Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Eνστάσεις και αντιθέσεις

Mπούρας «Σώμα Προστασίας και Φύλαξης ναι, αλλά υπό την αρμοδιότητα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενστάσεις και αντιθέσεις έχει εγείρει το υπό ψήφιση  νομοσχέδιο της κυβέρνησης  για τη σύσταση νέου σώματος  ασφαλείας και φύλαξης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Η πλειονότητα  των ενστάσεων  έγκειται στη φημολογία ότι το εν λόγω νομοσχέδιο που βρίσκεται στην τελική ευθεία ψήφισης του από τη Βουλή, αφορά στη σύσταση ενός αμιγώς Αστυνομικού Σώματος Φύλαξης που θα λογοδοτεί στην Αστυνομία.

Οι αντιθέσεις σε αυτό το ενδεχόμενο, έχουν ήδη έντονα εκφραστεί από τις Πρυτανικές Αρχές όλων των Πανεπιστημίων  στην Υπουργό Παιδείας κατά την τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων.

Αίτημα και απαίτηση  των Πανεπιστήμιων  σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Πρυτάνεων είναι το συγκεκριμένο Σώμα Φύλαξης να υπόκειται στην αρμοδιότητα της Συγκλήτου  χωρίς  προανακριτικές αρμοδιότητες. «Η σύστασης ενός  αμιγώς αστυνομικού Σώματος που να εποπτεύεται και να λογοδοτεί στην Αστυνομία μας βρίσκει αντίθετους.

Είναι γεγονός ότι σήμερα χρειάζεται Υπηρεσία Προστασίας και Φύλαξης των Πανεπιστημίων χωρίς όμως προανακριτικές αρμοδιότητες και  η οποία θα ανήκει στη δικαιοδοσία της Συγκλήτου ή του  Πρυτάνεως.

«Αυτή η Υπηρεσία πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένη για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες ενός ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και να μπορεί να αποτρέπει παρεμβατικές ενέργειες», επισημάνει με δηλώσεις στην «Γ» ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πρύτανης του  Πανεπιστημίου Πατρών, είχε προβεί στις ίδιες ακριβώς δηλώσεις αμέσως μετά τη Σύνοδο Πρυτάνεων γιατί όπως υποστηρίζει αποτελούν πάγιες θέσεις του «Δεν χρειάζεται η παρουσία της Αστυνομίας εντός των Πανεπιστημίων και αυτό γιατί με βάση την κουλτούρα που έχει διαμορφωθεί στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ένα Σώμα Φύλαξης με αυτή την «Ταυτότητα» δεν θα βοηθούσε σε τίποτα και μάλλον θα όξυνε τα προβλήματα», τονίζει με έμφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο πνεύμα επικράτησε και στην Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιήθηκε χθες, ενώ αναμένεται ότι με απόφασή της  θα καλέσει την κυβέρνηση να αποσύρει τη σχετική διάταξη.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Ξήλωσαν” το περίπτερο

Δημοσιεύθηκε

στις

Έστω και μετά από αρκετούς μήνες από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί αιτήματα από περιοίκους, η αρμόδια αρχή προχώρησε στο ξήλωμα περιπτέρου από τη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Μπενιζέλου Ρούφου.

Τα «Αιχμηρά» εδώ και αρκετό καιρό είχαν αναφερθεί στο ζήτημα με το κλειστό περίπτερο το οποίο εμπόδιζε τη διέλευση των πεζών και ειδικά μαμάδων που μετά βίας περνούσαν με το καρότσι από το σημείο την στιγμή που ακριβώς μπροστά λειτουργεί παιδικός σταθμός.
Εδώ και λίγες μέρες το περίπτερο έφυγε από εκεί και απομένει τώρα να τοποθετηθούν πλακίδια που θα συνθέτουν το πεζοδρόμιο, χωρίς κανένα μπάλωμα που θα εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μείωση της τάξης του 30% στα λύματα της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα από το ιικό φορτίο κορονοϊού στα λύματα ιδίως στην Αττική και στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. τα δείγματα ελήφθησαν από τις 12 έως τις 18 Απριλίου 2021. Στην Αττική τα λύματα εκτοξεύθηκαν κατά 171% και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης κατά 360%.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης.

Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση εβδομαδιαία συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 5 – 11 Απριλίου 2021.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνοδος κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που οι επιδημιολόγοι συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για τις μέρες του Πάσχα, κι ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ήδη ανακοίνωσε την δική της πρόταση για το πώς θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, τα ευρήματα του τελευταίου 24ώρου για τον κορονοϊό: 3789 κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι και 87 θάνατοι.

 

Δείτε αναλυτικά την κατανομή ανά περιφέρεια, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ:

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα