Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Μετάλλαξη κορωνοϊού – Βρετανία: Έρχονται απαγορεύσεις εισόδου σε ταξιδιώτες από τη Νότια Αμερική

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να επιβάλει απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα όλους τους ταξιδιώτες από τη Νότια Αμερική εν μέσω φόβων για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βραζιλία.

Οι Βρετανοί υπουργοί θα υπογράψουν τη σχετική ασπόφαση, η οποία θα απαγορεύει απευθείας πτήσεις από την περιοχή, καθώς και από περιοχές της Κεντρικής Αμερικής, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την είσοδο της μεταλλαγμένης παραλλαγής του ιού στη Βρετανία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε οποιονδήποτε υπήκοο εκτός Ηνωμένου Βασιλείου που βρισκόταν σε σημείο της Νότιας Αμερικής τις τελευταίες 10 ημέρες.

Οι περιορισμοί που επιβεβαιώνονται από την υποεπιτροπή Covid της βρετανικής βουλής, αντικατοπτρίζουν τους κανόνες που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για το μεταλλαγμένο στέλεχος της Νότιας Αφρικής.

Ο Sir Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι είναι πιθανό η παραλλαγή Covid της Βραζιλίας να κάνει τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά.

Είπε, ακόμη, ότι είναι απίθανο το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού να έχει εξελιχθεί για να ξεπεράσει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά «δεν είναι κάτι που γνωρίζουμε με βεβαιότητα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement