Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δρόμος «Κωστή Παλαμά»-Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης επαναφέρει την πρότασή του προς τον Δήμο Πατρέων για την μετονομασία της Κορίνθου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την συμπλήρωση 162 χρόνων από την γέννηση του ποιητή, Κωστή Παλαμά (13 Ιανουαρίου 1859) ο δικηγόρος και πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος, Λεωνίδας Μαργαρίτης επαναφέρει την πρότασή του για την μετονομασία της οδού Κορίνθου σε λεωφόρο «Κωστή Παλαμά».

Η πρόταση- αίτημα έχει υποβληθεί στο Δήμο Πατρέων από το 2016 χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει απάντηση.
Όπως αναφέρεται στην πρόταση που απευθύνεται στον Δήμαρχο Πατρέων «η Εταιρεία μας διατύπωσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων το αίτημα της μετονομασίας της οδού Κορίνθου σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
Κύριε Δήμαρχε, η Εταιρεία Λογοτεχνών θεωρεί πως η σημερινή ονομασία της οδού επί της οποίας βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, δεν έχει κανένα ιδιαίτερο συμβολισμό πλην της κατεύθυνσης που οδηγεί ο δρόμος αυτός μέχρι σήμερα, δηλαδή προς Κόρινθο.
Mετά την αναπαλαίωση του σπιτιού που γεννήθηκε ο Εθνικός μας Ποιητής και την λειτουργία σ’ αυτό της «Στέγης Γραμμάτων ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» η οδός Κορίνθου πλέον σηματοδοτεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το σπίτι που γεννήθηκε ο δημιουργός του Ολυμπιακού Ύμνου και θα προσελκύει το ενδιαφέρον και για το μουσείο ενθυμημάτων που στεγάζεται εκεί.
Με την προτεινόμενη νέα της ονομασία, αποκτά ιδιαίτερη αξία, σημασία και νόημα.
Μάλιστα μετά τη μελετωμένη ρύθμιση της κυκλοφορίας που η οδός θα έχει κατεύθυνση από Αθήνα προς Αρχαία Ολυμπία, η μετονομασία της, σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά, θα έχει εκτός της σχέσης της με την επ’ αυτής κατοικία θα οδηγεί νοερά αλλά και γεωγραφικά προς τον ιερό χώρο της Άλτης της Αρχαίας Ολυμπίας κοιτίδας των αρχαίων αλλά και των συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά το αίτημά μας να εισαχθεί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, με τη δική σας σύμφωνη γνώμη και να γίνει δεκτή η πρότασή μας περί της μετονομασίας της οδού Κορίνθου σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
Είμαστε διατεθειμένοι να διατυπώσουμε και προφορικά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου σας τις απόψεις μας αλλά και να παραθέσουμε όποια στοιχεία είναι απαραίτητα και όσες πληροφορίες κρίνονται αναγκαίες για το βάσιμο, σκόπιμο, επωφελές και τιμητικό για την πόλη εγχείρημα της μετονομασίας».


Ροή ειδήσεων

Advertisement