Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Αναβατόριο για τα Αμεα στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»-Η υποχρέωση που έγινε πράξη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η προμήθεια και η λειτουργία του ειδικού αναβατορίου πισίνας για την πρόσβαση των ΑμΕΑ στις κολυμβητικές δεξαμενές των εγκαταστάσεων του «Α. Πεπανός» είναι ήδη γεγονός χάρη στις κινήσεις του ΠΕΑΚ που το τελευταίο διάστημα έκανε τις απαραίτητες κινήσεις.

Το ΠΕΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, παρά τις δυσκολίες λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία, κατάφερε να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια του ειδικού αναβατορίου το οποίο από την περασμένη Παρασκευή λειτουργεί και εξυπηρετεί τα ΑμΕΑ που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του «Α. Πεπανός»
Ο πρόεδρος Νίκος Παπαδημάτος τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης και φυσικά το προσωπικό του ΠΕΑΚ παραβρέθηκαν στην παραλαβή του και παρακολούθησαν την λειτουργία του, η οποία μάλιστα έγινε στην διάρκεια της προπόνησης ομάδας ΑμΕΑ το πρωί της Παρασκευής.
Το αναβατόριο είναι πλέον στην διάθεση των ομάδων ΑμΕΑ που χρησιμοποιούν τις κολυμβητικές δεξαμενές ενώ η προμήθεια και λειτουργία του αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση των συνθηκών άθλησής τους, η οποία σημειωτέον επανεκκίνησε με βάση τα νέα μέτρα τα οποία ισχύουν από τις αρχές του 2021.
Με αφορμή τη λειτουργία του αναβατορίου ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Παπαδημάτος δήλωσε πως δεν αρκεί μόνον η βούληση, αλλά σημαντική είναι και η προσπάθεια και φυσικά τα χρήματα για να υλοποιήσεις μία απόφαση και πρόσθεσε:
«Μέχρι σήμερα δεν είχε υλοποιηθεί καθαρά για λόγους οικονομικούς. Με τον νέο προϋπολογισμό για τον οποίο πλέον εμείς έχουμε την ευθύνη της διαχείρισης και του προγραμματισμού, η προμήθεια του αναβατορίου ήταν η πρώτη μας κίνηση για το 2021.
Ήταν μία πρωτοβουλία η οποία αποτελούσε υποχρέωσή μας και στην προκειμένη περίπτωση η πρόσβαση των ΑμΕΑ στην πισίνα είχε για εμάς προτεραιότητα, αφού δίνεται η δυνατότητα πολύ πιο εύκολα από πριν να κάνουν χρήση της πισίνας όλα τα παιδιά των συνδημοτών μας. Αυτό σε κάνει σαν άνθρωπο χαρούμενο.»
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αναβατόριο που λειτουργεί στις πισίνες του «Α. Πεπανός προσφέρει και περιλαμβάνει αντίστοιχα:
– Ασφάλεια για τους χρήστες
– Ανώτερη ανυψωτική ικανότητα σε σχέση με άλλα αναβατόρια (πάνω από 25%)
– Πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα
– Εξαιρετικά εύκολη χρήση
– Χρήση ποιοτικότερων και ακριβότερων υλικών κατασκευής
– Χρήση ειδικών αντιδιαβρωτικών υλικών
– Δεν γίνεται χρήση υδραυλικού λαδιού όπως σε άλλα αναβατόρια, άρα έχει
– Την μέγιστη ασφάλεια
– Μοντέρνο σχεδιασμό.

 

 

Λοιπά Αθλήματα

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα έργα-παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ Πάτρας.

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα έργα-παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ Πάτρας όπως ανακοίνωσε η Δ.Ε.

Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Παπαδημάτος σε συνεργασία με τα μέλη της Διοίκησης δρομολογούν διαρκώς παρεμβάσεις που σαν στόχο έχουν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την προστασία των αθλητών.

Μετά την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου των νέων αποδυτηρίων και των εγκαταστάσεων παροχής ζεστού νερού στο κλειστό αθλητικό κέντρο “Δ. Τόφαλος”, άμεση ήταν η παρέμβαση που αφορούσε στην εισροή υδάτων από τις στέγες της αθλητικής εγκατάστασης «Κ. Πετρόπουλος».

Επίσης με ταχείς ρυθμούς ολοκληρώθηκε η συντήρηση και η επισκευή, καθώς και ο καθαρισμός του δαπέδου «τάραφλεξ» στην ίδια αθλητική εγκατάσταση.

«Οι εικόνες από το πριν και μετά αποτυπώνουν ξεκάθαρα το πόσο ουσιαστικά και αποτελεσματικά κινηθήκαμε , όχι φυσικά για να λάβουμε τα εύσημα, αλλά για να δηλώσουμε για άλλη μια φορά, ότι η διοίκηση ήρθε για δουλειά, πάντα σε συνεργασία με τους αθλητές και τα σωματεία της περιοχής μας» δήλωσε ο κ. Παπαδημάτος ο οποίος έχει αναλάβει τον πλήρη συντονισμό των διαδικασιών και πρωτοβουλιών για την υλοποίηση των έργων στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ και πρόσθεσε:

«Σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών και εξειδικευμένων τεχνικών της Επιτροπής Διοίκησης , όπως και των ομάδων που κάνουν χρήση του χώρου το δάπεδο (ταραφλεξ) της εγκατάστασης «Κ. Πετρόπουλος» πρέπει να συντηρείται τουλάχιστον 1 φορά ανά 2 χρόνια.

Πόσο μάλλον στη δική μας περίπτωση που είναι ακόμα πιο πολύ ταλαιπωρημένο.

Σε όλες τις κτιριακές δομές του ΠΕΑΚ ολοκληρώθηκαν, ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που σχετίζονται άμεσα με την ασφάλεια και την υγιεινή των αθλητών, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών. Συνεχίζουμε με όρεξη για δουλειά και ευθύνη απέναντι στην αθλητική οικογένεια της πόλης».

 

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Σημαντική επιτυχία του Κ. Ντεντόπουλου, πήρε το ασημένιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Βάδην

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην έγινε χθες στην περιοχή “Βαρέα” στα Μέγαρα με τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες στο αγώνισμα να πραγματοποιούν, πολύ καλές παρουσίες. Η Πάτρα βρέθηκε στα μετάλλια καθώς στους άνδρες δεύτερος ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) με 3.05.12, χαρίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο.

Από εκεί και πέρα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) ήταν νικητής στους άνδρες με 2 ώρες 36.45, επίδοση που τον φέρνει στην τέταρτη θέση στον κόσμο, σε ένα αγώνισμα που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2022 στο Όρεγκον και θα αντικαταστήσει τα 50χλμ. βάδην. Με τη χθεσινή του παρουσία, ο Παπαμιχαήλ, αναμένεται να ανεβάσει τη θέση του και στο ranking της WA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τρίτος ήταν ο Αναστάσιος Στάμος (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 3.10.48.
Η ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Στις γυναίκες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό της, επικρατώντας αυτή τη φορά στα 35χλμ. βάδην με 2 ώρες 50.04 κι έβαλε από νωρίς βάσεις για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στο Όρεγκον, αφού η επίδοσήτης ήταν καλύτερη από το όριο (2.54.00) που έχει θέσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Παράλληλα η έμπειρη αθλήτρια έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε και η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Ν. Ιωνίας), που ήταν δεύτερη με 2 ώρες 55.15 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού και ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει τη διάκριση. Η Φιλτισάκου στο πέρασμά της στα 20χλμ. βάδην σημείωσε 1ώρα 39.46 κι έτσι πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στη διοργάνωση που θα γίνει στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Την τρίτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.12.07.
ΟΡΙΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΔΑΜΗ
Η Αναστασία Αντωνοπούλου (Ίκαρος Ν. Ιωνίας) επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και πέτυχε από νωρίς στη σεζόν το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 το οποίο θα γίνει το καλοκαίρι στο Ριέτι. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Άννα Αδάμη (ΓΕ Αγρινίου) με 25.52.66, επίδοση επίσης καλύτερη από το 26.00 που είναι το όριο για την κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας. Κοντά στην ίδια διοργάνωση έδειξε πως είναι και η Χρυσάνθη Αρβανιτάκου (ΣΟΑ Φωκιανός), που τερμάτισε τρίτη σε 26.19.25.
Στην ίδια κούρσα η Τσιμιγκάτου της Ολυμπιάδας ήταν 5η με χρόνο 27.20.19 και η Πάλμου της Ολυμπιάδας στην 8η θέση με 28.54.96.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑ Η ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ
Την δεύτερη θέση στον αγώνα 20.000μ. Κ23 κατέλαβε η Μαρία Σεφεριάδη (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) με 1.51.46.
ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΕ Ο ΜΟΡΤΖΑΚΗΣ
Δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού ο βαδιστής της Ολυμπιάδας Αλέξανδρος Δ. Μορτζάκης και δεν πήρε εκκίνηση στα 20.000μ. Κ20 και θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Ριέτι στις επόμενες διοργανώσεις.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ο ΠΟ Πατρών ανέβαλε τον «43ο ποδηλατικό γύρο θυσίας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Λόγω του covid-19 και τα προβλήματα που έχει φέρει σε όλα τα επίπεδα η πανδημία, η διοίκηση του ΠΟΠ  ανακοίνωσε την αναβολή του 43ου ποδηλατικού γύρου θυσίας   για τον Μαϊο του 21 αντί για το Μάρτιο του 21 που είχε αρχικά  προγραμματιστεί.

 

Η ανακοίνωση του ΠΟΠ: «ΑΝΑΒΟΛΗ 43ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ “ΘΥΣΙΑΣ”

Ο Όμιλος μας έστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή προς την Ε.Ο.Π. που κοινοποίησε στις Ενώσεις – Τοπικές Επιτροπές και Σωματεία.

Κύριε Πρόεδρε

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν την παράταση της καραντίνας λόγω της πανδημίας από τον COVID19, η οποία ταλανίζει την χώρα, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα, με απόφαση του Δ.Σ. του Ομίλου μας αναβάλουμε τον 43ο ποδηλατικό γύρο «ΘΥΣΙΑΣ» που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 26 έως 28 Μαρτίου 2021, για νέα ημερομηνία από 28 έως 30 Μαΐου 2021, όπως είχε προβλεφθεί στο έντυπο εγγραφής αγώνων από 20-12-2020.

Επίσης αναβάλουμε και τον διασυλλογικό αγώνα που είχε προγραμματιστεί για την 7-3-2021.

Παρακαλούμε την Ε.Ο.Π. να μας ενημερώσει αν επιθυμεί στη νέα ημερομηνία 29-05-2021, να διοργανώσουμε στα πλαίσια του γύρου τον αγώνα Λίγκα.

Σε κάθε περίπτωση ο 43ος Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ» θα διεξαχθεί και πάλι με τρεις αγώνες, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, αλλά και την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση του Ομίλου μας.

Προβαίνουμε στην έγκαιρη ενημέρωση σεβόμενοι την ανησυχία πολλών αθλητών για την οριστική ημερομηνία διοργάνωσης των αγώνων. Με την ελπίδα να μην αναγκαστούμε και σε άλλη αναβολή των αγώνων”.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα