Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δρόμος «Κωστή Παλαμά»-Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης επαναφέρει την πρότασή του προς τον Δήμο Πατρέων για την μετονομασία της Κορίνθου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την συμπλήρωση 162 χρόνων από την γέννηση του ποιητή, Κωστή Παλαμά (13 Ιανουαρίου 1859) ο δικηγόρος και πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος, Λεωνίδας Μαργαρίτης επαναφέρει την πρότασή του για την μετονομασία της οδού Κορίνθου σε λεωφόρο «Κωστή Παλαμά».

Η πρόταση- αίτημα έχει υποβληθεί στο Δήμο Πατρέων από το 2016 χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει απάντηση.
Όπως αναφέρεται στην πρόταση που απευθύνεται στον Δήμαρχο Πατρέων «η Εταιρεία μας διατύπωσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων το αίτημα της μετονομασίας της οδού Κορίνθου σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
Κύριε Δήμαρχε, η Εταιρεία Λογοτεχνών θεωρεί πως η σημερινή ονομασία της οδού επί της οποίας βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, δεν έχει κανένα ιδιαίτερο συμβολισμό πλην της κατεύθυνσης που οδηγεί ο δρόμος αυτός μέχρι σήμερα, δηλαδή προς Κόρινθο.
Mετά την αναπαλαίωση του σπιτιού που γεννήθηκε ο Εθνικός μας Ποιητής και την λειτουργία σ’ αυτό της «Στέγης Γραμμάτων ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» η οδός Κορίνθου πλέον σηματοδοτεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το σπίτι που γεννήθηκε ο δημιουργός του Ολυμπιακού Ύμνου και θα προσελκύει το ενδιαφέρον και για το μουσείο ενθυμημάτων που στεγάζεται εκεί.
Με την προτεινόμενη νέα της ονομασία, αποκτά ιδιαίτερη αξία, σημασία και νόημα.
Μάλιστα μετά τη μελετωμένη ρύθμιση της κυκλοφορίας που η οδός θα έχει κατεύθυνση από Αθήνα προς Αρχαία Ολυμπία, η μετονομασία της, σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά, θα έχει εκτός της σχέσης της με την επ’ αυτής κατοικία θα οδηγεί νοερά αλλά και γεωγραφικά προς τον ιερό χώρο της Άλτης της Αρχαίας Ολυμπίας κοιτίδας των αρχαίων αλλά και των συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά το αίτημά μας να εισαχθεί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, με τη δική σας σύμφωνη γνώμη και να γίνει δεκτή η πρότασή μας περί της μετονομασίας της οδού Κορίνθου σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
Είμαστε διατεθειμένοι να διατυπώσουμε και προφορικά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου σας τις απόψεις μας αλλά και να παραθέσουμε όποια στοιχεία είναι απαραίτητα και όσες πληροφορίες κρίνονται αναγκαίες για το βάσιμο, σκόπιμο, επωφελές και τιμητικό για την πόλη εγχείρημα της μετονομασίας».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Διοργανώνουν πριβέ καρναβαλικά πάρτι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανεύθυνοι, επικίνδυνοι, εκτός τόπου και χρόνου!

Με την Πάτρα στο «κόκκινο» διοργανώνουν καρναβαλικά πάρτι προσκαλώντας στενούς τους φίλους. Όπως έπραξαν και στις γιορτές αψηφώντας τα μέτρα, αλλά και την επέλαση του κορωνοϊού επιδεικνύουν συμπεριφορές που προκαλούν και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Επεισόδιο με ιερέα που αρνείτο να φορέσει μάσκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένταση σε κατάστημα γεωργικών φαρμάκων.

Ιερέας μπήκε για τις αγορές του και παρά τις συστάσεις του ιδιοκτήτη αρνείτο να φορέσει προστατευτική μάσκα. Οι υπόλοιποι πελάτες αντέδρασαν και απαιτούσαν να απομακρυνθεί. Δεν είχε την ίδια άποψη όμως αυτός! Μέχρι που παρενέβη ο υπάλληλος του καταστήματος και τον απομάκρυνε βιαίως.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Αχαΐα-1790 στην επικράτεια-Αύξηση διασωληνωμενων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια του σε όλη την επικράτεια με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει υψηλός. Η Αχαΐα κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 122 περιπτώσεις του ιού σε σύνολο 1790 να εντοπίζονται στο νομό.

. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 188.201 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 62 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.462 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.439 θάνατοι. Το 95.7% είχευποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 371 (71.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.326 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή -7.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα