Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Click away στις “κόκκινες” περιοχές και click in shop στις υπόλοιπες-Ανοίγει η αγορά

Published

on

Ανοίγει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλη η αγορά από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Τι εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών για την πανδημία του κορονοϊού η οποία συνεδριάζει εδώ και ώρες φαίνεται να εισηγείται άνοιγμα όλων των καταστημάτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λειτουργία θα γίνει με τις εξής προϋποθέσεις:

Λειτουργία με click away στις κόκκινες περιοχές και λειτουργία με Click in shop στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει άνοιγμα της αγοράς από το βήμα της Βουλής λέγοντας:

«Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει στην ελληνική Οικονομία πάνω από 3 δισ. Ευρώ, εξ ου και η ώρα να πάρουμε σταδιακά το ρίσκο της σταδιακής επαναλειτουργίας της οικονομίας, εφόσον το εισηγηθούν οι ειδικοί».

Εξειδικεύοντας στη συνέχεια την αναφορά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «το click away δούλεψε για ορισμένους κλάδους, όχι τόσο στην ένδυση και την υπόδηση. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα της Οικονομίας, από Δευτέρα. \

Το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως κάθε άνοιγμα της οικονομίας προκαλεί λελογισμένη αύξηση κρουσμάτων».Και αυτό «όσο δεν προσθέτει πίεση στο ΕΣΥ, μπορούμε να το αντέξουμε».

Επίσης, ο πρωθυπουργός προανήγγεiλλε και νέα οικονομική στήριξη σε όσους πλήττονται από την πανδημία λέγοντας πως «η κάλυψη του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται για το μήνα Φεβρουάριο» αλλά και πως «επεκτείνονται για δυο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει».

www.newsit.gr

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement