Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ζάκυνθος: Μονοκατοικία έγινε χαρτοπαιχτική λέσχη

Δημοσιεύθηκε

στις

Βρήκε τρόπο να βγάζει χρήματα εν μέσω πανδημίας ο ιδιοκτήτης μιας μονοκατοικίας σε περιοχή της Ζακύνθου, ο οποίος την είχε μετατρέψει σε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη όπου δίνονταν «μάχες» κατά την διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού πόκερ!

Έξι Έλληνες και πέντε αλλοδαποί το είχαν στρώσει στο απαγορευμένο παιχνίδι ως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε ο τζόγος έληξε απότομα αφού έγινε έφοδος από αστυνομικούς της Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Στο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με τη ροζ τσόχα, κατασχέθηκαν συνολικά 3.670 ευρώ, επτά τράπουλες, 1.439 μάρκες πονταρίσματος και ένα σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις, όπου αναγράφονταν ονόματα παιχτών και χρηματικά ποσά.

Στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας που εισέπραττε τη γκανιότα επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ ως διοργανωτή του παιχνιδιού κατά παράβαση της απαγόρευσης συναθροίσεων και στους υπόλοιπούς δέκα από 300 ευρώ για παράβαση του περιορισμού μετακίνησης. Όλοι συνελήφθησαν για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομο τυχερό παίγνιο και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Άνοιξε το καφενείο για να παίξουν πινάκλ!

Παρά την απαγόρευση λειτουργίας για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένας 78χρονος άνοιξε το καφενείο του στη Μεσσήνη και σέρβιρε κανονικά πέντε Έλληνες ηλικίας 54 ως 79 χρόνων, ενώ είχε επιτρέψει σε δύο 58χρονους από τους πελάτες να παίζουν το τυχερό παιχνίδι πινάκλ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος!

Και οι έξι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού και για παράβαση του νόμου περί παιγνίων στους δυο 58χρονους και τον 78χρονο ιδιοκτήτη, στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας του. Οι θαμώνες θα καταβάλλουν και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση του περιορισμού μετακίνησης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement