικούς σταθμούς (ALPHA, ΣΚΑΪ και STAR) για «τις προβολές εικόνων συνωστισμού, παλαιοτέρων ετών, ως εφετινά στιγμιότυπα». «Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να έχουν σχέση με την υψηλή δημοκρατική αποστολή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος» ανέφερε ο κ.κ.Αθηναγόρας ανακοινώνοντας προσφυγή στο ΕΣΡ.
ΠΑΝ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement