Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Ας υλοποιήσουμε τον στόχο της τετραετίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χριστόδουλος Κολόμβος ήταν από τους πλέον διακριθέντες παίκτες στην πρόσφατη πετυχημένη πορεία της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στους αγώνες της προκριματικής φάσης της Ευρωπαϊκής ζώνης του World League. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κέρδισε με 12-3 την Γαλλία, με 12-11 την Ισπανία και με 12-7 το Μαυροβούνιο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και εξασφάλισε την πρόκριση για την τελική φάση της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Τυφλίδα της Γεωργίας.

Ο Πατρινός υδατοσφαιριστής εκτιμάει ότι στο Ντέμπρετσεν η Εθνική ομάδα κέρδισε την χαμένη αυτοπεποίθησή της.

«Μετά από απουσία περίπου ενός χρόνου σε επίσημα παιχνίδια υπήρχαν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την εικόνα που θα δείχναμε στο Ντέμπρετσεν και στην προκριματική φάση της Ευρωπαϊκής ζώνης του World League. Η χρονιά που προηγήθηκε ήταν περίεργη και δικαιολογούσε αυτή την ανησυχία. Νομίζω ότι παρουσιάσαμε ένα αξιοπρεπές πρόσωπο και δείξαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Κερδίσαμε στην Ουγγαρία 2 ομάδες από την σε κορυφαίες του πλανήτη, την Ισπανία και το Μαυροβούνιο. Υπάρχει πλέον αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον κάθε αντίπαλο, κάτι που το είχαμε χάσει τα τελευταία χρόνια».

Ο Έλληνας επιθετικός ζητάει από τους συμπαίκτες του να παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο και να πάρουν την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Τόκιο μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στο Ρότερνταμ σε λίγες εβδομάδες.

«Νικήσαμε σε δύο δύσκολα παιχνίδια αλλά ο στόχος ακόμη είναι μπροστά. Έχουμε ένα μήνα για την υλοποίηση του. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Προτεραιότητα μας αποτελεί η πρόκριση, μέσω του προολυμπιακού, στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Οι αγώνες στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας είναι στόχος τετραετίας και όχι απλά στόχος της χρονιάς. Πάντα ξεκινούσαμε με αφετηρία την υλοποίηση της πρόκρισης στην Ολυμπιάδα. Η ώρα ήρθε. Οι αγώνες είναι νοκ-άουτ και η πίεση αφόρητη. Τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πιστέψουμε πολύ στους εαυτούς μας. Συν τοις άλλοις πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην προστασία από την πανδημία, έτσι ώστε απόλυτα υγιείς να εμφανιστούμε στην διοργάνωση του Ρότερνταμ. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, ο στόχος υψηλός και το κίνητρο τεράστιο. Μένει ένας μήνας για την υλοποίηση των προσδοκιών μας».


Ροή ειδήσεων

Advertisement