Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Πατρών σε Κικίλια

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών για τους εμβολιασμούς του ιδιωτικού τομέα εκφράζοντας δυσφορία επειδή δεν ήταν πολιτική προτεραιότητα δημόσιας υγείας.

Στην επιστολή τους η πρόεδρος του ΙΣΠ Άννα Μαστοράκου και ο γ.γ. Γιώργος Πατριαρχέας αναφέρουν τα εξής: «Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με την πολιτική επιλογή ένταξης του ιδιωτικού τομέα στην εμβολιαστική γραμμή του γενικού πληθυσμού έχουν επιφέρει τραγελαφική εικόνα στη διαδικασία του εμβολιασμού:
1. Τα ΑΜΚΑ πολλών συναδέλφων δεν αναγνωρίζονται από το ηλεκτρονικό σύστημα παρόλο που έχουν διαβιβαστεί σωστά από τον ΙΣΠ.
2. Τα ραντεβού για τον πρώτο εμβολιασμό στην περιοχή μας ξεκινούν τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου και για το δεύτερο, τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου. Το τρίτο κύμα θα βρει τους ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, αθωράκιστους υγειονομικά. Πολλοί ιατροί με χρόνιες ασθένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αγωνιούν για την άσκοπη καθυστέρηση. Για το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του ιδιωτικού τομέα, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός ακόμη !
3. Πολλές δόσεις που δεν θα αξιοποιηθούν από τα ακυρωμένα ραντεβού του γενικού πληθυσμού θα αχρηστευθούν και θα χαθούν, χωρίς να μπορούν να εμβολιαστούν εμβόλιμα, ιατροί του ιδιωτικού τομέα καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα έχει κλειδώσει τα ΑΜΚΑ τους ή δεν «ανιχνεύει» σωστά το ΑΜΚΑ τους.
4. Οι ιατροί αδυνατούν να κλείσουν ραντεβού στους ασθενείς τους καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν τους δίνει αυτή τη δυνατότητα, ενώ στα ΚΕΠ, στους φαρμακοποιούς και τους λογιστές των ασθενών, επιτρέπεται !!
5. Εάν είχε δοθεί πράσινο φως για τοπική διαχείριση των εμβολιασμών του ιδιωτικού τομέα, όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί θα είχαν ήδη εμβολιασθεί χωρίς να έχει σπαταληθεί καμία δόση του πολύτιμου εμβολίου.
6. Οι δόσεις για κάθε φιαλίδιο είναι 6 και όχι 5, βάσει των αποφάσεων των διεθνών ρυθμιστικών αρχών.
Με τις πολιτικές επιλογές αυτές, ένας από τους βασικούς πυλώνες της ΠΦΥ στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 και του εμβολιαστικού προγράμματος διαγράφεται αδικαιολόγητα, συνοπτικά και απαξιωτικά».


Ροή ειδήσεων

Advertisement