Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάθειρξη 15 ετών για ληστεία και βιασμό επέβαλε το ΜΟΔ Πάτρας σε 40χρονο αλλοδαπό

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ποινή καθείρξεως 15τεών χωρίς ελαφρυντικό επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών σε έναν 40χρονο αλλοδαπός, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ληστείας και βιασμού μάνας και κόρης, εισβάλλοντας στο σπίτι τους στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε πέρσι τον Φεβρουάριο, όταν ο αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μπήκε σε σπίτι που διέμεναν δυο γυναίκες, κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας χτύπησε κι έδεσε την 73χρονη μητέρα σε αποθήκη του σπιτιού και βίασε την 53χρονη κόρη της, από την οποία ζήτησε στη συνέχεια να του δώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της ένδειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς τα οποία ομόφωνα απερρίφθησαν από το Δικαστήριο.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και ζήτησε η ποινή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκασή της, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο.

«Οι εντολείς μου θεωρούν ότι δικαιώθηκαν ηθικά για το ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα στην οικία τους και ευχαριστούν την Δικαιοσύνη που για μια ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέδωσε την ηθική δικαίωση που ζητούσαν», ανέφερε σε δήλωσή της η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, δικηγόρος του Πρωτοδικείου Αμαλιάδος Κλεονίκη Γκουβίτσα, όπως αναφέρει το patrisnews.gr.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement