Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα λευκά η ορεινή Αχαΐα- Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας, ο Δήμος, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική

Ανοικτοί όλοι οι δρόμοι παρά την έντονη χιονόπτωση στην περιοχή των Καλαβρύτων

Published

on

Στα λευκά ντύθηκαν τα Καλάβρυτα και η Κλειτορία μετά την έντονη χιονόπτωση που προκάλεσε ο «Λέανδρος».

Η ψυχρή εισβολή στη χώρα, με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις και στα νότια της χώρας έθεσε σε επιφυλακή και ετοιμότητα την πολιτική προστασία της Περιφέρειας και των δήμων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με αποκλεισμούς δρόμους.

Από χθες νωρίς το πρωί οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας, με χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής που τις πρωινές ώρες ξεπερνούσε τους 20 πόντους ενώ χιόνι έχει ρίξει και στο Κομπηγάδι όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο καθώς σε σημεία το χιόνι έχει παγώσει.

«Οι δρόμοι έμειναν ανοικτοί παρά τη σφροδρή χιονόπτωση. Όλα τα μηχανήματα και οι εργολάβοι είναι επί ποδός και παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα. Η πολιτική προστασία είναι σε εγρήγορση», ανέφερε στην «Γ» ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος μετέβη χθες το πρωί στα Καλάβρυτα μαζί με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας κ. Γυφτάκη.

Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο και με τον αστυνομικό δ/ντή Αχαΐας ταξίαρχο Γιώργο Μιχαλόπουλο, ο οποίος μετέβη στα Καλάβρυτα για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί. Διαβεβαίωσε τους τοπικούς άρχοντες πως η Αστυνομία θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να αποτραπούν τυχόν προβλήματα.

Περιπολικά οχήματα βρίσκονται σε κομβικά σημεία για να αποτρέψουν όσους επιχειρήσουν παρά τα απαγορευτικά μέτρα να πάνε εκδρομή στο χιόνι, καθώς διανύουμε περίοδο lockdown και με περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκεται και η Πυροσβεστική με όλο τον μηχανισμό της και η ειδική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ για τυχόν παροχή βοήθεια που χρειαστούν συμπολίτες μας, όπως μας είπε ο Περιφερειακός Διοικητής της ΠΥ Δυτικής Ελλάδας Νίκος Ρουμελιώτης, ο οποίος μετέβη ο ίδιος σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας για να διαπιστώσει την κατάσταση.

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Τα μόνα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αφορούσαν την ηλεκτροδότηση σε περιοχές των Καλαβρύτων λόγω της κακοκαιρίας. Σε πολλές περιοχές (και στην πόλη των Καλαβρύτων) σημειώθηκαν συνεχείς πτώσεις τάσης και διακοπές. Η περιοχή της Βλασίας και Ρωγοί και Κερπινή ήταν χωρίς ρεύμα από τις πρωινές ώρες. Αλλά και στη Ζαρούχλα, που είναι στα λευκά, η ηλεκτροδότηση σταμάτησε τα ξημερώματα και επανήλθε λίγο πριν τις 13:00 χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με κατοίκους η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε άμεσα ενώ συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δούλευαν ασταμάτητα ώστε να μην αποκλειστούν χωριά. Το χιόνι στην περιοχή έφτασε το μισό μέτρο και φυσικά το χιονισμένο τοπίο είναι μαγευτικό…

ΤΟ ΣΤΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΡΑΚΙΤΑ

Λευκό το τοπίο και στα ορεινά του Δήμου Ερυμάνθου, με χιονοπτώσεις σε Λεόντιο, Δεμέστιχα, Βετέικα και Ρακίτα. Μηχανήματα του Δήμου Ερυμάνθου εργάζονταν από το πρωί του Σαββάτου για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους για να μην διακοπεί η κυκλοφορία. Παρόντες στην επιχείρηση, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μπαρής και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ζώης Μαρτζάκλης.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Χιονίζει στην Ορεινή Ναυπακτία με περισσότερη ένταση από τα 800μέτρα υψόμετρο και άνω. Συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας και της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα και επεμβαίνουν όπου χρειάζεται. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα οχήματα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement