Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Πατρών σε Κικίλια

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών για τους εμβολιασμούς του ιδιωτικού τομέα εκφράζοντας δυσφορία επειδή δεν ήταν πολιτική προτεραιότητα δημόσιας υγείας.

Στην επιστολή τους η πρόεδρος του ΙΣΠ Άννα Μαστοράκου και ο γ.γ. Γιώργος Πατριαρχέας αναφέρουν τα εξής: «Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με την πολιτική επιλογή ένταξης του ιδιωτικού τομέα στην εμβολιαστική γραμμή του γενικού πληθυσμού έχουν επιφέρει τραγελαφική εικόνα στη διαδικασία του εμβολιασμού:
1. Τα ΑΜΚΑ πολλών συναδέλφων δεν αναγνωρίζονται από το ηλεκτρονικό σύστημα παρόλο που έχουν διαβιβαστεί σωστά από τον ΙΣΠ.
2. Τα ραντεβού για τον πρώτο εμβολιασμό στην περιοχή μας ξεκινούν τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου και για το δεύτερο, τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου. Το τρίτο κύμα θα βρει τους ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, αθωράκιστους υγειονομικά. Πολλοί ιατροί με χρόνιες ασθένειες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αγωνιούν για την άσκοπη καθυστέρηση. Για το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του ιδιωτικού τομέα, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός ακόμη !
3. Πολλές δόσεις που δεν θα αξιοποιηθούν από τα ακυρωμένα ραντεβού του γενικού πληθυσμού θα αχρηστευθούν και θα χαθούν, χωρίς να μπορούν να εμβολιαστούν εμβόλιμα, ιατροί του ιδιωτικού τομέα καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα έχει κλειδώσει τα ΑΜΚΑ τους ή δεν «ανιχνεύει» σωστά το ΑΜΚΑ τους.
4. Οι ιατροί αδυνατούν να κλείσουν ραντεβού στους ασθενείς τους καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν τους δίνει αυτή τη δυνατότητα, ενώ στα ΚΕΠ, στους φαρμακοποιούς και τους λογιστές των ασθενών, επιτρέπεται !!
5. Εάν είχε δοθεί πράσινο φως για τοπική διαχείριση των εμβολιασμών του ιδιωτικού τομέα, όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί θα είχαν ήδη εμβολιασθεί χωρίς να έχει σπαταληθεί καμία δόση του πολύτιμου εμβολίου.
6. Οι δόσεις για κάθε φιαλίδιο είναι 6 και όχι 5, βάσει των αποφάσεων των διεθνών ρυθμιστικών αρχών.
Με τις πολιτικές επιλογές αυτές, ένας από τους βασικούς πυλώνες της ΠΦΥ στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 και του εμβολιαστικού προγράμματος διαγράφεται αδικαιολόγητα, συνοπτικά και απαξιωτικά».

Χωρίς κατηγορία

Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας θα αγγίξουν το 1 εκατ. έως τις 5 Μαρτίου -Ποιες ομάδες ακολουθούν

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ένα εκατομμύριο θα αγγίξουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας έως την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαρτίου, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

 

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γεωργαντάς στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, κάθε ημέρα εμβολιάζονται περίπου 30.000-35.000 άτομα, ενώ από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 885.000 εμβολιασμοί.

Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η είδηση ότι ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αδειοδότησε το εμβόλιο της Johnson&Johnson σημειώνοντας ότι στις 11 Μαρτίου θα συζητηθεί και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η άδεια χορήγησης του.
«Σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει γίνει, στην επόμενη φάση θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και των πολιτών που είναι άνω των 75 ετών», σημείωσε ο υφυπουργός προσθέτοντας ότι περίπου 275.000 άνθρωποι έχουν αυξημένο κίνδυνο νόσησης.

Σχετικά με την άρση του lockdown, ο ίδιος υπογράμμισε ότι εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το εμπόριο, «χωρίς να κάνουμε κατάχρηση αυτής της δυνατότητας».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/emboliasmoi-1-ekat-eos-tis-5-martioy-poies-omades-akoloythoyn

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Αχαΐα: Ήδη πάνω από 2.100 κρούσματα!

Δημοσιεύθηκε

στις

Γράψαμε προχθές ότι η Αχαΐα οδεύει ολοταχώς προς τα 2.000 κρούσματα τον Φεβρουάριο.

Όμως, με τα χθεσινά 122 ήδη τα ξεπέρασε κατά πολύ. Πάνω από 2.100 πλέον τα κρούσματα στο νομό! Βέβαια, σε έναν σημαντικό βαθμό αυτό οφείλεται στις δύο μεγάλες συρροές που υπήρξαν (στις φυλακές Αγ. Στεφάνου και στην «Κιβωτό της Αγάπης»). Όμως, στο δελτίο καθημερινά προστίθεται και κρούσματα σε διάφορους άλλους χώρους και υπηρεσίες. Το «γαϊτανάκι του κορωνοϊού» στην Αχαΐα έχει ανοίξει πολύ και θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια για να κλείσει…

 

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Η INTERAMERICAN για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σε εκδήλωση του ΣΕΒ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΕΒ, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου με θέμα «2+ χρόνια GDPR: διδάγματα, συμβουλές και προκλήσεις», η INTERAMERICAN είχε ουσιαστική συμβολή στη συζήτηση που αναπτύχθηκε. Η Νίκα Φάκου, υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ο Μάνος Κοντιζάς, Information Security & Business Continuity Officer της εταιρείας, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον τρόπο με τον οποίο έχει αντιληφθεί η INTERAMERICAN τη συμμόρφωση με τον κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα στελέχη της εταιρείας μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους αναφορικά με τις πτυχές της συμμόρφωσης στο πλαίσιο του GDPR. Με αυτόν τον τρόπο ενίσχυσαν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ότι ο εφησυχασμός αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή.

Η Νίκα Φάκου τόνισε πως για την INTERAMERICAN, αλλά και για τις περισσότερες εταιρείες της ασφαλιστικής αγοράς, η προστασία των προσωπικών δεδομένων βασίζεται σε μια κουλτούρα και όχι σε μια τεχνική προσπάθεια συμμόρφωσης. Όπως υποστήριξε, η κουλτούρα για τη συμμόρφωση με τον κανονισμό συμβαδίζει με την εξέλιξη της επιχείρησης, καθώς τα προϊόντα εξελίσσονται, ενώ η τηλεματική έχει μπει κανονικά στη ζωή μας και εφαρμόζεται ήδη σε ασφαλιστικά προϊόντα. Η ανάγκη συμμόρφωσης είναι ακόμη πιο έντονη για τις εταιρείες που επενδύουν στις ψηφιακές καινοτομίες και στον ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό, όπως κάνει η INTERAMERICAN. «Θα δούμε πολύ σύντομα στο περιβάλλον των ασφαλιστικών εταιριών, τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη ή η ρομποτική αυτοματοποίηση διεργασιών, οι οποίες θα συνεισφέρουν στον τομέα του underwriting, στην εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και στην ανίχνευση της ασφαλιστικής απάτης. Άρα, θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και να σταθμίσουμε σε αυτές τις περιπτώσεις πως μπορούμε να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα μας» παρατήρησε. Εκτός από την καλπάζουσα τεχνολογία, οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και τους σύγχρονους τρόπους εργασίας που ενθαρρύνουν τις καινοτόμες ιδέες, με την προσδοκία μάλιστα να υλοποιούνται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς απ’ ότι οι ίδιες ιδέες θα υλοποιούνταν στο παρελθόν.  

 

«Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι για μια ασφαλιστική επιχείρηση να προστατεύει τα δεδομένα τα οποία διαχειρίζεται» επεσήμανε η ομιλήτρια, υπογραμμίζοντας πως «η ασφαλιστική πίστη είναι το προϊόν το οποίο καλείται να προάγει στην αγορά η κάθε ασφαλιστική επιχείρηση». Όπως τόνισε η κ. Φάκου, η ασφαλιστική αγορά ήταν ο πρώτος κλάδος που κατέθεσε κώδικα δεοντολογίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, γεγονός που αποδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της προστασίας.  Όσον αφορά στην INTERAMERICAN, σημείωσε ότι οι πολυεπίπεδες υπηρεσίες της τη διαφοροποιούν αισθητά από τις άλλες εταιρείες της αγοράς, καθώς πέρα τα από ασφαλιστικά προϊόντα που διαθέτει, λειτουργεί ιδιόκτητη κλινική και διαγνωστικά κέντρα. Κατά συνέπεια, ο όγκος των προσωπικών δεδομένων που πρέπει να διαχειριστεί η εταιρεία καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την προστασία τόσο των ασφαλισμένων, των ασθενών και των επισκεπτών, όσο και των εργαζομένων και των διαμεσολαβούντων συνεργατών της στις πωλήσεις. 

 

Ο Μάνος Κοντιζάς, εξάλλου, περιέγραψε τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμόρφωση και την προσαρμογή της INTERAMERICAN στον κανονισμό προστασίας της ιδιωτικότητας. Αναφορικά με τη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριών και προστασίας προσωπικών δεδομένων, αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς επιδιώκουν την υλοποίηση μιας χαρτογράφησης του περιβάλλοντος, στο οποίο βρισκόμαστε και των παραμέτρων που το επηρεάζουν. Έτσι, θα μπορέσουν να θέσουν πάνω στο χάρτη τα σημεία που οδηγούν στους επιμέρους στόχους, χαράζοντας την πορεία προς τον τελικό στόχο. «Ωστόσο, η χαρτογράφηση δεν είναι ούτε μονοσήμαντα ορισμένη, καθώς κάθε εταιρεία έχει τα δικά της κριτήρια και τις δικές ανάγκες, ούτε είναι στατική. Ο χάρτης είναι δυναμικός, ειδικά στο ευμετάβλητο περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Παρουσιάζονται συνεχώς νέοι κίνδυνοι, όπως η πανδημία αλλά και αλλαγές στα πλάνα των επιχειρήσεων, είτε στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν, είτε στα εταιρικά μοντέλα λειτουργίας», παρατήρησε ο ομιλητής.

 

Σύμφωνα με την έρευνα της Garnter που επικαλέστηκε ο κ. Κοντιζάς, ο κίνδυνος της κανονιστικής συμμόρφωσης και ο κίνδυνος του κυβερνοχώρου αναδείχθηκαν ως οι δύο σημαντικότεροι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις το 2020. «Η πίεση από τις εποπτικές αρχές θα ενταθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα μας απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό», υποστήριξε. Όσο αφορά τις κυβερνοαπειλές, το στέλεχος της INTERAMERICAN είπε ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) έχει καταγράψει τους σημαντικότερους κινδύνους του διαδικτύου για τις επιχειρήσεις και η αποτύπωση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας οδηγός για την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και των δεδομένων. 

Οι δύο εκπρόσωποι της INTERAMERICAN επεσήμαναν ότι οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί -οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι τράπεζες- έχουν ένα προβάδισμα στην εφαρμογή της συμμόρφωσης, καθώς ελέγχονται από έναν εξαιρετικά αυστηρό επόπτη, την Τράπεζα της Ελλάδος. «Είμαστε σε καλό δρόμο, θεωρούμε ότι έχουμε κάνει σταθερά βήματα και έχουμε βάλει σταθερές βάσεις, όμως τα περιθώρια εξέλιξης και συμμόρφωσης είναι πολύ μεγάλα» τόνισαν η Νίκα Φάκου και ο Μάνος Κοντιζάς. 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα