Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήμερα οι ανακοινώσεις για την αγορά

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για την λειτουργία της αγοράς σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη.

Όπως είπε τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας είναι πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα – βήμα σε αποφάσεις με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμία ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή. Αυτό θα γίνει και αύριο» είπε.

Στη συνέχεια, και μετά από σχετική ερώτηση για την αγορά δήλωσε: «Στην κυβέρνηση υπάρχει ένα σύστημα και μια στρατηγική, με βάση τα δεδομένα τα οποία δίνουμε στους ειδικούς. Αν θα συγκριθούν τα σημερινά δεδομένα με αυτά στις 14.12.2020, όταν άνοιξε το click away, είναι καλύτερα τώρα. Είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση σήμερα. Θα δώσουμε τα δεδομένα και η Επιτροπή θα εισηγηθεί. Ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ, ίσως και περισσότερα».

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το άνοιγμα της αγοράς από τη Δευτέρα, το πιθανότερο, θα γίνει με τις μεθόδους «click in shop» για την ένδυση, την υπόδηση και τα κοσμήματα, και με «click away» για όλους τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου, εκτός ίσως για τις περιοχές που έχουν τεθεί σε αυστηρή επιτήρηση καθώς υπάρχει φόβος για αύξηση των κρουσμάτων.

Στην νέα, εμπορική πραγματικότητα προστίθεται και η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, όπου θα υπάρχει δυνατότητα αφενός για παραλαβή εντός στα στεγασμένα καταστήματα, όσο και παραλαβή εκτός για όλους τους υπόλοιπους κωδικούς, πλην ένδυσης, υπόδησης και κοσμηματοπωλείων.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

Την ίδια στιγμή, δύσκολα φαίνεται πως θα δοθεί θετική εισήγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια για την προσεχή εβδομάδα. Οι λοιμωξιολόγοι τα τελευταία 24ωρα αναφέρουν πως ένα μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι εφικτό, ωστόσο διαφωνούν στο να ανοίξει παράλληλα και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement