Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άκης Τσελέντης για σεισμική δραστηριότητα: «Δεν έχει τελειώσει το φαινόμενο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άποψη ότι το φαινόμενο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ υπάρχει πιθανότητα να επαναληφθεί σε λίγο καιρό εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Ο Καθηγητής Σεισμολογίας μιλώντας στη «Γ» δήλωσε πως «η περιοχή που βρίσκεται σε διέγερση βρίσκεται μεταξύ του Μαραθιά και τα Τριζόνια. Υπάρχει μία ομάδα μικρών ρηγμάτων, τα οποία έχουν κατεύθυνση προς Πάτρα, γι’ αυτό και οι σεισμοί ήταν ιδιαίτερα αισθητοί στην Αχαΐα.

Το φαινόμενο συνεχίζει φυσιολογικά και θα είναι σε εξέλιξη για αρκετές ημέρες ευτυχώς με ίδιας τάξης μεγέθους γεγονότα, ενώ δεν αποκλείεται να επαναληφθεί σύντομα. Αυτό που παρατηρούμε με τους σεισμογράφους και τα μηχανήματα που έχουμε εγκαταστήσει είναι πως δεν υπάρχει κάποια μετατόπιση προς το ρήγμα του Αιγίου. Την περιοχή την παρακολουθούμε με μεγάλη ακρίβεια γιατί μολονότι με το που έφυγα από την Πάτρα απαξιώθηκαν οι σεισμολογικές υποδομές του Πανμιου Πατρών παράλληλα το Γεωδυναμικό πύκνωσε τοποθετώντας πολλούς επιπλέον σεισμογράφους το δίκτυο του στη περιοχή». Μάλιστα, ο κ. Τσελέντης θέλοντας να καθησυχάσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο έγραψε σε προσωπική του ανάρτηση στο facebook την εξής χιουμοριστική φράση «δεδομένου ότι εφέτος δεν θα χορέψετε στο ρυθμό του Καρνάβαλου διασκεδάστε με το shake της disco Egellados και μη ξεχνάτε ότι ο πανικός είναι 1000 φορές πιο επικίνδυνος από το σεισμό για αυτό και το χιούμορ».

Ροή ειδήσεων

Advertisement